Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený vepřový jazyk v sýrovém těstíčku

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnutý jazyk vložíme do vařící osolené vody s bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a uvaříme do měkka. Jazyk vložíme do studené vody, oloupeme a nakrájíme napříč na 1cm plátky. Krok 2: Pro sýrové těstíčko rozšleháme vejce s pivem, bílým pepřem a moukou, přidáme najemno nastrouhanou uzenou cihlu a promícháme. Krok 3: V rozehřátem oleji nejdříve dorůžova orestujeme na plátky nakrájený česnek, vytáhneme a dáme okapat. Pokračujeme na céčka nakrájenou cibulí a po zrůžovění přidáme k česneku. Krok 4: Nakrájený jazyk obalíme v mouce, namočíme v sýrovém těstíčku a zprudka smažíme v provoněném oleji od česneku a cibule. Krok 5: Na talíři ozdobíme orestovaným česnekem, cibulí a podáváme s bramborovým salátem. Standardní varianta: trojobal-mouka, rozšlehané vajíčko, strouhanka

Zveřejněno 21. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený vepřový jazyk v sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7GO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený vepřový jazyk v sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7GO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

:-Oparáda+1:-D:yes::yes:

Chutí mi to připomíná obalované houby:-p:yes:Vzhledem k tomu že pivní těstíčko nemáme rádi tak jsem ho vynechala, to pivo

:yes::yes::yes:

Děkuji všem za přízeň:-!:-)):yes::-K:-K

:yes:

Teda Jendo to musí být bašta.To si fakt musím uložit, už jen při pohledu na fotky mám sliny až na vestě:-D:-D

Tak mam na nej takovou chut...., jenomze zde se da koupit vyjimecne. Hned jak ho uvidim, jdu do toho...:yes::-p:-p.

Máme to doma stejný ,jak Kadlík.Uvařit a sníst.:-8 Pokaždé,že jako udělám řízečky a nikdy k tomu nedojde.Super recept Jendo.;-):yes::yes:

hanahcotton: Hani, byly časy, i i já mívala doma Honzu..dokonce dva,(dokonce i Slováka):-D:-D manžela a syna:-D. Syn určitě něco okoukal, bývalý manžel je jen na hubě:-D..no jo, "Slovenskí chalani":-D:-D

fajnotka:-p

ano, tohle je něco podle mého gusta!!! Ale já ten jazyk stačím sežrat ještě horký jenom uvařený...:-( vždycky si slibuju, co s ním udělám... a nikdy se nepodaří...

Jedo, skvělej recept, jazýček je moc dobrá záležitost:-p Dávám ti 7.boda:yes:

Jana Remkova:Já už sice jednoho Honzu doma mám...ale Jenda by byl do kuchyně ideální partner :-D:yes::yes::yes:Snad by se chlapi nějak porovnali :-D:-D:-D

:yes:Na jazyk se chastám už dlouho, ale ještě jsem se k němu nedokopal. Tenhle lákavě vypadající recept mě asi donutí.:-p:yes:

hanahcotton: Hani, myslím, že Jeník volný není,:-// k naší škodě!:-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
vepřový jazyk, obalovaný vepřový jazyk, obalovaný jazyk, vepřový jazyk recept, smažený jazyk, vepřový jazyk recepty, vepřový jazyk obalovaný, vepřové jazyky, smažený česnek, hovězí jazyk v těstičku, recepty vepřový jazyk,smažený, recept vepřový jazyk, recept na vepřový jazyk, recepty veprovy jazyk, recepty z vepřových jazyků, veprove platky v syrovem těstíčku, cas vareni veproveho jazyka, uzený vepřový jazyk roláda, obalovany jazyk veprovy, vepřové jazyky recept

Suroviny:
jazyk vepřový, sůl, bobkový list, koření nové koření, tymián, vejce, pivo světlé, sýr cihla uzená, česnek, cibule, pepř bílý mletý, mouka polohrubá, olej slunečnicový, strouhanka

Přidat fotografie receptu