Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškové želé s perníkem - nepečené

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: 10 -12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 217 kJ /
769 kcal
Bílkoviny35,33 g
Tuky0,73 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 137 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy150,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zhruba 250 ml džusu odebereme, metličkou v něm rozmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Krok 2: Pak buď ve vodní lázni, nebo pozvolna přímo na plotýnce za stálého míchání zahříváme a želatinu rozpustíme, odstavíme a necháme trošku zchladnout. Krok 3: Teplota nesmí přesáhnout 60°C, stačí ale podstatně nižší. Krok 4: Džus a džus s rozpuštěnou želatinou smícháme dohromady, podle chuti přidáme a rozšleháme skořicový cukr a možno i mírně dosladit cukrem. Krok 5: Měkké hrušky si nakrájíme na drobné kostičky, pokapeme citrónovou šťávou a zamícháme ho džusu. Krok 6: Vložíme do chladničky, občas promícháme a jak vidíme, že nám už hmota začíná želírovat a mírně tuhnout, tak ji použijeme. Krok 7: Chlebíčkovou formu zhruba o rozměrech 30 x 11 cm si vyložíme alobalem nebo fólií, alobal můžeme malinko přetřít olejem a na dno dáme část tuhnoucí směsi. Rozložíme perníkové pláty, zase směs, pláty - prostě vrstvíme. Krok 8: Formu překryjeme alobalem nebo fólií a dáme do chladničky, nejraději do druhého dne. Krok 9: Vyklopíme a krajíme na silnější řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie.

Zveřejněno 22. 6. 2011

Poznámka autorky Merylas

Hledala jsem i jiné využití pro perníkové pláty, tak mě napadlo tohle. Doporučuji krájet na silnější řezy, nevýhodou tady je, že pláty nejsou v tomto želé tak pevné jako třeba piškoty. Nemůžu říct, že by se chlebíček po vyklopení rozpadal, ale při krájení a servírovaní na talíř se musí trochu opatrněji. Tak to případně zvažte a je možné použít ty piškoty.

Začínáme vrstvit, když vidíme, že nám už hmota začíná dost houstnout.

Jinak ještě si můžeme želé ochutit místo skořicovým cukrem, tak odvarem z koření - celé skořice, hřebíčku, kousku badyánu.Pokud přidáme např 1 dl tekutiny, tak ubereme 1 dl džusu nebo použijeme těch 40 g želatiny. Já dělala z 35 g, pokud by někdo měl řidší džus bez dužiny, tak použije taky 40 g. Hrušky musí být měkké, jinak je musíme povařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškové želé s perníkem - nepečené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnZR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškové želé s perníkem - nepečené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnZR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Děkuji všem za milé komentáře.:-K
zizala: Já už vůbec nevím, kde jsem to kupovala:-8 Měla jsem ty pláty už nějaký čas doma.

Maruško, to musí být neskutečná dobrota :yes::yes:+

:-) líbí se mi tvoje fantazie :-K:yes::yes:

Že jdou hrušky dobře dohromady s perníkem vím, ale tohle by mě ve snu nenapadlo, krásné :yes::-K.

Překrásná dobrota a já jsem navíc hruškovo-skořicovej pacient;-);-);-)

:yes::-p

:-KTak to je velká krása:yes::yes:+

:-OTý jo:-*tohle je opravdu moc hezké:-K+3:yes:

Merylas: To já nevím, jednou jsem koupila něco, co se jmenovalo Medové pláty, v Tescu, ale vůbec nám to nechutnalo. Já jsem zmlsaná domácím medem a tohle chutnalo tak hrozně uměle, s medem to nemělo nic společného, trochu mi to připomínalo takové ty převoněné bonbóny medové:-/

Maris, zizala: Děkuji za pochvalu, potěší:-8:-K Jaruš,nemyslíš ty pláty stejné jako mám na fotu? Musím to napsat v ingrediencích přesněji - perníkové medové pláty. Možná je i víc výrobců, to nevím.

:-O:-O:-O Týý jo, to je úžasný. Perníkové pláty neznám, jen medové. Recept ukládám a hned jak budou hrušky za přijatelnou cenu, jdu do toho:yes::yes:

Maruško:-O, to je nádhera:yes::-)+

Tématické fráze:
domácí hruškový džus, hruškové řezy, hrušky recepty, perníkové pláty, jak krájet rezy na kostičky stejné, perníkový čaj, hruškovy recepty.cz, hruškové recepty, nepecene hruskove rezy, hruškový řezy s želé, nepečený hruškový dort, hruškový džus, hruškový džus recept, perníkové medové pláty, hrušky v želé, nepečené dobroty, nepečené moučníky, měkké hrusky, domácí hruškové želé, jak ochutit želé

Suroviny:
džus hruškový, hruška, želatina prášková, šťáva citronová, cukr skořice, cukr moučkový, pláty medové

Přidat fotografie receptu