Žebírka z Kolkovny
Vepřová žebírka, dokonale upečená v troubě, budou krásně chutná a šťavnatá. Jejich skvělou chuť jim dodá příjemně nasládlá a voňavá marináda. Vašim strávníkům se budou doslova dělat boule za ušima.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 838 kJ / 1 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,41 g |
Tuky | 105,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 8,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené). Přidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni asi hodinu a půl.
Krok 2: Česnek oloupeme a prolisujeme. Do velké mísy připravíme marinádu. Olej, pivo, prolisovaný česnek a koření promícháme.
Krok 3: Po uvaření dáme maso do připravené mísy s marinádou necháme hodinu odležet.
Krok 4: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C, maso přendáme i s marinádou do pekáčku a pečeme asi 15 minut z každé strany. Průběžně potíráme šťávou.
Zveřejněno 22. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žebírka z Kolkovny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAL5
Moje poznámka
Žebírka z Kolkovny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAL5
Nejnovější recepty
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 10 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Plněná vejce s žervé
Přidáno před 14 hodinami
Vafle s vůní pravé vanilky
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohová bábovka s pravou vanilkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na víně s jablky a brusinkami
Komtesina před 5 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
RomanaMonika před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Naekee před 7 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Naekee před 7 hodinami
Květákový mozeček
Radek2112 před 7 hodinami
Pesto z medvědího česneku
MirkaP před 8 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
ne.honzula12 před 8 hodinami
Nepečený citrónový cheesecake
helena.pavlickova.f před 10 hodinami
Sloní žrádlo
Zuzana.tr před 10 hodinami
Tématické fráze:
zebra z kolkovny,
vepřový bok s kostí recepty,
vepřovy žebirka na pivu,
koření na žebírka,
zebirka recept,
žebírka,
žebírko na pive,
recept na žebírka,
pečená žebírka na obíračku,
žebra kolkovna,
vepřový bok s kostí recept,
recepty obíračka,
vepřová žebra kolkovna,
vepřová žebírka kolkovna,
veprovy bok bez kosti recept,
veprova obiracka,
vepřové žebírka v pikantní marinádě,
veprovy zebirka,
když je.ridka marinada,
marináda na obíračku
Suroviny:
bok vepřový,
koření nové koření,
pepř černý,
bobkový list,
sůl,
pivo světlé,
olej,
česnek,
paprika sušená sladká,
koření oregáno,
rozmarýn,
chilli,
med,
sůl
Komentáře (29)