Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorová bábovka (hrnková)

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Terka T.

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 034 kJ /
3 354 kcal
Bílkoviny98,22 g
Tuky49,62 g
Vláknina26,88 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 633 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy615,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem (já používám heru, která mi zbude )a poté vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Z vajec oddělíme bílky a vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Heru ušleháme do "pěny" a postupně do ní přidáváme žloutky a oba cukry. Krok 4: Poté do hmoty po lžících vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva (už nešleháme, mícháme jen lžící), citronovou kůru a mléko (já dávám vždy 1 vrchovatou lžíci mouky a 2 lžíce mléka. Opravdu to dělejte jen po lžících, aby se máslo nesrazilo. Pokud by se ale někomu povede ho srazit, tak nezoufejte a pokračujte v postupu, bábovka se povede i tak). Krok 5: Poté opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 6: Asi tak 3/4 těsta vlijte do připravené formy. Zbylé těsto obarvěte kakaem a poté nalijte na světlé těsto. Poté vezměte lžíci a jakoby promačkávejte tmavé těsto do světlého. Udělá to ten mramorový efekt. Krok 7: Formu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte cca 50 minut, tak po 40 minutách začněte bábovku kontrolovat špejlí. Krok 8: Upečenou bábovku nechte vychladnout a poté ji vyklopte z formy a pocukrujte moučkovým cukrem.

Zveřejněno 24. 6. 2011

Poznámka autorky Terka T.

Tento recept mám z časopisu Žena a kuchyně, jen je zde s malými úpravami. Tato bábovka je opravdu výborná. Není moc suchá a pokud vám vydrží do druhého dne, tak zjistíte, že uleželá je ještě lepší a vlhčí. U nás ale obvykle zmizí ještě v ten den. Přeji doubrou chuť a ať se vám bábovka vydaří.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorová bábovka (hrnková)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAmn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorová bábovka (hrnková)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAmn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Opět jsem upekla tuto bábovku a opět jsem se přesvědčila, jak je skvělá, vláčná a chuťově výborná :yes::yes::yes:

je super,:-);-)

:-8

udělala sem to s tetou a jeto vyborne doporučuji to vsem k svači
:no:

moc dobrá bábovka dělala sem jí sama a je mi 13 takže je opravdu lehká a rychlá:-p

Terko, opravdu výborná bábovka, žádná dusivka, krásně vláčná:yes:
Snad ti nebudou vadit moje obrázky;-)

Terko T., vítám tě v naší Topkové rodině jako dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo a načerpala si tu spousty inspirace;-)
Za buchtu ti dávám 1.bod:yes: a chtělo by to fotku;-)

Tématické fráze:
babovka z hery, mramorová bábovka z hery, mramorova babovka, hrnková bábovka, hrníčková bábovka z hery, hrnková bábovka recept, recept na bábovku hrnkovou, hrnková bábovka z hery, bábovka z hery recept, hrnkova mramorova buchta, bábovka s hery, mramorová bábovka recept, výborná bábovka z hery recept, mramorová bábovka z hery recept, recepty bábovka hrnková, hrnková olejová bábovka, recept na mramorovou bábovku, bábovka mramorova, mramorova hrnickova babovka, hrníčková mramorová babovka

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, tuk hera, vejce, cukr vanilkový, prášek do pečiva, kakao, kůra citronová, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu