Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodný hrášek

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie338 kJ /
81 kcal
Bílkoviny0,60 g
Tuky3,20 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy12,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle opražíme cibulku, mírně podlijeme vodou, přidáme hrášek, osolíme a dusíme pod pokličkou do měkka. Smetanu smícháme s hořčicí, cukrem a škrobem a nalijeme na hrášek. Krok 2: Ještě chvíli povaříme (aby nebyl škrob cítit). Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Zveřejněno 17. 7. 2008

Poznámka autorky Marta

U nás hrášek podávám k pečenému filé a pečeným hranolkám. Tip pro věčně hubnoucí jako jsem já: je to velmi dobré i s 12%tní smetanou na vaření. V původním receptu byla místo petrželky psaná lžička sušené nebo čerstvé máty, ale dříve jsem jí na zahrádce neměla, tak jsem použila petrželku a už jsem u ní zůstala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodný hrášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RRL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodný hrášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RRL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

:-)super dik:-K

Vynikající příloha! Sice se smetanou, ale přece jen do sebe člověk dostane i nějakou tu zeleninu navíc ;-) Všem doporučuji! :yes:

Mňamka, moc nám chutnalo:yes::yes:

Marto. Líbí se mi to protože mám hrášek i nakládanou kukuřici v knzervě nejraději ze všech luštěnin,. Mám radost, že tě napadla petrželka. Já vím, že mnoho lidí má rádo mátu (limonády, mochýto apod), ale já pouze čaj, občas. Zkrátka mi nejede. Kdyby byla zprvu v receptu " Máta ", tak ho jen přejdu. Takhle ale +bodík. Nehledě na těžkou noc a plynatost HI HI HI.

To se tedy člověk dozví, jaké jsou možné kombinace jídel. Je to krajové. Ale ty jsi asi z jižních Čech, pokud se nemýlím. Já také, ale o téhle kombinaci - k hranolkům jsem neslyšela. K rybě by to mohlo být dobré.

Dost často dělám nudličky z vepřového masa s hráškem, tady sice bez masa, ale bude to dobré :-p

Tématické fráze:
hrášek jako příloha, hrášek, vařený hrášek, hrášek recept, hrášek recepty, nakládaný hrášek, nakládání hrášku, nakládaná kukuřice recept, mochyto, hrášek příloha, jak uvařit hrášek, vařená kukuřice recept, recepty z hrášku, pečený hrášek, kukurice na masle, recepty hrasek, hrasek vareny, nakládání kukuřice, hrášek na másle, priloha hrasek

Suroviny:
máslo, hořčice plnotučná, cukr, škrob, sůl, smetana ke šlehání, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu