Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 421 kJ /
579 kcal
Bílkoviny21,83 g
Tuky11,10 g
Vláknina16,47 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 765 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy93,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové odřezky a kosti vložíme do studené vody společně s cibulí, česnekem a kořením, přivedeme k varu a na mírném plameni pod pokličkou vaříme. Krok 2: Mezitím si do větší mísy vytlačíme obsah střívka "tataráčku", přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme (já rukou) hmotu na knedlíčky. Dle potřeby zahustíme polohr. moukou a necháme chvilku odpočinout. Když se nám vše vaří, nakrájíme na drobné kostičky mrkev a vytvarujeme si knedlíčky zhruba o velikosti menšího pinpongového míčku. Krok 3: Až jsou odřezky masa měkké, vše přecedíme, do vývaru přidáme kostku masoxu(kdo nechce,nedá), nakrájenou mrkev, necháme 5 minut vařit a začneme zavařovat utvořené knedlíčky, které necháme 7 minut na mírném plameni provařovat. Krok 4: Jako zavářku můžeme použít nudle, rýži nebo jen tak s knedlíčky.

Zveřejněno 26. 6. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Koupila jsem v Kauflandu "tataráček", že to bude nějaká dobrá mňamka na topinky:-( joj, to teda nebyla! Je to obyčejné mleté maso a dost přesolené. Nezbylo mně nic jiného, než to trošku upravit a alespoň takto zužitkovat. Knedlíčky jsou príma a hodily by se i k rajské nebo jiné omáčce:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1V3j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1V3j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Knedlíčky vypadají moc dobře:-p:-p:yes:+9

:-))Děkuji za komentáře a bodíky:-K
Špagetko-původně jsem to chtěla také zamíchat s mletým masem,ale udělala jsem změnu a dalo se to;-):-))

:-p:yes:+

:-p:yes:

Aničko, nejsi sama, kdo se tímto "skvělým tataráčkem" napálil. Udělala jsem z toho něco jako karbanátky. Ale přišlas na bezva nápad :yes::yes:

Aničko, člověk míní a některé věci mění, ale tady si zaměnila dobře a všechno se dá využít a většinou ku prospěchu, jak vidíš sama-bezva a tak vznikají dobré věci. Máš 5.bod:yes:

+3 :yes::-K

Tématické fráze:
veprovy vyvar, přesolené mleté maso, přesolené karbanátky, vepřový vývar recept, omáčky z vepřového presolene jak upravit, jak upravit přesolené jídlo, jak na přesolené karbanátky, jak využít vepřový vývar, jak na přesolené mleté maso, tataraček z kauflandu, dobrý vepřový vývar, tataráček ve střívku, vepřový vývar s krupicovym knedliky, jak upravit přesolené na jídlo, pravý veprovyvývar, pravý vepřový vývar, jak zužitkovat vepřový vývar, jak použít vepřový vývar, veprovy jazyk po asijsku, přesoléný vývar recept

Suroviny:
maso vepřové, kosti vepřové, cibule, česnek, pepř, bobkový list, mrkev, masox, libeček, celer, buřtík tataráčku, cibule, vejce, rýže, strouhanka, bylinky zelené, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu