Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kinder mléčný řez

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terkaxx

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 986 kJ /
8 601 kcal
Bílkoviny136,56 g
Tuky572,38 g
Vláknina32,80 g
Cholesterol 3,28 g
Sodík 1,34 g
Sůl3,44 g
Sacharidy709,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Žloutky vymícháme s cukrem. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo a mícháme. Přidáme mouku, kakao a prášek do perníku. Vyšleháme pevný sníh z bílků a vmícháme do těsta. Půlku těsta vylijeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme 12-14 minut v předehřáté troubě na 180°C. Druhou polovinu těsta také upečeme. Krok 2: Krém: Oba cukry vsypeme do mléka a za občasného míchání necháme vařit. Přidáme želatinu a na mírném ohni mícháme, dokud se nerozpustí. Vyšleháme šlehačku a pomalu přiléváme vlažné želatinové mléko. Rychle (dokud krém neztuhne) naneseme na těsto a přikryjeme druhým těstem. Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny. Krok 3: Poleva: Nad párou rozpustíme čokoládovou polevu s máslem a naneseme na vychladlý koláč.

Zveřejněno 27. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kinder mléčný řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5AKR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kinder mléčný řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5AKR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

Výborný recept. :yes: Obě těsta krásně "vyskočila". Kypřící prášek do perníku nevedu, přidala jsem tedy koření do perníku a lžičku sody. Klasický kypřící prášek jsem úplně vynechala. Soda to podržela. Lehce vychladlé želatinové mléko jsem přidávala také jen po troškách.V lednici krém krásně ztuhl. Jen polevu jsem nedělala. Nestihla jsem ji. Než jsem se k ní dostala,půlka plechu byla pryč. Doporučujeme.Je to mňamózní <3

Dobrý,nevím kdo jak to dělal ale mně to ztuhlo během 15min,a je výborný...šlehačka se musí opravdu dobře vyšlehat a to želatinové mléko musí být dobře vychladlé a opravdu se musí po trošičkách přidávat...a to jsem neměla žádnou dortovou želatinu ale normální kuchyňskou...takže parádička ;-)

kámové, pokud se vám to roztéká a netuhne, tak je to akorát tak vašima prackama a neumíte dělat s želatinou, nebo tam cpete něco, co tam nepatří

Prisernost sama ! Ani pri druhym pokusu to neudelalo co melo .. navod na krem totalne na ***** a vubec,..... :no::no::no: vrele nedoporucuju

Nic horšího jsem nikdy nedělala...škoda :no:

Tento recept nedoporučuji:no: Nejdřív k těstu, autorka píše k ingrediencím 1 balíček prášku do pečiva a 1 lžíci kypřícího prášku do perníku, ale v postupu už jen uvádí prášek do perníku. Krém se také nepovedl, šlehačka byla krásně ušlehaná a jakmile se tam přidala želatina, byla z toho zase jenom řídká smetana, bohužel ani po hodině v ledničce krém neztuhl.

A moje zkušennost? Nejprve mi nevykynulo těsto a měla jsem jen 2 placky, pak jsem vyšlehala šlehačku a když už jsem jí chtěla přidat do mléka tak mi to celé vylítlo z ruky a na zem, takže šlehačka až na zdi a mixér v koši :o(:-//

nepovedlo se a nedoporučuju, nepřipomíná to mléčný řez spíš kinder pingui a to jsem na to tu čokoládu nedala, :no:

kucharka:
Dobře, tak děkuju moc :o))

kucharka 8. 8. 2012 13:39
urcite to pujde;-)

Lenka:*moučník

Ahojik. Recept urcite vyzkousim :-) Jen se chci zeptat, jde udělat moučním i bez pečícího papíru? Nerada s ním pracuju, mám nešikovné ruce :-) Myslím tím na klasickém vymazáním, pokud to někdo vyzkoušel? Děkuji za odpověď :-)

kindr mléčný řez:yes::-p Včera jsem tento řez ochutnala u kamarátky a moc mi chutnal. Kristýna H.:

Kristýna H.:

Kristýna H. 11. 3. 2012 09:16
včera jsem delala tento řez, bohužel stejne jako ostatní jsem mela z kremu vodu :( a to jsem jeste do slehacky pridala ztuzovac sice jen jeden ale pridala .... chtelo by to doladit jak to doopravdy autor dela :( priste az budu delat tak si to pojistim dam min. tri baleni dortove zelatiny a tri ztuzovace ... a pak to asi bude ok :)));-)

Nejdřív se mi krém taky moc nezdál (použil jsem místo dortového želé želatinu v plátcích), tak jsem ještě přidal podle návodu ztužovač za studena. Krém tedy rozhodně ztuhlý hned nebyl, lil jsem ho tam řidký jako mléko, ale v lednici krásně ztuhnul, nenechte se zmást ;-) Jinak do šlehačky jsem přidal ztužovač.

Tématické fráze:
kinder mlecny rez, mléčné řezy recept, kinder řezy na plech, kindr mléčný řez, kinder soutěž 2012, mléčný řez na plech, kinder mlecny rez recept, kindr řezy recept, kinder mléčný řez na plech, kinder řez, kindr řezy, kinder řez na plech, recept kinder mlecny rez, kinder mléčný řez bez mouky, mléčný řez, recept na kinder mléčný řez, mlecny rez recept, kindr řez, recept na kindr mléčný řez, kinder mléčné řezy

Suroviny:
cukr krystal, cukr vanilkový, mléko, želé dortové, šlehačka, poleva, máslo, vejce, cukr krystal, máslo, voda, mouka hladká, kakao, prášek do pečiva, prášek do perníku, máslo, mouka

Přidat fotografie receptu