Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný banán s medovo-pomerančovou omáčkou

Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální jako dezert po letním grilování nebo jako sladká tečka po jakémkoli jídle. Grilované banány získávají na jemnosti a díky medovo-pomerančové omáčce skvěle chutnají.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 13 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 3 min

13 min (10 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 292 kJ /
787 kcal
Bílkoviny2,64 g
Tuky8,74 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy172,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Banány oloupeme a podélně rozřízneme. Potřeme medem a posypeme skořicovým cukrem. Necháme 5 minut odležet. Krok 2: Zatím si omyjeme pomeranč, nastrouháme z něj asi půl lžičky kůry. Pomeranč rozpůlíme, vymačkáme šťávu, smícháme s kůrou, zbylým medem a rozpuštěným máslem. Rozmícháme v ohnivzdorné nádobě a tu umístíme do blízkosti grilu, aby byla omáčka teplá. Krok 3: Banány dáme na gril a grilujeme z každé strany asi 3 minuty. Krok 4: Přendáme na talíř, přelijeme teplou omáčkou a přidáme zmrzlinu. Ozdobíme proužkem kůry a lístky máty.

Zveřejněno 28. 6. 2011

Poznámka autora Dooga

Doba grilování záleží na teplotě grilu a síle řezu banánu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný banán s medovo-pomerančovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jA6W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný banán s medovo-pomerančovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jA6W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Sabina:Příprava je v receptu: Zatím si omyjeme pomeranč,nastrouháme asi 1/2 KL kůry. Pomeranč rozpůlíme, vymačkáme šťávu, smícháme s kůrou zbylým medem a rozpuštěným máslem. Rozmícháme v ohnivzdorné nádobě, kterou si dáme do blízkosti grilu, aby byla omáčka teplá.;-)

Mohla bych se zeptat jak udělat pomerancovou grilovaci omacku?

Za dobrůtku:-p+8:yes:škoda,že si ji nemám kde udělat;-(;-)

Grilujeme ovoce také.Je to super sladká tečka po grilovačce.Lze i na pánvi doma,třeba v zimě.:yes::yes:

banány na grilu jsem ještě nezkoušela,ale může to být dobrota:-p;-)+1:yes:

excelentní papáníčko:-p:-p já takto dělám ananas,myslím,že na chlup stejně:-p:yes::yes::yes::-)

spagetka:To nevím.Nemám s nimi zkušenost. Ale i ty obyč byly skvělý.:yes:

To jsem nezkoušela, ale líbí se mi to. Doogo, nebyly by lepšší ale ty banány specielně na vaření?

Vyzkoušej. Je to dobrůtka.:-p

Vůbec si to neumím představit, ale líbí se mi to:-p

Tématické fráze:
grilováný banán, grilovane banany, banán na medu, banány na medu, banán, banán na grilu, teplé banány, sabiny banán, banány recepty, banán v medu, grilovany banan recept, banán na pánvi, grilovaný banán na pánvi, recept na grilovaný banán, grilovaný banány, banan v omacce, grlovane banany, ozdoby z banánu, recept grilovaný banán, medovo pomerančová marináda

Suroviny:
banán, cukr skořice, med, máslo, pomeranče, zmrzlina vanilková, máta, kůra pomerančová

Přidat fotografie receptu