Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová marmeláda s galaretkou

Když je sezóna jahod v plném proudu, nezapomeňte připravit jahodovou marmeládu, abyste si jejich skvělou chuť mohli vychutnávat i během zimy. Marmeládu můžeme použít do dezertů, na pečivo nebo z ní připravit koktejl.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 769 kJ /
2 335 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy560,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody očistíme a dáme je do většího hrnce. Můžeme přilít trochu vody, aby se jahody nepřipalovaly, než pustí svou šťávu. Krok 2: Na mírném ohni za občasného míchání jahody rozvaříme. Potom přidáme kyselinu citrónovou, cukr a promícháme, až se cukr krásně rozpustí. Nakonec přisypeme celou galaretku a promícháváme asi 5 minut. Krok 3: Vlijeme do skleniček a zavaříme podle svých zvyklostí. Pokud použijeme na zavařování troubu, zavařujeme na plechu s vodou při 250 °C. Jakmile začne voda v plechu vařit, troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme sklenice vychladnout.

TIP: Recepty na jahodový džem

Zveřejněno 29. 6. 2011

Poznámka autorky misza

Marmeláda je výborná na namazání na pečivo, ale také je z ní výborný koktejl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová marmeláda s galaretkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmLV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová marmeláda s galaretkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmLV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

zdenek: Galaretka je ovocné želé. Mrnki na stránky http://www.galaretka.cz/, Já ji kupuji v Polsku.

Je mi 65 let,občas vařím.Slovo galaretka vidím až zde.Může mně laskavě někdo zde napsat o co se jedná. Díky.:-?

Bezva nápad:yes:

S galaretkou mne to ještě nenapadlo - dobrý tip.:yes::yes: +;-)
Jana R. - jinak než v DP džemy nedělám a neměla jsem nikdy problém, že by to neztuhlo. Ovšem s želírovacím curkem, ne s obyč. krystalem. ;-)

:yes:+4:yes:

Pavla: no, tak tohle bylo právě s gelfixem 1+1 a bylo to jako ovocná šťáva.:-D

No... u nás doma se zase zaváří pouze a jenom a zásadně s gelfixem 2:1. A vždycky ztuhne perfektně. Co dům, to jiný džem :-D

Miško, nedávno jsem dělala, pokud sis všimla džem z třešní. Vůbec se mi nepovedl, respektivě mi neztuhnul. Věř, nebo nevěř, napadla mne ta galaretka, ale říkala jsem si, že jsem se asi zbláznila. Ale bylo to jediné, co jsem doma měla. Jenže jsem si počkala na druhý den a koupila pektogel, přidala trochu cukru a uvařila znova. A ubezpečila jsem se, že pekárna nemá chybu, ale na pečivo, ne na džemy. A tvůj recept přišel až teď a díky moc za něj!!:-D:yes::yes:

Ještě jsem chtěla napsat, že nikoho nezrazuji z toho, aby vyzkoušel džem v pekárně!! Jen já mám pocit, že ty želírovací prostředky se nesmí tak dlouho zahřívat a navíc se mi nezdá, že by to v pekárně vařilo;-)

S galaretkou jsem ještě nezavařovala, vypadá to dobře ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
jahodová marmeláda bez zavařování, marmeláda v troubě, jahodova marmelada, jahodová marmeláda recept, zavařování marmelady v troubě, kyselina citronová do marmelád, jahodová marmeláda s gelfixem, jahodová marmeláda v troubě, recept jahodová bio marmeláda, dzem neztuhnul, jahodová marmeláda pektogel, zavařování marmelád v troubě, jednoduchá domácí jahodová marmeláda, jahodový džem kyselina citronová, jahodová marmeláda s agarem, jednoduchá jahodová marmeláda, zavařování jahodová marmeláda, marmeláda s gelfixem, marmeláda s agarem, recepty s galaretkou

Suroviny:
jahody, cukr krystal, kyselina citronová, galaretka s jahodovou příchutí

Přidat fotografie receptu