Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 247 kJ / 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,37 g |
Tuky | 12,11 g |
Vláknina | 20,34 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 70,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na tenké proužky a asi 15 minut ji opékáme na dvou lžících rozehřátého oleje dohněda.
Krok 2: Plátky masa dotenka rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme strouhankou. Na každý plátek položíme plátek slaniny a rozdělíme restovanou cibulku. Zavineme a spíchneme párátkem.
Krok 3: Uzenou krkovičku nakrájíme na kousky velikosti soust a všechno maso, závitky i krkovičku, obalíme v hladké mouce.
Krok 4: V kastrole rozehřejeme olej a veškeré maso na něm ze všech stran opečeme dohněda.
Krok 5: Podlijeme horkým vývarem do dvou třetin výšky závitků, přidáme dva stroužky česneku, které jsme oloupali a rozmáčkli plochou stranou nože a přikryté dusíme na nejnižší teplotě doměkka (asi hodinu a půl).
Krok 6: Maso občas obracíme, podléváme vývarem podle potřeby a přeléváme šťávou.
Hotové závitky i kousky uzeného vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 7: Šťávu prudce vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, opečeme dozlatova a zalijeme další dávkou horkého vývaru. Krok 8: Přidáme nasekané bylinky a na mírné teplotě prováříme asi 20 minut. Krok 9: Podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.
Hotové závitky i kousky uzeného vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 7: Šťávu prudce vysmahneme na tuk, zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, opečeme dozlatova a zalijeme další dávkou horkého vývaru. Krok 8: Přidáme nasekané bylinky a na mírné teplotě prováříme asi 20 minut. Krok 9: Podáváme s bramborovými knedlíky nebo noky.
Zveřejněno 30. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové závitky s cibulovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ9g
Moje poznámka
Vepřové závitky s cibulovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJ9g
Nejnovější recepty
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno před 54 minutami
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Roláda s kopřivami
Přidáno před 19 hodinami
Brokolicové halušky s brynzou a opečenou uzeninou
Přidáno před 19 hodinami
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
MaKaDuHa před 5 hodinami
Kuřecí vývar
MaKaDuHa před 5 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Yennefer1 před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Antonausprag před 12 hodinami
Bleskový kynutý mazanec
Konsel před 13 hodinami
Banánová bábovka
Monika146 před 13 hodinami
Valašské frgály
Mili5 před 13 hodinami
Boloňská omáčka
Sally.K51 před 14 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
JarkaT před 16 hodinami
Tématické fráze:
vepřove zavitky,
vepřové závitky z krkovice,
vepřový závitek,
vepřové závitky recept,
závitky,
vepřove závitky recepty,
vepřové závitky plněné cibulí,
závitek,
závitky s cibulí,
vepřový závitek s cibulí,
závitky z vepřové krkovice,
závitky z krkovičky,
recepty rumunské kuchyně,
vepřové zavitek,
závitky z vepřového masa,
nejlepsi veprove zavitky,
speciality z veprove krkovice,
recept na vepřové závitky,
veprovezavitky,
recepty na vepřové závitky recept
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
slanina anglická,
krkovice uzená,
česnek,
strouhanka,
olej,
mouka hladká,
vývar masový,
pažitka,
petrželka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (43)