Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší křenová omáčka

Křenová omáčka se připravuje ze syrového křenu a právě na jeho intenzitě velmi záleží – odvíjí se o dní výsledná chuť křenovky. Pokud podáváte s uzeným masem, část mléka můžete nahradit uzeným vývarem.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Goldinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 785 kJ /
427 kcal
Bílkoviny27,70 g
Tuky11,47 g
Vláknina0,66 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 300 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy52,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Část mléka svaříme. Osolíme. Krok 2: Ve zbytku mléka rozkvedláme polohrubou mouku, nalejeme přes cedník do svařeného mléka a povaříme. Pokud použijeme světlou hotovou jíšku, tak svaříme celou dávku mléka. Krok 3: Nakonec do takto připraveného bešamelu přidáme nastrouhaný křen, záleží jak chtějí strávníci omáčku ostrou. Pozor, už nevaříme, protože by křen ztratil všechny vitamíny. Krok 4: Podáváme s knedlíkem a uzeným masem.

TIP: Křen v kuchyni

Zveřejněno 1. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší křenová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3YJr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší křenová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3YJr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

A kolik mléka se tam má přidat?

takhle ji dělám celý život , vařit mně učila babička podle starých receptů a u ní "levná" jídla byla opravdu jednoduchá a levná :yes:

Křenovku máme moc rádi, jen ji dělám s trošku jiným postupem. I tak jsem poslala ilustrační foto.:-)

V části mléka rozkvedláme polohrubou mouku, povaříme - tomu se u nás říká záklechtka. Zahušťuju jí polévky a jídla, která jsou mastnější povahy, takže do nich nechci dávat jíšku.

:-( radšik budu složitější... bych degradoval uzené....

Ta je opravdu jednoduchá...:-* Bešamel se připravuje trochu jinak...

Tématické fráze:
křenova omacka, křenová omáčka z křenové pasty, dietní křenová omáčka, křenová pěna, křenová omáčka recept, křenová omáčka z bešamelu, jednoduchá křenová omáčka, křenová omáčka bez mouky, křenová omáčka dietní, bešamel z polohrubé mouky, křenová pěna recept, křenová omáčka bez jíšky, křenová omáčka bez mléka, křenová omáčka bez smetany, křenová omáčka zbešamelu, křenová omáčka z mléka, dietni křenová, smetanova krenova pasta, bešamel křenová omáčka, recept na křenovou omáčku

Suroviny:
mléko, křen, sůl, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu