Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 koláč o průměru 26 cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 039 kJ /
3 594 kcal
Bílkoviny73,10 g
Tuky146,80 g
Vláknina9,76 g
Cholesterol 594 mg
Sodík 444 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy490,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vál prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto. Krok 2: Těsto rozválíme na plát, vložíme jej do připravené koláčové formy a vytvarujeme. Krok 3: Dno propícháme vidličkou (aby se při pečení nevyboulilo) a formu uložíme do chladu. Formy jsem měla teflonovou a keramickou a nevymazávala jsem je. Krok 4: V kastrolku uvaříme pudink a ještě vlažný ho zašleháme do zbylých surovin na náplň. Také odpeckujeme višně. Krok 5: Do jiné misky dáme suroviny na drobenku a prsty je rozemneme. Krok 6: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 7: Do formy s těstem dáme tvarohovou náplň, poklademe jí vypeckovanými višněmi a posypeme drobenkou. Krok 8: Formu dáme do vyhřáté trouby a po 10 min. ztlumíme na 175 °C a pečeme do světle růžova - asi 35 - 40 min. Krok 9: Vypeckování višní - jelikož nevlastním žádný vypeckovač na višně / třešně, tak jsem většinou vypeckovávala jen ručně - nožem a vše okolo mě bylo zbarvené do červena. Minule jsem dumala, jak to udělat bez nepořádku a napadlo mě obyčené brčko a špejle. Krok 10: Do brčka dáme špejli (aby se nelámalo), aby brčko po špejli necestovalo tak na ní uděláme jakoby uzel z gumičky a můžeme odpeckovávat bez nepořádku. Šťáva, která obvykle cáká všude okolo, se tady dostane do brčka a nikde není nepořádek. Tento "odpeckovávač" dáme na višeň proti otvoru po stopce a jen lehce zatlačíme. Pecka vyjede ven hladce a jde to krásně rychle. Přemýšlela jsem, že to dám jako "recept", ale nevím, jestli by tu proti tomu nevznikly nějaké dohady a tak to přidávám pod recept i s fotkami.

Zveřejněno 2. 7. 2011

Poznámka autorky mirca75

Recept mám z kuchařky moučníků a lehce jsem ho upravila pro naší chuť.

Koláč byl krásně šťavnatý a díky višním lehce nakyslý. Mám višně hodně ráda a tak jsem si tímhle koláčem, udělala malou osobní radost ;-).

Místo uvařeného pudinku, lze do náplně přidat jen pár lžic mléka, ale díky pudinku nebyla náplň suchá a drobivá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqlr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqlr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Odpeckovač vypověděl službu, tak jsem našla náhradní řešení - kovovou koncovku od zdobicího sáčku. Šikovná do ruky, pohodlnější než odpeckovač!

Miri,
super nápad na "vypeckovávač".Úžasné!!!:-))marieann

Už som to písala dolu - nápad na Nobelovu cenu!

To se mě moc hodí ten zlepšováček. Taky se mě nechce kupovat na ten můj trošek za drahý peníz a tohle je bezvadný. Určitě vyzkouším, ale asi až příští rok, letos už jsou višničky pryč.

To nemá chybu :-);-):yes:+

:-K:-O:-):-K:yes:

No,to je supér nápad s tím vypeckovačem.A já se tak minulý týden tak trápila s třešněmi.Jinak recept vypadá dobře,asi jak budou svatí a bude volno,tak udělám.Díky za supér nápad,že jste se podělila o zlepšovák.

:-K:-KPěkné řezy, krásná fotka a odpeckovač je pecka:yes::yes:
Mirko, jsi moc šikovná:yes::yes:

:yes::yes::yes:šikula;-)

Pěkný recept a výborná vychytávka:-K:yes:

no tak s těmi višněmi, to je paráda veliká:-p:yes::yes:
višničky jsou delikateska a tvůj koláček sexy mňamka;-):yes::yes:

lomačka 3. 7. 2011 09:58
Máš pěkně červené vejce:-)) ,jinak krásný :-)

Vše bylo řečeno ;-):-p:yes:

Úžasný receptík, krásná miniforma a naprosto dokonalý nápad na odpeckovávání :yes::-K.

Irreno:-)na švestky je prý super "stará dobrá" prázdná versatilka. Taky se nasadí proti otvoru po stopce, zatlačí se a jde to. Ještě jsem to nezkoušela, ale až dojde čas švestek, tak vyzkouším...
Elizo:-) to s tím špedlíkem mě láká vyzkoušet, ale nejsou višně... Ale určitě vyzkouším;-).

Tématické fráze:
tvarohový koláč s višněmi, koláč tvaroh a višně, tvarohová buchta s višněmi, višňová buchta, koláč s tvarohem a višněmi, řezy s tvarohem a višněmi, višnová buchta s tvarohem, dort s tzvarohovou náplní a ovocem kuchařka, vypeckovač třešní, domácí šťáva z višní, buchta s visnemi, vypeckování višní, buchta z višní, buchta s tvarohem a višněmi, vařime a hrajeme si s tatou, buchta s višněmi a tvarohem, vypeckování třešní, drobenková buchta s višněmi, řezy z višní, vypeckovavani tresni

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, žloutek, citron, tuk hera, sůl, tvaroh měkký, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, višně, mouka hrubá, cukr krupice, máslo, skořice

Přidat fotografie receptu