Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 koláč o průměru 26 cm

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 039 kJ /
3 594 kcal
Bílkoviny73,10 g
Tuky146,80 g
Vláknina9,76 g
Cholesterol 594 mg
Sodík 444 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy490,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vál prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek, přidáme žloutek, citron. kůru, sůl a nastrouháme tuhý tuk. Vše rychle rukama zpracujeme na hladké těsto. Krok 2: Těsto rozválíme na plát, vložíme jej do připravené koláčové formy a vytvarujeme. Krok 3: Dno propícháme vidličkou (aby se při pečení nevyboulilo) a formu uložíme do chladu. Formy jsem měla teflonovou a keramickou a nevymazávala jsem je. Krok 4: V kastrolku uvaříme pudink a ještě vlažný ho zašleháme do zbylých surovin na náplň. Také odpeckujeme višně. Krok 5: Do jiné misky dáme suroviny na drobenku a prsty je rozemneme. Krok 6: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 7: Do formy s těstem dáme tvarohovou náplň, poklademe jí vypeckovanými višněmi a posypeme drobenkou. Krok 8: Formu dáme do vyhřáté trouby a po 10 min. ztlumíme na 175 °C a pečeme do světle růžova - asi 35 - 40 min. Krok 9: Vypeckování višní - jelikož nevlastním žádný vypeckovač na višně / třešně, tak jsem většinou vypeckovávala jen ručně - nožem a vše okolo mě bylo zbarvené do červena. Minule jsem dumala, jak to udělat bez nepořádku a napadlo mě obyčené brčko a špejle. Krok 10: Do brčka dáme špejli (aby se nelámalo), aby brčko po špejli necestovalo tak na ní uděláme jakoby uzel z gumičky a můžeme odpeckovávat bez nepořádku. Šťáva, která obvykle cáká všude okolo, se tady dostane do brčka a nikde není nepořádek. Tento "odpeckovávač" dáme na višeň proti otvoru po stopce a jen lehce zatlačíme. Pecka vyjede ven hladce a jde to krásně rychle. Přemýšlela jsem, že to dám jako "recept", ale nevím, jestli by tu proti tomu nevznikly nějaké dohady a tak to přidávám pod recept i s fotkami.

Zveřejněno 2. 7. 2011

Poznámka autorky mirca75

Recept mám z kuchařky moučníků a lehce jsem ho upravila pro naší chuť.

Koláč byl krásně šťavnatý a díky višním lehce nakyslý. Mám višně hodně ráda a tak jsem si tímhle koláčem, udělala malou osobní radost ;-).

Místo uvařeného pudinku, lze do náplně přidat jen pár lžic mléka, ale díky pudinku nebyla náplň suchá a drobivá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqlr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňové řezy s tvarohovou náplní + domácí vypeckovávání višní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqlr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Odpeckovač vypověděl službu, tak jsem našla náhradní řešení - kovovou koncovku od zdobicího sáčku. Šikovná do ruky, pohodlnější než odpeckovač!

Miri,
super nápad na "vypeckovávač".Úžasné!!!:-))marieann

Už som to písala dolu - nápad na Nobelovu cenu!

To se mě moc hodí ten zlepšováček. Taky se mě nechce kupovat na ten můj trošek za drahý peníz a tohle je bezvadný. Určitě vyzkouším, ale asi až příští rok, letos už jsou višničky pryč.

To nemá chybu :-);-):yes:+

:-K:-O:-):-K:yes:

No,to je supér nápad s tím vypeckovačem.A já se tak minulý týden tak trápila s třešněmi.Jinak recept vypadá dobře,asi jak budou svatí a bude volno,tak udělám.Díky za supér nápad,že jste se podělila o zlepšovák.

:-K:-KPěkné řezy, krásná fotka a odpeckovač je pecka:yes::yes:
Mirko, jsi moc šikovná:yes::yes:

:yes::yes::yes:šikula;-)

Pěkný recept a výborná vychytávka:-K:yes:

no tak s těmi višněmi, to je paráda veliká:-p:yes::yes:
višničky jsou delikateska a tvůj koláček sexy mňamka;-):yes::yes:

lomačka 3. 7. 2011 09:58
Máš pěkně červené vejce:-)) ,jinak krásný :-)

Vše bylo řečeno ;-):-p:yes:

Úžasný receptík, krásná miniforma a naprosto dokonalý nápad na odpeckovávání :yes::-K.

Irreno:-)na švestky je prý super "stará dobrá" prázdná versatilka. Taky se nasadí proti otvoru po stopce, zatlačí se a jde to. Ještě jsem to nezkoušela, ale až dojde čas švestek, tak vyzkouším...
Elizo:-) to s tím špedlíkem mě láká vyzkoušet, ale nejsou višně... Ale určitě vyzkouším;-).

mirca75: koláč vypadá nádherně, ale ten Tvůj vynález na odpeckovávání si dej patentovat, to je geniální:yes:. Možná, že by bylo dobré, kdybys to ještě napsala do Tipy a triky aby to zde nazapadlo;-):-)+

Mirco to je tedy nápad:yes::yes::yes::yes:Hned to jdu vyzkoušet;-)Mám odpeckovač, z jedné strany švestky, ty jdou suprově, z druhé strany na třešně, ale to jaksi nefunguje, také nepořádek všude kolem, na tričku mám zásadně fleky jak od rozprašovače:-D

Na vypeckování třešní používám obyčejný zavírací špendlík s očkem cca velikosti pecky. Konec špendlíku s očkem (zavřeného)se strčí do dírky po stopce, očkem se pecka podebere a sama vyskočí. Jde to velmi dobře. Už nevím, kde jsem k tomuto způsobu přišla, možná i někde na internetu.
Mirči způsob také vyzkouším...a porovnám.:-)

Mirko. To je rada nad ZLATO. Už jsem uvažoval o vypeckoači, ale nakonec mne odradila vždy cena a na to 1x - 3x se to nevyplatí. Tento tvvůj návod by stál dát do rubliky RADY aby nezapadl. Taty ale zatím + bodík 4 k tvému receptu.

mirca75:máš naprostou pravdu,já bych si ho taky nekoupila...vždyť bych ho vytáhla jen jednou za rok...
ale když jsem ho podědila:-8:-D:-D

Rebeko:-)podobný jsem teď někde viděla v akci za 250 Kč, ale stejně bych do toho asi nešla. Na těch mých pár třešní a višní... A kuchyň už bych taky potřebovala nafukovací... U nás jsme zvyklý péct koláče a bublaniny s peckama (mě tak i víc chutnají), ale tady jsem zkusila udělat kvůli dvojčatům výjimku a vyšlo to;-).

mirca75:proč trapné:-?;-) je to úžasné:yes::yes:;-)
já jsem podědila tento;-) http://www.eva.cz/zbozi/DOP03790/odpeckovac-tresni...

Rebeko:-), ono je to tak jednoduché, až je to skoro trapné, ale funguje to;-):-)).

mirca75::-D:-D tu udělátko na pecky nemá chybu:-D:-D:yes::yes:
ty jsi nejen vynikající kuchařinka,ale i zdatný zlepšovatel a vynálezce:-D:-D:yes::yes:super:-!;-):yes:

Magdalenko:-) na nobelovku určo ne, ale kdyby jsi viděla, jak mi to šlo od ruky (dělala jsem i na marmeládu) a jak málo jsem zaneřádila okolní prostory;-):-)). Jen dumám, jak to víc přiblížit lidem - když to sem vložím jako sólo věc, tak tu bude asi milión komentářů, že to není recept...:-(. A když to dám do Tipů a triků, tak to za chvíli zapadne a nikdo to nenajde. Víš, já s třešněma,... dělám opravdu jen v létě a krátce a nevyplatí se mi, kupovat si kvůli tomu orig. odpeckovávač a tohle bylo docela dobré....:-8.

Páči sa mi tvoj receptík, vyskúšam s malinami...:yes:
A ten nápad s odpeckovaním - to je na nobelovku!

:-Knádhera :yes::yes:+2

Děkuju vám:-). Rebeko s jahodama určitě - tady byly v původním receptu maliny;-) - ale neměla jsem ještě dost zralých a tak jsem použila mé milované višně:-p. A formička - je taková malá bábovička, kterou jsem koupila Vojtíkovi, na jeho pečené mlsky;-).

překrásné:-8:-K i s jahodama by to,myslím,šlo;-):-p:-)
krásná formička..jablíčko;-):-?:-)

Miruš, nádherné řezy;-):yes: Už nám taky višně dozrály, tak asi půjdu na to;-):-)):yes::-*

Tématické fráze:
tvarohový koláč s višněmi, koláč tvaroh a višně, tvarohová buchta s višněmi, višňová buchta, koláč s tvarohem a višněmi, řezy s tvarohem a višněmi, višnová buchta s tvarohem, dort s tzvarohovou náplní a ovocem kuchařka, vypeckovač třešní, domácí šťáva z višní, buchta s visnemi, vypeckování višní, buchta z višní, buchta s tvarohem a višněmi, vařime a hrajeme si s tatou, buchta s višněmi a tvarohem, vypeckování třešní, drobenková buchta s višněmi, řezy z višní, vypeckovavani tresni

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, žloutek, citron, tuk hera, sůl, tvaroh měkký, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, višně, mouka hrubá, cukr krupice, máslo, skořice

Přidat fotografie receptu