Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 362 kJ /
2 238 kcal
Bílkoviny135,52 g
Tuky96,91 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 227 mg
Sodík 3,99 g
Sůl9,93 g
Sacharidy200,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jogurt si vyndáme z lednice, aby nebyl pak při použití tolik studený. Krok 2: Kuřecí maso a tofu si nakrájíme na kostky (asi 2 cm), dáme do misky, zakapeme 2 lžičkami sojovky, osolíme, zlehka opepříme a přidáme nahrubo nakrájený česnek. Krok 3: Přisypeme mouku, pečlivě promícháme a necháme chvíli proležet. Krok 4: Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky, pórek nakrájíme na širší nudličky a 3 listy šalvěje na jemno. Sýr nakrájíme na větší kostky. Krok 5: Na širší pánvi si lehce ohřejeme olej, přidáme 2 celé listy šalvěje a necháme je za občasného promíchnutí rozvonět - olej nemá být vařící, aby se listy nespálily. Krok 6: Jakmile listy v oleji zavadnou (ztvrdnou) tak je vyjmeme a vsypeme nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovata. Krok 7: Poté přidáme obsah misky s tofu a restujeme do zatažení (zešednutí) masa. Tofu nám začne chytat zlatavou barvu. Poté vše podlijeme vývarem a necháme asi 15 min. lehce dusit. Šťávy by v pánvi mělo zbýt jen po dně. Krok 8: Mezitím si v hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme jí a vsypeme gnocchi. Promícháme je a necháme na mírném ohni pár minut vařit. Hned jak vystoupí na hladinu, tak je slijeme a uchováme v teple. Krok 9: Do provařené směsi na pánvi vsypeme nakrájenou šalvěj, pórek, sýr a pomalu vmícháme jogurt. Směs ihned vypneme. Krok 10: Poté buď vsypeme uvařené teplé gnocchi, promícháme a necháme chvilku dojít a nebo podáváme gnocchi jako přílohu.

Zveřejněno 4. 7. 2011

Poznámka autorky mirca75

Původně jsem měla v úmyslu použít do jídla jen tofu, ale chlapů je u nás většina a tak jsem "podlehla" a přidala i maso.

Řecký jogurt je krásně hustý a v jídle je moc dobrý (není tak kyselý, jako obyčejný jogurt). Jen se nesmí vařit, jinak se sráží, proto ho dáváme už do hotového pokrmu a necháváme jen prohřát.

Slaninu do jídla přidávat nemusíme, já jí tam dala jen pro vůni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ao7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tofu s kuřecím masem, řeckým jogurtem a šalvějovou vůní + gnocchi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ao7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Varilamyskakasicku:-), nevím přesně, jak to v restauraci vypadalo (jídlo), ale asi bych tofu nakrájela na požadované kousky (plátky), v misce bych rozmíchala ingredience na marinádu, plátky bych naložila, zeleninu bych lehce a krátce orestovala. Pak bych zahustila solamylem, vložila plátky a jen lehce prohřála;-).

Koupila jsem v pátek také tofu i uzené i s řasou, i normální neutrál a jedla jsem jednou V ČÍNSKÉ RESTAURACI" : "tofu na zelenině s rýží " a koumala jsem, jak to dělají, že to maji jako pefektně na plátky na zelenině a v sojovce a s rýží, ráda bych to udělala,ale nevím, jak na to?? Neporadíš mi, jinak díky, maš to moc pěkě udělané, vím, o co go a jím to ráda i studené i pro ten obsah tofu i pro tu chut i pro zdraví, lépe jak maso? Kyž se to umí udělat a :-K;-):-):yes:Díky

1974andreo:-), mám tofu ráda pro jeho neutrální chuť, tudíž pro možnosti hodně kombinací. Je dobré za studena, i v teplé kuchyni. Oceňuju taky cenu, za +- 20 Kč mám 2 obědy;-). A hlavně, je to pro mě líp stravitelné než maso, takže jak píše Chocolate i pro odlehčení. No a propašování pro masožravce je 100%, ale pšššt, ať to moje rodinka neslyší;-):-)). Jinak, moc dobré je taky uzené - do různých směsí, se zeleninou, ... Určitě zkus:-).
Děkuju za milé komentáře a Tejajo jsem ráda, že jsem Ti kápla do chutě:-K.

1974andrea:Šmakoun je živočišného původu (z vaj.bílků) a tofu rostlinného (ze sojových bobů).Já osobně to vidím jako odlehčení jídla a možná i formu "propašování":-D pro masožravce.

Pořád se chystám na to tofu a dneska se mi nad tímhle obrázkem sbíhají sliny. Ale není tofu jenom bílkovinová náhražka jako třeba šmakoun? Myslím tím,jestli to není spíše kvůli objemu než chuti jídla?:yes:

Mirčo :yes::yes::yes: Díky za krásny recept s tofu, to máme veľmi radi. :-);-):yes: + 2

Hezký a nápaditý recept, krásné fotky a perfektni popis pracovního postupu:yes:.

Tématické fráze:
recepty na jídla s tofu, jídla z tofu, popis pracovního postupu využití drůbeže v kuchyni, jidlo s tofu, popis pracovniho postupu recept, co uvařit z tofu,kurecim masem, tofu s masem, kuřecí prsa s tofu, tofu lidl, lidl tofu, maso s tofu, recky salát s kuřecím masem, marináda s řeckým jogurtem, kuřecí maso v jogurtu, gnocchi recepty, gnocchi s kuřecím masem, tofu s kurecim masom, tofu maso, salat z tofu a kurecim, uzené tofu se zeleninou

Suroviny:
tofu, prsa kuřecí, šalvěj, cibule, česnek, slanina, sýr, jogurt řecký, pórek, sůl, pepř bílý, vývar, mouka hladká, olej, gnocchi

Přidat fotografie receptu