Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 232 kJ / 1 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,92 g |
Tuky | 51,56 g |
Vláknina | 13,40 g |
Cholesterol | 903 mg |
Sodík | 167 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 154,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: korpus:
bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu až nám začnou tvořit špičky,
žloutky postupně vyšleháme s olejem do pěny,
do pěny ze žloutků a oleje postupně přisypáváme mouku a bílky a opatrně vymícháme. Krok 2: Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 1 hodinu, zkoušíme špejlí. Krok 3: krém:
žloutky s mlékem a cukrem a kakaem (případně čokoládou) šleháme do pěny nad párou (ale tak, aby se nám žloutky nesrazily),
do vychladlé směsi zašleháme máslo a pokud děláme krém ovocný, nedáváme ke žloutkům kakao, ale maliny, či jiné ovoce zašleháme až při zašlehávání másla.
bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu až nám začnou tvořit špičky,
žloutky postupně vyšleháme s olejem do pěny,
do pěny ze žloutků a oleje postupně přisypáváme mouku a bílky a opatrně vymícháme. Krok 2: Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 1 hodinu, zkoušíme špejlí. Krok 3: krém:
žloutky s mlékem a cukrem a kakaem (případně čokoládou) šleháme do pěny nad párou (ale tak, aby se nám žloutky nesrazily),
do vychladlé směsi zašleháme máslo a pokud děláme krém ovocný, nedáváme ke žloutkům kakao, ale maliny, či jiné ovoce zašleháme až při zašlehávání másla.
Zveřejněno 4. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9o1
Moje poznámka
Moje dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9o1
Nejnovější recepty
Pečená podzimní zelenina
Přidáno před 11 hodinami
Ďábelská kuřecí směs na bramboráčky
Přidáno před 14 hodinami
Omelety z cottage
Přidáno před 17 hodinami
Jesenický závitek z vepřové kýty
Přidáno před 22 hodinami
Plzeňský špíglák
Přidáno 12. 11. 2024 20:01
Kaštanová polévka
Přidáno 12. 11. 2024 20:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Daniela z Hell's Kitchen ujíždí na tataráku a bojí se cukrařiny: Vlastní restauraci bych nechtěla, vzala by mi moji lásku, říká
Otestovali jsme pražské cukrárny: Narazili jsme na famózní zákusek, super punčák i podnik, kde se dávno zastavil čas
Vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška pokřtil svou kuchařku: Dojaly ho Mirka van Gils i Tereza Bebarová, překvapil dezertem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Hanina65 před 9 hodinami
Langoše z jogurtu
Michaelka93 před 9 hodinami
Desetivteřinová majonéza
kozelmarek před 11 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Hanina65 před 12 hodinami
Doma sušený žitný kvásek
magdalenka před 13 hodinami
Paštika z jater a bůčku
Pepe1966 před 14 hodinami
Zapékaný květák
tamarit před 17 hodinami
Kuře pečené na soli
borovec před 19 hodinami
Čočková polévka
lunav1 před 19 hodinami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
lunav1 před 20 hodinami
Tématické fráze:
moje dortíky,
smart flex potahovací hmota,
moje dorty,
práce s potahovací hmotou smartflex,
dortík pro maminku,
potahovací hmota na dorty smartflex velvet,
smartflex velvet diskuse,
dortíky od maminky,
práce s potahovou hmotou,
práce s potahovací hmotou,
smartflex se trha,
smartflex velvet diskuze,
nejhezčí dorty,
muffiny ty nejlepší recept,
recepty na dortíky,
výtvory pro maminky,
potahová hmota velvet smart,
potahová hmota smart velvet,
smart flex potahovací hmota diskuze,
smart flex potahovací hmota postup
Suroviny:
korpus,
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka hrubá,
olej,
kakao,
cukr moučkový,
mléko,
žloutek,
máslo,
kakao
Komentáře (9)