Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozmarýnové mleté maso s brokolicí v listovém těstě

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: přes celý velký pekáč

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 330 kJ /
1 035 kcal
Bílkoviny139,84 g
Tuky37,79 g
Vláknina24,70 g
Cholesterol 843 mg
Sodík 504 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy22,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív krátce povaříme brokolici ve slané vodě, necháme jí okapat a vývar použijeme na polévku. Na pánev dáme malinko oleje, na něm osmažíme do sklovita nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a necháme ho smažit, až se vysmaží šťáva masa a dáme do mísy. Krok 2: Pak si nasekáme povařenou brokolici, přidáme jí k masu, osolíme, dáme rozmarýn čerstvý, nebo sušený, grilovací koření, vajíčka, pažitku a nastrouhaný sýr a rukama pěkně promícháváme a ještě mačkáme, aby se maso pěkně oddělilo. Krok 3: Potom si rozválíme listové těsto na velký obdélník, který posypeme strouhankou, na ní rozprostřeme do středu připravené maso, opět posypeme strouhankou a zabalíme jako balíme štrůdl. Krok 4: Dáme do vymazaného pekáče a potřeme olejem, dáme do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme 15 minut, zalijeme 250 ml vody přes těsto, aby jsme ho zvlhčili a necháme dalších 15 minut dopéct. Hlídáme, abychom těsto nespálili.

Zveřejněno 5. 7. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Tak mě to dneska napadlo, je to báječně šťavnaté maso v tom těstě všechna šťáva z masa tam zůstává a máme i nějakou šťávu z polití vodou. Jako příloha mohou být brambory v jakékoliv podobě. Je to takové sváteční jídlo a dobré!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarýnové mleté maso s brokolicí v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmwg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarýnové mleté maso s brokolicí v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vmwg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

Bibinko, skvělý recept a krásné fotky. Zeleninová jídla já moc ráda, takže ukládám na vyzkoušení. :yes::-p+

:-p:yes::yes:

Bibinka: jo,ano, stavicku, tu já muzu a tak to tak i udělam., moc dobré to musí být:-K

Všem vám děkuji i za případné dotazy, na které jsem se snažila odpovědět a vysvětlit je;-)

Bibinka: díky;-):-)

Zajímavé a určitě moc dobré jídlo:-p+7:yes:které si ukládám;-)Je to hodně lákavé:-*

maris:Maris, teď jsem to tam napsala;-) Ta šťáva-není jí moc, ještě se toho polovina vypeče a má chuť po mase a hlavně je to krásně vlhký a nepřipaluje se to:yes: My šťávu rádi všude, ale kdo jí nemusí mít, tak nebude polévat, ale hlídat;-)

Mě by to taky zajímalo, proč se těsto přelévá a jak se z té vody udělá šťáva:-O

magdalenka:Magdalenko, už běžím a vysvětlením;-) V polovině pečení, až už má listové těsto barvičku se to přelije oroto, že máme 1) šťávu na polití třebaq braqmbor
za 2)že to není vysušený, je to krásně vlhký
3) listové těsto se nerozpadá, pěkně drží a je vláčné, ne chroupavé- ona ta voda stejně steče na dno pekáčku a udělá tu šťávu. Šlo by to jistě i bez polévání, ale mohlo by se to zezdola spálit, protože listové těsto je hotové za chvíli a atdy se musí nechat déle, aby se to masíčko dobře propeklo! Neboj, neudělá to nic, co by tomuto jídlu vadilo, naopak:-p;-)

martina 72: Taky nad tím uvažuju:-8 Vše šťavnaté by mělo zůstat uvnitř závinu, tak nevím, co by mělo 1/4 lt vody ochutit při 15 minutovém dopečení.

Já bych se s dovolením taky zeptala, jakou šťávu získám tím, že poliju listové těsto vodou. Bibi píšeš v poznámce, že získáme nějakou šťávu, tak se ptám, jakou:-?

magdalenka: :-K

varilamyskakasicku: Právě, že se jen peče;-) Taky by mě zajímalo, proč se závin přelévá 250 ml vody. Je to docela dost a dole se to těsto rozmočí.

varilamyskakasicku:Ivka, veď práve. Poznám listové cesto...
V recepte Bibinka listové cesto polieva štvrť litrom vody, čo ma udivilo. Potom sa už asi varí, alebo aký proces je to? Nezdá sa mi, že by potom naskočilo a lístkovalo...Pozri si recept bližšie.

Bibinko,to musí být mňamka:-p:-phned bych ochutnala.:yes:

Tématické fráze:
mleté maso s brokolicí, maso v listovém těstě, mail propertyprachar.com loc:cz, mlete maso v teste, strudl z mleteho masa, mail noemail.com.br loc:cz, mlete maso s rozmarýnem, maso v těstě, slaný štrůdl s brokolicí, zapekane maso v listovem teste, maso na rozmarýnu, brokolice mleté maso, štrudl s brokolicí, recept slaný listový závin s brokolicí, recepty na mleté maso s brokolicí, listove testo,mlete maso, mlety maso v listovim teste, mleté maso v lístkovém těstě, recepty z listového těsta a mletého masa, mlete maso s listovymtestem recept

Suroviny:
míchané mleté maso, brokolice, cibule, těsto listové, vejce, strouhanka, rozmarýn, koření grilovací, pažitka, olej, sůl

Přidat fotografie receptu