Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kapsa s kapustovo - libečkovou náplní - parní hrnec

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 815 kJ /
434 kcal
Bílkoviny37,80 g
Tuky16,52 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 895 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy28,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pár listů kapusty (já měla 2 velké) si nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme taktéž. Krok 2: Na pánvi si rozehřejeme lžičku oleje, přidáme cibuli a česnek a restujeme do sklovata. Pak vsypeme nakrájenou kapustu, jemně osolíme, zasypeme paprikou, promícháme a hned podlijeme asi 1 dcl horké vody. Směs necháme pár minut dusit (aby se šťáva skoro vysmahla) a pak ji vypneme. Po částečném zchladnutí vmícháme na kostky pokrájený sýr a najemno nakrájený libeček. Krok 3: Plátky masa si naklepeme na tenko, osolíme a lehce opepříme. Krok 4: Prochladlou směs dáme na jednu stranu plátků, maso přehneme, sepneme párátky/jehlami, jemně osolíme, posypeme trochou drceného kmínu a uzenou paprikou. Krok 5: Masové kapsy si dáme do parního hrnce, nalijeme do něj vodu a pařit. Krok 6: Z měkkého másla mouky si umícháme moučné máslo a uložíme do chladu. Krok 7: Brambory si očistíme, propláchneme a osušíme. Pak je vsypemedo parní nádoby, osolíme a posypeme drceným kmínem. Krok 8: Po asi 40 min paření masa, si ze spodní nádoby slijeme "vývar", přidáme do parního hrnce i brambory (pod maso) a necháme ještě asi 15 min pařit. Krok 9: V kastrolku si svaříme "vývar" na poloviční množství, zahustíme moučným máslem (nebo moukou s troškou vody). Necháme ještě provařit (cca 10- 15 min.) a dle chuti jí dosolíme. Z hotové kapsy vyndáme párátka. Jako příloha se hodí kapustový přívarek. Krok 10: Kapustu si nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme slaninu, přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, orestujeme, vsypeme kapustu, drcený kmín, sůl a podlijeme troškou vody. Přiklopíme pokličkou a necháme pár minut lehce dusit. Kapusta má zůstat křupavá a šťávy by mělo být jen na dně.

Zveřejněno 6. 7. 2011

Poznámka autorky mirca75

Maso lze použít i krůtí. Jídlo je možná trošku složitější, ale příprava v páře to vyváží ;-).

Opět další z jídel které se dají připravit, když se chce člověk věnovat dětem a ne kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kapsa s kapustovo - libečkovou náplní - parní hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwAQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kapsa s kapustovo - libečkovou náplní - parní hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwAQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Mirčo,moc hezký recept a samozřejmě foto,jak je u tebe dobrým zvykem. Vše lahodí nejen oku,ale i chuťovým buňkám. Jsi moc šikovná kuchařka:-K:-p:yes:

To vypadá dobře a kapustu máme moc rádi. Ukládám až kapusta na zahrádce doroste.:yes::-p

mirca75: Moc pěkný receptík pro vaření páře;-):yes:

Miruš, moc krásné a živé, nádhera:-K:-p:-):yes:

Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi víc líbí kapustová kapsa, nebo kapustový přívarek. Krásné duo :yes::-K.

Mirčo moc krásně připravené jídlo:-Kkteré se mi opravdu líbí:-p+2:yes:

Rebeko:-) parní hrnec nepotřebuješ. Vezmi pekáček s mřížkou / pařáčkem,přiklop ho a máš parní hrnec;-). K masu - kýtu nemáme moc v lásce (je na nás suchá) a tak jsem použila plecko. Ale záleží samozřejmě na chuti....;-).

Miruško,to bude moc dobré:-p:-)kapusta je moje oblíbené jídlo(které není..:-8:-?:-D)
uzenou papriku mám objednanou,jenom nemám ten parní hrnec:-//
vepřovými plátky myslíš z kýty:-?
jinak,ostatně jako vždy,krásný fotopostup:yes::yes::yes::yes::-K:-)
P.S.ta "plňka" se mi líbí,ta kombinace chutí bude jistě úžasná:-K:yes:

Tématické fráze:
kuchařka pro parní hrnec, parní hrnec kuchařka, kucharka parni hrnec, kapustovy privarek, kuchařka na parni hrnec, kuchařka pro parní hrnce, recepty do parního hrnce, parní hrnec recepty, plátky z krkovičky v parním hrnci, kuchařské knihy parního hrnce, veprova krkovice v parnim hrnci, kniha parní hrnce kuchařka, vepřová kýta v parním hrnci, jake pokrmy se daji pripravit v rimskem hrnci, krkovice parni hrnec, krkovice v parním hrnci, náplně do vepřových kapes, knihy kuchařky parní hrnec, vepřové kapsa recepty, vepřová pečeně v parním hrnci

Suroviny:
plátek vepřový, sůl, pepř bílý mletý, cibule, olej, česnek, libeček, kapusta, paprika sušená uzená, sýr uzený, voda, máslo, mouka hladká, kapusta, cibule, slanina, kmín drcený, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu