Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kapsa s kapustovo - libečkovou náplní - parní hrnec

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 815 kJ /
434 kcal
Bílkoviny37,80 g
Tuky16,52 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 895 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy28,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pár listů kapusty (já měla 2 velké) si nakrájíme na malé kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme taktéž. Krok 2: Na pánvi si rozehřejeme lžičku oleje, přidáme cibuli a česnek a restujeme do sklovata. Pak vsypeme nakrájenou kapustu, jemně osolíme, zasypeme paprikou, promícháme a hned podlijeme asi 1 dcl horké vody. Směs necháme pár minut dusit (aby se šťáva skoro vysmahla) a pak ji vypneme. Po částečném zchladnutí vmícháme na kostky pokrájený sýr a najemno nakrájený libeček. Krok 3: Plátky masa si naklepeme na tenko, osolíme a lehce opepříme. Krok 4: Prochladlou směs dáme na jednu stranu plátků, maso přehneme, sepneme párátky/jehlami, jemně osolíme, posypeme trochou drceného kmínu a uzenou paprikou. Krok 5: Masové kapsy si dáme do parního hrnce, nalijeme do něj vodu a pařit. Krok 6: Z měkkého másla mouky si umícháme moučné máslo a uložíme do chladu. Krok 7: Brambory si očistíme, propláchneme a osušíme. Pak je vsypemedo parní nádoby, osolíme a posypeme drceným kmínem. Krok 8: Po asi 40 min paření masa, si ze spodní nádoby slijeme "vývar", přidáme do parního hrnce i brambory (pod maso) a necháme ještě asi 15 min pařit. Krok 9: V kastrolku si svaříme "vývar" na poloviční množství, zahustíme moučným máslem (nebo moukou s troškou vody). Necháme ještě provařit (cca 10- 15 min.) a dle chuti jí dosolíme. Z hotové kapsy vyndáme párátka. Jako příloha se hodí kapustový přívarek. Krok 10: Kapustu si nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme slaninu, přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, orestujeme, vsypeme kapustu, drcený kmín, sůl a podlijeme troškou vody. Přiklopíme pokličkou a necháme pár minut lehce dusit. Kapusta má zůstat křupavá a šťávy by mělo být jen na dně.

Zveřejněno 6. 7. 2011

Poznámka autorky mirca75

Maso lze použít i krůtí. Jídlo je možná trošku složitější, ale příprava v páře to vyváží ;-).

Opět další z jídel které se dají připravit, když se chce člověk věnovat dětem a ne kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kapsa s kapustovo - libečkovou náplní - parní hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwAQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kapsa s kapustovo - libečkovou náplní - parní hrnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwAQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Mirčo,moc hezký recept a samozřejmě foto,jak je u tebe dobrým zvykem. Vše lahodí nejen oku,ale i chuťovým buňkám. Jsi moc šikovná kuchařka:-K:-p:yes:

To vypadá dobře a kapustu máme moc rádi. Ukládám až kapusta na zahrádce doroste.:yes::-p

mirca75: Moc pěkný receptík pro vaření páře;-):yes:

Miruš, moc krásné a živé, nádhera:-K:-p:-):yes:

Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi víc líbí kapustová kapsa, nebo kapustový přívarek. Krásné duo :yes::-K.

Mirčo moc krásně připravené jídlo:-Kkteré se mi opravdu líbí:-p+2:yes:

Rebeko:-) parní hrnec nepotřebuješ. Vezmi pekáček s mřížkou / pařáčkem,přiklop ho a máš parní hrnec;-). K masu - kýtu nemáme moc v lásce (je na nás suchá) a tak jsem použila plecko. Ale záleží samozřejmě na chuti....;-).

Miruško,to bude moc dobré:-p:-)kapusta je moje oblíbené jídlo(které není..:-8:-?:-D)
uzenou papriku mám objednanou,jenom nemám ten parní hrnec:-//
vepřovými plátky myslíš z kýty:-?
jinak,ostatně jako vždy,krásný fotopostup:yes::yes::yes::yes::-K:-)
P.S.ta "plňka" se mi líbí,ta kombinace chutí bude jistě úžasná:-K:yes:

Tématické fráze:
kuchařka pro parní hrnec, parní hrnec kuchařka, kucharka parni hrnec, kapustovy privarek, kuchařka na parni hrnec, kuchařka pro parní hrnce, recepty do parního hrnce, parní hrnec recepty, plátky z krkovičky v parním hrnci, kuchařské knihy parního hrnce, veprova krkovice v parnim hrnci, kniha parní hrnce kuchařka, vepřová kýta v parním hrnci, jake pokrmy se daji pripravit v rimskem hrnci, krkovice parni hrnec, krkovice v parním hrnci, náplně do vepřových kapes, knihy kuchařky parní hrnec, vepřové kapsa recepty, vepřová pečeně v parním hrnci

Suroviny:
plátek vepřový, sůl, pepř bílý mletý, cibule, olej, česnek, libeček, kapusta, paprika sušená uzená, sýr uzený, voda, máslo, mouka hladká, kapusta, cibule, slanina, kmín drcený, sůl

Přidat fotografie receptu