Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička vesnického flamendra

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 303 kJ /
312 kcal
Bílkoviny6,56 g
Tuky9,40 g
Vláknina15,02 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 445 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy46,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a necháme hodinu odpočinout. Krok 2: Na pánvi rozehřejem olej, maso zprudka opečeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku, cibuli a česnek, kolečka klobásy, orestujeme, dáme kečup, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Krok 3: Na závěr vmícháme jemně natrhané lístky bazalky a případně dochutíme solí. Krok 4: Lišky očistíme, osolíme a podusíme je na másle doměkka. Protože lišky pouští celkem málo vody, trochu je můžeme podlít aby se nespálily. Dusíme je cca 15-20 minut. Krok 5: Hotové lišky rozdělíme přímo na talíře na jednotlivé porce masa. Krok 6: Podáváme s bramborem nebo s chlebem.

Zveřejněno 6. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička vesnického flamendra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7GK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička vesnického flamendra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7GK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Elina: už aby byly, snad letos bude lepší rok na houby než ten loňský:-)
děkuju:-)

Nádhera:-Kaž porostou lišky,tak určitě vyzkouším:-K:yes::yes::yes:

olahok: moc děkuju:-), myslím,že by šly použít i jiné lesní houby;-):-)

Uvařeno, snědeno, pochváleno. Děkuji za bezva recept. Nechápu,jak mi to mohlo uniknout. Mít tak další lišky, hned zopakuji. Je to skvěle vymyšleno a foto je skvostné.

bužumbura 19. 6. 2012 17:55
bezva typ na oběd :-O:-p

Fotka prodává recept, to je bez debat:yes:
Ale po přečtení jsem přesvědčená, že tohle musí být mooc dobré:-p

Dooga: to jsi mi udělal radost:-)), moc si toho cením, že Ti chutnalo, protože Tě pokládám za opravdového znalce a milovníka dobrého jídla, které umíš skvěle připravovat. Fotka je krásná a já Ti moc děkuji;-):-)

Po včerejším "nálezu" lišek jsem tento lákavý recept vyzkoušel. Žádnými slovy nejde popsat ta slast. :-pPřidávám foto i když moje foceni je proti tvému amatérské. Ale to jídlo je naprosto dokonalé. Kdyby to šlo přidám ještě mnoho bodů.:yes::yes::yes:

Nechápu:velice dobře jsi vystihl(a) svou přezdívku:yes:

Nechápu:tohle je web o vaření,taky pro radost,žádná profi stránka,která by nutně potřebovala anonymní kritiku;-)

Už tady těm některým komentářům vůbec nerozumím. Buď někdo chce za každou cenu do něčeho rejpat nebo na tenhle web nechodí lidi pro inspiraci,ale otírat se o dovednosti jiných. Hrůza:-(:-//:-(

Nechápu:ale o tom ten recept je..liška,bazalka....co je na tom k nepochopení,to NECHÁPU:-!:-!
navíc..fotky jsou moc hezké:-K:-K,vy už jste sem nějakou vložil(a):-?:-?:-?:-? nebo nějaký recept od vás zde najdu:-?:-?:-?

Nechápu fota, fakt .... pěkný fotky lišek a bazalky, ale co takhle pořádnou fotku toho receptu?! Kolikrát si asi neuvědomujete, co je tohle za web!!!

:-p krása:yes::yes:

Ještě jednou moc děkuju:-K
Vím, že je problém lišky najít, ale jestli je někdo bude mít, udělá mi radost, když vyzkouší;-):-)

Tématické fráze:
flamendr, flamendr recept, krkovicka, vesnický plátek, flamendr recepty, směs z krkovičky, co je to flamendr, kančí flamendr, lišky recepty, krkovička recepty, vepřový flamendr, krkovice nejlepší recepty, jidlo flamendr, směs s krkovičky, luxusní krkovička, recept na flamendra, flamendr z vepřového masa, flamendr pro 50 lidi, krkovice recept, flamendr z kančího masa

Suroviny:
krkovice vepřová, paprika čerstvá červená, cibule, česnek, houby lišky, klobása pikantní, kečup sladký, koření grilovací, olej, máslo, bazalka čerstvá, sůl

Přidat fotografie receptu