Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové pohankové sušenky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 127 kJ /
1 464 kcal
Bílkoviny40,00 g
Tuky75,35 g
Vláknina41,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy136,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku a semínka namočíme přes noc do vody. Pohanka díky tomu změkne a zesládne, lněná semínka se lehce obalí slizem a sušenky tak skvěle udrží pohromadě. Krok 2: Druhý den si předehřejeme troubu na 180C. Namočenou pohanku přemístíme i s trochou vody do mixéru, přidáme semínka a kokos a vše rozmixujeme na hustou hmotu. Přidáme 100 g strouhané mrkve, která sušenky osladí a odlehčí. Krok 3: Nyní přidáme vanilkový lusk (pokud jste s ním ještě nepracovali, vřele doporučuji). Na internetu se dá koupit za výbornou cenu a jídlo s ním opravdu chutná lépe než s vanilkovým cukrem. Lusk rozřízneme, vyškrábeme zrníčka a přidáme ke směsi. Krok 4: Ještě jednou vše promixujeme, aby se suroviny spojily. Plech si vyložíme papírem na pečení a lžící na něj tvoříme sušenky. Pečeme asi půl hodiny do hněda.

Zveřejněno 7. 7. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové pohankové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Xg5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové pohankové sušenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Xg5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tak jsem dneska zkoušela, jako zdravější alternativu vánočního cukroví, ale sušenky nejsou vůbec sladké, takové bez chuti, ani ta mrkev to neosladila...musela jsem dodávat asi 3 lžíce medu a jeste obalovat v cukru po upečení:-) a to jinak rozhodně sladím málo:-) ale jinak jsou dobré, a krásně v tom křupou semínka:-)

Vseumel - to jinak vystihnout ani nejde :-) Ten sliz tam právě nahrazuje vajíčko, díky domu jdou upéct a drží - jen si je zkuste namočit :-D

láká mě to vyzkoušet, ráda bych to ochutnala. Posílám bod za originální recept:yes:. "lněná semínka se lehce obalí slizem":-D nedalo by se to napsat chutněji?

Vypadají úžasně a je to dokonale zdravé mlsání :yes::-K.

Tak tohle se mi moc zamlouvá. Vypadá to na výbornou, nutričně hodnotnou snídani ;-) díky a bod je tvůj:yes::-)

Za zajímavý receptík posílám první plusík:-p+1:yes:

Asi 15 sušenek Míšo :)

Kolik je z toho množství sušenek,pokud bych je dělala polévkovou lžící?

Tématické fráze:
cukroví z pohanky, pečeme z pohanky, pohankové cukroví, pohanka recepty výborné, moucniky z pohanky, cukroví s pohanky, pečivo z pohanky, pohanka, moucnik z pohanky, pohankové moučníky, vanilkové sušenky recept, lněné sušenky, pohanka recepty, sladké pokrmy z pohanky, lněné semínko sušenky, sladké pečivo z pohanky, pohankové recepty, recept sladké lněné koláč, výborné pohankové sušenky, vanocni peceni s pohankou

Suroviny:
pohanka, mrkev, semínka lněná, semínka slunečnicová, kokos strouhaný, lusk vanilkový

Přidat fotografie receptu