Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské kostky černobílé

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 733 kJ /
3 043 kcal
Bílkoviny62,47 g
Tuky154,49 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 749 mg
Sůl2,35 g
Sacharidy342,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit. Krok 2: Do druhé smetany dáme tmavou čokoládu a rovněž svaříme s plátkem másla. Krok 3: Necháme v lednici nejlépe do druhého dne. Krok 4: Žloutky utřeme s cukrem a tukem do pěny, přidáme ostatní a na konec ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 170 °C. Krok 5: Necháme vychladnout a pak potřeme pikantním džemem (rybíz, višně atd). Krok 6: Ušleháme obě šlehačky. Pokud nemáme 2 cukrářské sáčky se zdobičkou bez zoubků, použijeme pevnější igelitové pytlíky (ideálně od mléka), kterým odstřihneme necelý 1 cm rohu. Krok 7: Pak střídavě šikmo přes roh buchty nanášíme světlý a tmavý krém. Krok 8: Řezy nakrájíme na čtverce a na talíři je ozdobně skládáme.

Zveřejněno 20. 7. 2008

Poznámka autorky Hella

Pokud si chceme práci zjednodušit, můžeme svařit den předem obě smetany jen se 2 tyčinkami Ledových kaštanů, natřít na řezy a povrch posypat strouhanou Margotkou.

A pokud úplně pospícháte, kupte jednu šlehačku bílou a jednu pařížskou, ale podle původního receptu je náplně daleko víc.

Při nanášení dvou barev si dejte pozor, aby vám vystačil krém na celou plochu! Mám vyzkoušeno, že když použiji kupovanou Pařížskou šlehačku a jako bílou použiji Ramu Cremefine, tak mi té bílé Ramy skoro čtvrtina zbyde a té tmavé je jen tak tak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské kostky černobílé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n55W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské kostky černobílé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n55W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

to vypadá opravdu moc dobře:-);-)

:-K Bravisimo

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj 8. 2. 2012 08:53
Už se mi sbíhají sliny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

právě jsem dopekla, výborné, jen mi nevyšla ani jedna šlehačka, doporučuji koupit 3 a na každou z nich dát 1 a půl, dozdobila jsem postrouhanou čokoládou, která mi zbyla... :-))

právě jsem dopekla, výborné, jen mi nevyšla ani jedna šlehačka, doporučuji koupit 3 a na každou z nich dát 1 a půl, dozdobila jsem postrouhanou čokoládou, která mi zbyla...

Ahoj, recept je bezva, zákusek taky. Když jsem dělala těsto podle návodu, tak jsem měla pocit, že je to buchta - sice velmi dobrá, ale buchta, tak jsem si to trochu vylepšila - základ, na který mažu pařížskou šlehačku dělám jako sacher dort a je to mnohem lepší. I tak :yes::yes:

vypada moc dobre ..:-*

Ahojky - právě jsem kostky dodělala a s manželem otestovala a Helle dávám bod pouze za nápad a za velmi efektní vzhled, kterého jsem bohužel nedocílila.:yes::yes: Jinak musím říct, že obyčejný perník (který je takřka bez práce) s džemem a šlehačkou klidně i ve spreji (kterou vůbec nemusím) je mnohem lepší :-8

hdgtuzfsd 1. 6. 2009 10:17
:no::-//:-(

aHOJKY TENHLE RECEPT JE FAKT VÝBORNEJ:yes::yes::yes::-)):yes::yes::yes::yes::yes:

:-p:yes:

Ahoj, díky moc za tenhle recept.:yes: Je to fakt výborný, doporučuju každýmu! I když je s tím dost práce, tak to chutná každýmu, vypadá to skvěle a dlouho vydrží

vyzera to uzasne....taky jednoduchy trik a ako to vyzera efektne

Tématické fráze:
pařížská šlehačka, pařížská šlehačka recept, pařížská šlehačka z ledových kaštanů, nejlepší pařížská šlehačka recept, pařížská buchta, buchta s pařížskou šlehačkou, pařížská šlehačka z kaštanů, pařížský krém z ledových kaštanů, krém z ledových kaštanů, řezy z ledových kaštanů, pařížské řezy, recept na pařížskou šlehačku, recepty z pařížské šlehačky, řezy s pařížskou šlehačkou, moučník s pařížskou šlehačkou, buchta z pařížské šlehačky, buchta s pařížským krémem, moučník z pařížské šlehačky, jak se dělá pařížská šlehačka, cernobila buchta

Suroviny:
tuk hera, cukr moučkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, vejce, smetana ke šlehání, čokoláda bílá, čokoláda tmavá, šlehačka, marmeláda pikantní

Přidat fotografie receptu