Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírová"chlebovka"

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: litr a půl polévky

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 801 kJ /
669 kcal
Bílkoviny35,61 g
Tuky41,21 g
Vláknina7,26 g
Cholesterol 593 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,93 g
Sacharidy36,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chleba si nakrájíme na malé kostičky,cibuli na půlměsíčky,mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: V hlubším hrnci na rozehřátém tuku 2 minutky restujeme kmín,přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Krok 3: Dále přidáme mrkev a chleba a za míchání restujeme 5 minut.Zalijeme litrem horké vody,přidáme bujon a na mírném plameni vaříme pod pokličkou 20 minut. Krok 4: Pak chleba ve vývaru rozšleháme(já jsem pomačkala mačkadlem na brambory)vlijeme rozšlehaná vajíčka,minutku provaříme,přilijeme kefír,necháme přejít varem,přisypeme nasekané bylinky a vypneme. Krok 5: Dochucovat nemusíme-polévka má hezky navinulou chuť.Na talíři dozdobíme krupkami a zelenou natí.

Zveřejněno 8. 7. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

"Chlebovek"je tady hodně,ale s kefírem chyběla:-)snad se pro tento rcp nebude nikdo hněvat.Pokud máte strach,že se vám kefír v polévce zdrcne,nechte ho hodinku před vařením venku z ledničky,já ho sice dávám studený-přímo z lednice,zatím vždy vše dopadlo OK.Přeji dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová"chlebovka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1pn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová"chlebovka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1pn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Anička, opakujem sa, fakt mám radosť z tvojich "kefírových" receptov. Dnes vyskúšam túto tvoju chlebovku, mňa by takáto úprava určite nenapadla.;-)

Děkuji všem za hezké komentáře k receptu:-K i za fajn vychytávky:yes:
JaniR.-já vždy dávám kefír přímo z ledničky,ale je fakt,že nám moc nefachčí:-8:-D:-Dale opravdu bude asi lepší,když si kuchřinky nechají kefírek odpočinout v teple-alespoň pro sichr;-):yes:
Bibinko-je to fakt husťačka a další chod jsem dnes nemusela:-8:-))

vseumel: Kefír se určitě nesrazí, pokud nebude přidán přímo z lednice. Když dělám něco s kefírem, zakysanou smetanou, ponechám je od rána na lince, aby dostaly pokojovou teplotu. Aničko, hodně zajímavá polévka;-):yes:

Recept se mi moc líbí. Když je polévka dostatečně slaná, tak by se kefír neměl srazit. :yes:

Aničko, v takové polévce určitě stojí lžíce a husťačky jsou u nás oblíbené nejvíc, proto máš ode mne 3.bod:yes:

Teda Aničko, tohle vypdá na pořádně dobrou a sytou polévku, ta by určitě u nás nezůstala, posílám bodíka:yes:

Naše babička ji dělávala z kysanou smetanou,chuť bude asi podobná:yes::-p

Tématické fráze:
chlebovka zelená, kefirova polevka, chlebovka, zelená chlebovka, polevka z kefiru, chlebovka retro, chlebovka recept, kefír recepty, malá chlebovka, chlebovky větší, červena chlebovka, chlebovka malá, kostky on line, když se polévka zdrcne

Suroviny:
tuk, cibule, kmín celý, mrkev, chléb, voda, bujón zeleninový, vejce, kefír, nať celerová, nať petrželová, kroupy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu