Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 225 min Doba přípravy: 225 min

225 min (225 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 558 kJ /
850 kcal
Bílkoviny103,74 g
Tuky26,48 g
Vláknina10,95 g
Cholesterol 216 mg
Sodík 435 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy44,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno PH dáme rajčatový protlak, velmi jemně nasekanou cibuli, 2 dl vody, mírně osolíme a zamícháme. Přidáme na menší hranolky nakrájenou mrkev a koření. Krok 2: Na tento základ dáme plátky masa, které jsme osolili a posypali hrubě drceným pepřem. Krok 3: PH zapneme na 2. stupeň. Krok 4: Asi 30 až 40 minut před předpokládaným koncem přípravy přidáme 1,5 dl horké vody a vše zahustíme 20 g mouky rozmíchané v 1 dl vody. Krok 5: Šťávu promícháme a necháme dále vařit. Krok 6: Chvíli před vypnutím PH zjemníme sladkou smetanou, ale můžeme ji vynechat a dochutíme. Krok 7: Já jsem mírně dosladila. Můžeme použít i jiné své oblíbené koření.

Já chtěla více šťávy k těstovinám, kdo tolik nepotřebuje, tak dá méně jak mouky, tak i vody.

Zveřejněno 13. 7. 2011

Poznámka autorky Merylas

S pomalým hrncem teprve začínám a tak se učím a zkouším. Myslím, že by šlo zahustit i místo moukou, troškou Solamylu, ale to taky až úplně ke konci přípravy, dlouho nevařit a hned podávat. Někdo je třeba po dobu vaření mimo domov.

Samozřejmě že místo záklechtky se může použít jíška. Někdo má třeba i instantní, já ty, co se kupují, nepoužívám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEj9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEj9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Denisa1723: Děkuji za zprávu. :-K

Cca 2mesice zpět uvařeno. Pomalý hrnec nemám, děláno tedy v papiňáku a výsledek výborný. Pozmenila jsem postup, ale jinak suroviny jsem použila stejné. Protlak tomu dal výjimečnou chuť. Jinak už vepřové na mrkvi dělat nebudu. Zítra dělám zas tak snad se povede stejně jako poprvé. Děláno s bramborovou kaší a můžeme se potom utlouct :-DDěkuji

aknel20: Děkuji za pochvalu, jsem opravdu moc ráda, že chutnalo:-K

Dnes jsem zkoušela.Moc dobré :yes: i když jsem smetanu vynechala.:-p +10 bodů bude asi málo :-)

Děkuji všem za milé komentáře:-K

Tak to jsou opravdu šťavnaté fotky, musí to být moc dobré. PH nemám, ale zkusím i tak. :-p:yes:+

Krásně barevné fotky, oku lahodící. Jen nemám pomalý hrnec, ale myslím si, že bych si s tímto receptem poradila i bez něj:yes:

Další prima recept pro PH, myslím, že by šlo pro obměnu použít i mražený hrášek cca půl hodinky před koncem pomalení.:yes:

hm moc pekny receptik...skoda ze nemam pomaly hrnec,ale bodik je zaslouzeny :-K

no to je luxuuuuus:yes:

:-K:-K+Pěkné Maruško. Zjistila jsem, že bez PH už nemůžu být:-D:-D

Ještě jednou všem děkuji:-K ale chci taky reagovat na Irenku.

Irrena: :-O, určitě si mě s někým pleteš, tuším s kým....:-D Tohle je totiž můj úplně první rcp pro PH. Mám ho totiž jen týden.:-)):-*

Merylas tvé recepty pro PH se mi vždy líbí, brzo vyzkouším:yes:

Taky nemám PH, škoda, vypadá to super:yes:

PH nemám, líbí se mi to ;-):-p

Tématické fráze:
vepřové maso recepty, vepřový guláš s mrkví, maso v mrkvi z pomalého hrnci, vepřový guláš s protlakem, recepty z vepřového masa, vepřové maso v mrkvi, vepřové na mrkvi, vepřové s mrkví, veprove maso v ph, maso v mrkvi v pomalém hrnci, vepřové v mrkvi, vepřové maso na mrkvi, vepřové v mrkvi v pomalém hrnci, kuřecí maso s protlakem, kuřecí maso s protlakem, maso s mrkvi, vepřové s rajským protlakem, vepřové na mrkvi v ph, kuřecí maso s protlakem, vepřové s mrkví v pomalém hrnci

Suroviny:
maso vepřové, sůl, pepř drcený, cibule, protlak rajčatový, mrkev, bobkový list, skořice, voda, voda, mouka hladká, voda, smetana 12%, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu