Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Baguette italiano" (bagety)

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Porce: 4 kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 490 kJ /
2 507 kcal
Bílkoviny70,50 g
Tuky48,46 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy436,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené, 45 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin (mimo bazalku) a opět bez předehřevu necháme umíchat těsto. Chvilku před koncem mísení vsypeme i bazalku. Krok 3: Těsto je volnější, je lépe nechat ho vykynout v míse. Krok 4: Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 4 dílky, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout. Poté ji rozválíme do bagety, uložíme do bagetového plechu a necháme nakynout. Krok 5: Potřeme vodou s trochou solamylu, posypeme semínky a dáme upéct do rozehřáté trouby (200°C, asi 20 minut).

TIP: Jak připravit dokonalé obložené bagety?

Zveřejněno 15. 7. 2011

Poznámka autorky cathleen

Bagetky jsou nádherně nadýchané, na řezu narůžovělé protlakem a moc hezky voní.

Název bagetek berte s nadhledem..... :))

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Baguette italiano" (bagety)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgvB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Baguette italiano" (bagety)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgvB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (32)

nanny: samozřejmě :-) v míse uděláš kvásek omladek, necháš vykynout 45-60 min, přidáš zbytek surovin a vymísíš těsto, které necháš nakynout ;-)

zda se mi to jako dobry recept ale nemam pekarnu jde to vymichat i bez ni:yes::-K

Tak tyhle budu dělat častěji :-8 Nádherně voní,jsou nadýchané a moooc dobré :-p Posílám bod a těším se navečeři,kdy si je dám se salátem :-p

nováček:přidávám cathleninu stránku, kde to vysvětluje ;-);-)

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

nováček 15. 7. 2012 06:54
Nepeču až tak často,ale bohužel mi nic neříká ten omládek a slaďenka nebo sladovit-slyším prvně.Poučte starší osobu-děkuji

Tanule19: :-O Netroufla? Opravdu nic, ale VŮBEC NIC na něm není! Naopak - je to zábava sledovat, jak těsto nádherně kyne;-) Jestli chceš, písni mi vzkazík s případnými dotazy ohledně omládku a můžeme si o něm popovídat:-)

Super receptík,zkusila bych,ale nemám odvahu na omládek:-( A to už jsem si pořídila Vaši knížku a stejně se neodvážím:-)

cathleen:
Ahojky Caty. Nějak mi Tvá odpověď utekla a šla jsem péci ten chleba bez omládku, prostě sušené droždí. Ale povedl se, chuťově výborný, ale peldám si směsi muk sama. Nakoupila jsem si všelijaké klíčky a otruby, vločky a semínka, míchám oleje a prostě jsem jako ten matla z pohádky s Werichem, co vařil ten elixír života :-));-) Oni to pokaždé taky vyzunkli a já to sbaštím, nebo rozdám a každý si libuje. Jenomže si nikdy už nepamatuji, co jsem tam dávala, protože to je fakt jak ten matla. Trochu tohohle a pak zase tohohle, takže je každý chlebík úplně jiný a když mi řeknou, že ten, nebo jiný je lepší, už ho neumím zopakovat...Áchich ouvej. Já bych tedy kuchařku nenapsala, ani kdybych měla pistoli přiloženou u spánku. I když vařím velice dobře, stejně by mne odpráskli, protože by to nebylo to, co to bylo včera....Tak je to se vším, co vařím. Jenom brambory a rýži uvařím stejně. :-8

Suzymon: program Dort, omládek umícháš za 5-7 minut a až nakyne a budeš chtít umíchat i těsto, to nech na stejný program déle - asi 15 minut. Přerušíš ho delším přidržením tlačítka Start.
A kdyby něco, klidně se ptej:-)) v žádném případě neotravuješ;-)

cathleen:Aha, taky mi to bylo trošku divné, bůhví, jak jsem to pochopila.Taky jsem teď hledala v tom mém návodu program bez toho předehřevu. Mám tam 12 programů. Všude tam předehřev je i když krátký, ale je. Jedině u programu "dort" není. U sprint je napřed 1 minuta, pak dvě, u druhého hnětení a pak 5 a nakonec 6. Mám použít ten na dort, nebo ten sprint. Promiň, že otravuji, asi to musím vyzkoušet a buďto to zkazím, nebo se to povede.

Suzymon::-O proboha, proč by se nehodil? Ten je tam naopak velice potřebný!:-! Leda, že by naši předci nevěděli, co dělají.:-D Neboj se a vyzkoušej!

cathleen:Ahojky Caty, tak jsem zase tady. Sladovit jsem si už koupila a teď se chystám udělat ten omládek. Ale jelikož už několik dní čtu všechno možné kolem toho pečení, tak jsem z toho asi trochu zpitoměla. Někde jsem četla, ale nevím kde, že ten sladovit nemá přijít přímo do styku s kvasnicemi. A tady je ten recept i s kvasnicemi. Vytiskla jsem si i recept na ten Tvůj žitný kvásek. Asi se do chleba ten omládek nehodí. Budu muset založit žitný kvásek. Tak zatím ahoj, jdu študovat dál.

Suzymon::-D neboj, oni si tě přátelé najdou!
A co se týká zkoušení nových receptů - vždyť nemusíš péct pečivo z celé dávky, jak je psáno v receptu....zmenši si ji o 1/4, 1/3 nebo i 1/2, tak, jak ti vyhovuje;-) A můžeš zkoušet nové chleby každý den!:-D

cathleen:
No já právě nemám velkou rodinu. Mám sice dva syny, ale jsou to zatvrzelí "mládenci", takže nemám ani vnoučata a moji synové zrovna po chlebu nic moc netouží. A i já žiji sama. Mám ovšem přátele a tak budou obdarováni oni. Ale zase nebudu jezdit po městě, s chlebem v koši :-)) A navíc tady pěkně mrzne. Ale v létě, a to už budu expert, tak své znalosti uplatním. Protože děláme u mne na zahradě grilovačky.

Suzymon:...Doufám, že mne to chlebové šílenství brzy přejde.....:-D:-D pochybuji. Myslím, že nepřejde:-DAle rodinka (i ta širší, když ji podaruješ chlebíkem) ti za to bude vděčná, uvidíš.;-)

Tématické fráze:
bagety recept, bageta z kvásku, mražené bagety, top recepty bagety, recept na bagety, recept na bagetu, jak se dělají bagety, nadýchaná bageta, bagety z kvásku, kvaskove bagety, co dát do bagety, bageta recept, nadychane bagety, bageta, bagety, bagety z žitného kvásku, slaďenka, sladovit, recepty na bagety, chlebové bagety

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, česnek, olej olivový, protlak rajčatový, bazalka čerstvá, mouka polohrubá, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu