Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frkle

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 959 kJ /
1 663 kcal
Bílkoviny39,63 g
Tuky72,56 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 213 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy205,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky uvaríme v šupke a ešte teplé ich ošúpeme a jemne nastrúhame. Krok 2: Pridáme soľ, roztopené maslo, v ktorom sme rozmiešali vajíčko. Premiešame, pridáme múku a vypracujeme cesto. Krok 3: Z cesta tvoríme dlhé šúľky, ktoré narežeme na krátke šúľky. Každý šúľok sploštíme vidličkou a z boku prstami pritisneme. Krok 4: Varíme v osolenej vode, kým nevyplávajú na vrch. Frkle ocedíme. Krok 5: Rozpálime olej a orestujeme na ňom cca 5 minút paradajkový pretlak. Krok 6: Pridáme cukor, soľ, smotanu. Stiahneme z ohňa a rozmiešame. Krok 7: Vložíme frkle, premiešame a na tanieri posypeme syrom.

Zveřejněno 16. 7. 2011

Poznámka autorky tejaja

Recept je zo Života.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frkle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dw2A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frkle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dw2A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Tohle jídlo mě nadchlo. Navíc využiju výborné nočky i zvlášť, zrovna tak jako omáčku. Díky za jednoduchý a moc chutný recept.

honza: Honza, ty si chutnala? :-D:-D:-D Žeby hermafrodit?

hruza chutnala jsem to a je to hnus:no:

Vyzerá to skvelo :yes:

pista: nebylo..

nebylo by lepší psát v češtině ?:-?:-

:-p mňam, to je :yes::yes:

Hm,zaujal mě název:-ORecept neznám,je zajímavý;-):yes:

Recept se mi líbí a už teď vím, že mi to bude chutnat:-p Ukládám;-)

Terezko,je to asi nějaká obdoba gnocchi,že? To určitě nemůže být nedobré:-)):-p:yes:

Janek: Janíčko, Janíčko, neviem, koľko máš rokov, ale ja by som sa hanbila napísať, že nerozumiem česky.
A čo tak mrknúť na fotopostup ? ;-) Veď slovo "šúľok" je krásne ;-);-);-) A ak niečomu predsa nerozumiem, tak sa slušne opýtam, ale to by sa mohlo niečomu nerozumieť aj v rodnom jazyku...;-)

??????????????Z cesta tvoríme dlhé šúľky, ktoré narežeme na krátke šúľky.????????????????

Chtělo by to psát česky, někteří z nás nerozumí.

Mňam :-p;-), tak tohle jsem nedělala ale fakt snad 150 let :-O:-O:-O, teda dělala ale jinak, takže :-p:-p:yes::yes: a díky za připomenutí základního receptu :-K

Neznám!!:-O

Tématické fráze:
sulky s makem, šulky recept, recept šúľky, bramborove sulky, pavel janíčko, šúľok, šulky z mákem, bramborové šulky s mákem, šulky pečené v troubě, tecept na bramborovy placky, bramborové placky tecept, bramvorove sulky, tecept na šulki, recept na šulky, co je sulok, šulky - recept, recept na bramborové sulky, vepřový bok na sladko, gnocchi na sladko, on line recepty

Suroviny:
brambory, máslo, mouka polohrubá, vejce, sůl, protlak rajčatový, olej, cukr krystal, sůl, smetana zakysaná, strouhaný uzený sýr

Přidat fotografie receptu