Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kousky na rajčatech a bazalce, v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 velké porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 556 kJ /
2 045 kcal
Bílkoviny70,99 g
Tuky182,15 g
Vláknina11,18 g
Cholesterol 335 mg
Sodík 3,71 g
Sůl9,21 g
Sacharidy27,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme a nakrájíme na širší kousky, slaninu na delší špalíčky, cibuli na půlměsíčky a česnek na plátky. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na kostky, lístky čerstvé bazalky opláchneme a natrháme na malé kousíčky. Krok 2: Do hrnce na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli a slaninu. Po 3 minutách přidáme česnek, necháme tak dvě minutky, než začne vonět, přidáme maso a mícháme, než se zatáhne. Pak přidáme kečup, 1 a 1/2 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu (já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku, co mám za tímto účelem v mrazáku). Krok 3: Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 15 minut. Hrnec odstavíme bokem, ochladíme, otevřeme, přidáme rajčata, dolijeme 1/2 dl vody, znovu uzavřeme a opět pod tlakem od doby varu vaříme ještě 10 minut. Krok 4: Vypneme sporák po 5 minutách, až pojistka pustí hrnec otevřeme, vmícháme natrhanou bazalku, podle své chuti dokořeníme. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, špecle nebo noky.

Zveřejněno 16. 7. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Verze pro obyčejný hrnec-postup stejný až po rozdrobení bujonu,jen vody dáte tolik,aby bylo maso do poloviny ponořené a za občasného promíchání a doplnění tekutiny vaříte pod pokličkou asi 40minut(záleží na druhu masa)Pak přidáte rajčata a ještě 15minut vaříte.Závěr je stejný:-)

Původně jsem měla v plánu dělat něco podobného,ale s jiným kořením a žampiony,ale konzerva byť ještě byla v záruce byla krásně vypouklá,tak po otevření letěla tím správným směrem,já jsem dala rajčata a čerstvou bazalku a moc jsme si pochutnali.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kousky na rajčatech a bazalce, v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JE29

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kousky na rajčatech a bazalce, v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JE29

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Miras Kubišta 2. 6. 2017 13:22
Ale tedy za ten bujón je velký palec dolu. Takový sajrajt dávat o jídla.

Miras Kubišta: Děkuji za čas,který jste receptu věnoval:-K

Aničko, moc děkuji za dobrý recept:-) Zrovna vařím, tak snad bude příteli chutnat, voní to krásně :-8 Jen ta rajčata jsem dala z plechovky.

Janička: I já děkuji:-K:yes:Komentář mě velice potěšil a doufám,že jídlo chutnalo:-8

Irrena:Jéé,Irenko,potěšila jsi mě;-):-*Děkuji Ti a doufám,že chutnalo:-p:yes:

Můj papiňák docela zahálí, ale dneska jsem ho vytáhla a vařím dle tvého skvělého receptu;-)

lemarti:Leničko:-))děkuji Ti za uvaření dle mého receptíku:yes:Udělala jsi mi obrovskou radost:-KJsem ráda,že chutnalo;-):yes:

Aničko předevčírem jsem vařila a manžel se olizoval jak moc mu chutnalo;-)Dostal špeclíky a prohlásil,že to musím vařit častěji takže bodík a pochvala letí:-):-K

Malu::-)Papiňák je můj veliký kamarád a pomocník,používám také na všechno;-):yes:

V papiňáku dělám všechno, dokonce i pečeni. Bez podlévání, je to pak ve vlastní šťávě, akorát se musí hlídat a nenechat vysmažit.:-)

:-))Těm,co odzkoušeli děkuji;-)a těm,co pochválili děkuji také:-K

Takto upravená masíčka máme moc rádi, protože toho uvařím víc, třeba na dva dny a každý den k tomu je jina příloha. Moc se mi receptík líbí, spěchám s bodíkem:yes:

:-p:yes::yes::-K

Vcera jsem slintala nad fotkama, dneska uvarila a je to fakt mnamozni :-p Leti bodik:yes:

Colombo65:Ottíku děkuji:-KBylo šťavnaté i chutné;-):-))

Velmi šťavnaté a jistě i chutné ;-);-);-)

Děkuji všem za moc milé komentáře,které mi vždy udělají vekou radost:-K:-8Za bodíky také dík:-);-)
Omáčky a hlavně bez zahušťování mám moc ráda,chutnají nám doma a ti,kteří máte chuť;-)-ozvěte se den dopředu,aby se nově navařená várka stihla uležet:-*:-D
JaniPá-neštengruj;-)nebo přijedu k Tobě a"vyžeru"Tě:-D:-D:-O:yes:

Aničko,jak ty děláš ty fotky,že jsou vždycky tak lahodící oku. Hezké.:-p:yes:

Jojo, papiňák je i můj přítel;-) Všechny chutě v něm zůstanou. krása..:yes:

:yes:Aničko, moc pěkný papů i fotky:yes:já bych také nepoužila pálivou papriku, teď si mi připomněla použít papiňák, dělám dobrůtku z koňského masa a to se vaří a dusí hodně dlouho, tak to jdu do něj přelít-díky;-):-)) Tobě dávám 6.bod

:-K;-):-p A že ty máš ráda omáčky nej nej??Vid, krásné opět, Aničko:-K;-):-p:yes:

Aničko, přestávám s Tebou mluvit-jsem nafučená:-!:yes::-)),protože ty recepty, které zde vkládáš už mě zlobí;-):-)), vždyť já to nestíhám ukládat, tisknout a pak ještě vařit, no,šetři mě "starší paní":-O:-D, jinak nafučená posílám:yes::-K

:-Kpěkný a určitě vyzkouším mám ráda taková jídla:-D:yes:+2

Díky tomu libečku :-D, to dělám vlastně skoro stejně - teda v normálním hrnci a :-p:-p:yes::yes:.
Muž si to pochopitelně doostřuje chili kořením apod.
Miluje to s kolínkama, já s rýží

Tématické fráze:
vepřové maso na rajčatech, vepřové na rajčatech, vepřové maso v papiňáku, vepřové maso na bazalce, vepřové na bazalce, maso na rajčatech, vepřové kousky, jak dlouho vařit vepřové maso, jak dlouho vařit vepřové maso v papiňáku, veprova pecene na rajcatech, jak dlouho se vaří vepřové maso, jak dlouho varit veprove v papinaku, vepřové rajčata, na rajčatech, jak dlouho vařit rajčata, vepřové s rajčaty, vepřová pečeně v papiňáku, co vařit z vepřového masa, vepřové maso rajčata, vepřové plátky v papiňáku

Suroviny:
plecko, slanina, tuk, cibule, česnek, kečup sladký, bujón zeleninový, rajče, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý, paprika sušená pálivá, voda

Přidat fotografie receptu