Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní řízek z krůtího masa

Krůtí maso můžete připravovat na sto způsobů a vždy bude skvěle chutnat. Je nejen chuťově výborné, ale také lehce stravitelné. Obsahuje mnoho vitamínů a tělu prospěšných látek, nepostradatelných zvláště pro děti.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anja

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 419 kJ /
1 056 kcal
Bílkoviny233,98 g
Tuky10,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 556 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kostky. Krok 2: Krůtí řízky naklepeme, nasolíme, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme kořením. Krok 3: Na tuku zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli, řízky ještě trochu poprášíme hladkou moukou a krátce po obou stranách opečeme. Krok 4: Maso vyjmeme a uložíme do pekáčku. Na zbylém tuku s cibulkou ještě orestujeme kořenovou zeleninu, kterou následně přidáme do pekáčku s masem. Pokud je třeba, přidáme trochu vody. Krok 5: Pekáček přikryjeme, vložíme do trouby a vše dusíme do změknutí. Krok 6: Pak šťávu slijeme do rendlíku, maso necháme bez přikrytí ještě v troubě trochu opéct. Krok 7: Šťávu zahustíme záklechtkou nebo jíškou, dochutíme, pozvolna povaříme minimálně 15 minut. Krok 8: Podáváme nejlépe s rýží, ale vhodné jsou i další přílohy.

TIP: Jak připravit rýži

Zveřejněno 22. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní řízek z krůtího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M88O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní řízek z krůtího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M88O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Výborné. Neměla jsem koření Krůtí pečeně, použila jsem koření Deluxe drůbež od Lidlu, nevím, čím se liší. Pod zeleninu jsem hodila pár kostiček slaniny. A jako přílohu jsme měli špecle.

Vše ok jen jsem použil jiné maso.:-)

Dnes jsem zkusila a je to vynikající. Jen jsem přidala pro vůni bobkový list, jinak jsem se držela receptu. MŇAM. :-p:-p:-p

Náááhodou,já bych si zrovna dala porcičku;-)
Jana: zaregistruj se a ukaž nám všem,co umíš.....

někdy mi to připadá,že sem přijdou lidičky hledat nedokonalost jen,aby mohli něco vytýkat,ale sami se o recept a fotku nepodělí:-//;-)

Jana:mě na ní(tedy na té fotce) nic až tak neodrazuje..
každý fotí,jak nejlíp umí..a že to dá někdy zabrat,nafotit jídlo,aby to nějak vypadalo...
že nejvíc kritizují neregistrovaní,co sem nikdy nevložili recept ani fotku..to je zajímavé

Ta fotka je dost odrazující, vypadá to jako ze školní jídelny :-(( brrr, opatlaný talíř a "nezbytný" kousek salátu...

nic moc:-(

Tématické fráze:
krůtí maso recepty, krůti maso, krůtí řízky, nejlepší krůtí recepty, krůtí maso recepty medailonky, kruti maso recept, krůtí řízky recept, kruti prsni rizky recept, recepty krůtí maso, recept krůtí maso, krůtí řízky recepty, řízky z krůtího masa, přírodní kuřecí řízek se šťávou, krútí prsní medailonky recept, přírodní řízky, řízek, krutí prsní maso recepty, recept na krůtí maso, krůtí prsní řízky, krůtí recepty

Suroviny:
maso krůtí, olej, cibule, česnek, sůl, koření krůtí pečeně, mrkev, celer, petržel, mouka hladká

Přidat fotografie receptu