Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík po hájecku

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 910 kJ /
696 kcal
Bílkoviny11,24 g
Tuky44,55 g
Vláknina16,69 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 886 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy55,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odblaněného a naporcovaného králíka osolíme, dáme na pekáč. Krok 2: Na kousky nakrájíme shora uvedenou zeleninu, špekáčky, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Prosypeme kořením a podlijeme vodou. Krok 3: V trobě vyhřáté na 200°C dusíme pod pokličkou cca 1 hodinu. Krok 4: Po odklopení můžeme opět trochu podlít (podle uvážení, kolik kdo chce šťávy) a bez pokrytí dopečeme do zlatova. Jakmile je maso upečené, vyjmeme ho a v trošce vody rozmícháme trochu hladké mouky. Krok 5: Přilejeme do šťávy a ještě chvíli v troubě povaříme. Vynikající. Přílohy: bramborový knedlík, houskový knedlík, brambory, tmavé pečivo.

TIP: Jak špikovat králíka

Zveřejněno 20. 7. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept jsem napsala na celého králíka, ale dělala jen ze 4 předních stehen. Suroviny si můžete podle uvážení přidat, nebo ubrat, popřípadě vynechat. také šťávu není třeba zahušťovat, je to na chuti každého z nás.Místo špekáčků, které jsem nesehnala jsem použila hornickou klobásu.

Zdroj-http://www.sidenius.webgarden.cz/ upraveno podle mne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po hájecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwE3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík po hájecku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwE3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Nechutnalo mi

Manžel měl boule za ušima <3:yes: Jen jsem mu to dala s rýží ;-)

tindinka: Díky, to potěší!!;-)

Vynikající!!! Všichni včetně dětí měli ,,boule" za ušima;-):yes:

zouzalka87: děkuji moc!! To mám radost!!:-)

Upekla jsem ho příteli k narozeninám a byl výborný. Děkuji za super recept. Dávám bodík a přidávám fotku.:yes:

BILKOVAI: Ivetko, děkuji a s tím kuřetem je to taky skvělé;-)

Jani, tak dnes jsem spáchala Tvůj recept a ač jsem tomu moc nevěřila, musím říct, že to bylo vynikající. Lahodná pikantní chuť:-p:-* Použila jsem" grilovací koření s příchutí slaniny" a k tomu uvařila bramborový knedlík. Díky za recept a zůstává nadále v oblíbených. Příště vyzkouším s kuřetem, protože domácích králíčků je velký nedostatek :-( Přidala jsem ti foto;-)

mysulka: ani nevíš, jak já taky!:-D

:-p:yes: hned bych se zakousla:-K

srettka: díky a zkus;-)

rebeka: Nadi, těžko poradit. Béřovičáka už jsi dělala, ne? tak zkus něco jiného;-)

tak teď nevím..udělat tento..nebo "béřovičák":-?:-//:-D:-D

to je ale půvabný králíček,jak kdyby vylézl z kuchyňského salúnu, krása veliká a mňamka ještě větší:-p:yes::yes:

Bibinka: no, někdy je to problém. Někdo jich má tolik, že už je vidět nechce-viz Dooga:-D:-D! A nepodělí se a nepodělí:-((...:-D Bibi, oni v marketech mají celé králíky bez hlavy, ale jak už jsem psala, jsou jak z koncentráku:-(

Tématické fráze:
králík recepty, na kolik stupnu se pece kralik, recepty z králika, teskorecepty.cz, na kolik se peče králík, králík recept, recept na kralíka, recept králik, recepty na králíka, www teskorecepty cz, na kolik stupnu pect kralika, recept na celého králíka, teskorecepty cz, recept z kralika, top recepty králík, top recepty z králíka, recepty králík, recepty.kralika, na kolik pect kralika, na kolik stupňů se peče králík?

Suroviny:
králík, koření grilovací, mrkev, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, špekáček, slanina anglická, koření nové koření, pepř, sůl, voda

Přidat fotografie receptu