Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý ovocný koláč

Pokud vás honí mlsná a máte zahrádku plnou ovoce, tak si připravte lahodný kynutý koláč, na který můžete dát ovoce, které vás zrovna napadne. Skvěle chutná nejen s borůvkami, ale i třeba s jahodami nebo švestkami.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anja

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 453 kJ /
3 215 kcal
Bílkoviny80,78 g
Tuky66,88 g
Vláknina31,34 g
Cholesterol 329 mg
Sodík 355 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy556,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem. Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku se solí. Přidáme rozehřáté sádlo, cukr, rozšlehané vejce a citronovou kůru. Krok 3: Nakonec přidáme vykynutý kvásek a zpracujeme řidší těsto. Necháme asi 45 minut kynout. Krok 4: Těsto roztlačíme na plech a necháme ještě chvíli kynout. Krok 5: Na těsto stejnoměrně rozdělíme borůvky (nebo jiné ovoce) posypeme je cukrem a skořicí a můžeme posypat také rozinkami. Necháme znovu kynout zhruba 15 minut. Krok 6: Okraje koláče potřeme tukem, plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C, do té doby než okraje koláče zezlátnou. Krok 7: Upečený koláč necháme prochladnout a před podáním sypeme ještě moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.

TIP: Naše letní ovoce

Zveřejněno 22. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý ovocný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY7Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý ovocný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY7Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Hodně špatně napsaný recept:-(( začínající kuchařinka ( a určitě jich hodně hledá inspiraci právě tady ) musí z tohoto receptu být nešťastná, nebo hodně naštvaná. Nevidím v receptu drobenku, na fotce ano, nechápu. Když něco prezentuji, mělo by to být i na fotce stejné. A co to mléko?! A to kynutí? Toto se mi opravdu nelíbí:-//

RadkaS: Radko recept rika pul hrnku mleka anikoliv pul litru:-)

Tento kolac je naprosto perfektni, nadychany jako peri a velice chutny. Pekla sem ho s jáhodama a zmolenkou. Ten recept je , pravda, trochu zkomoleny, ale zkusena kucharka si s nim lehce poradi, hlavne ze zaklad je dobry. Urcite budu davat prednost tomuto receptu nez tem predchozim. V inych je nekde moc tuku, nebo zase cukru. Tento je akorat. Takze : urcite vice nez 4 lzice mleka a potreme rozslehanym vejcem nikoliv tukem. Mnam, mnam:-)

Tak si říkám, proč lidi co neumějí vařit nebo si jen po sobě takovou slátaninu přečíst, prezentují své umění právě tady:-S

Kdepak asi paní udělala chybu.Musela jsem do těsta přidat skoro znovu 400 g mouky a stejně to nebylo ono.Škoda,jinak recepty tady nemají chybu:no::-O

:no::-// Recept je nedomysleny a neodpovida obrazku. Nehlede ze na obrazku mate zmolenku a ne jen cukr. O zmolence nemate v postupu ani slovo. A to mleko odhaduji jen tak na hrnek.

ten pul litr mleka je urcite spatne !!!

Teda já nevim,někde v receptu musí být chyba.Těsto tekuté před dáním do trouby i po hodině v ní;-(

Tématické fráze:
kynutý ovocný koláč, kynutý koláč s ovocem, kynuté ovocné koláče, kynutý koláč na plech, kynutý koláč, kynuté koláče s ovocem, ovocný kynutý koláč, ovocný kynutý koláč na plech, kynutý jahodový koláč, recept na kynuty kolac s ovocem, kynute kolače, ovocný koláč kynutý, kynutý koláč bez kynutí, kynute kolace recept, jihočeský borůvkový koláč, kynutý ovocný koláč na plech, kynuté koláče ovocne, ovocny kolac, kynuté koláče na plech, ovocné kynuté koláče

Suroviny:
droždí čerstvé, cukr, mléko, mouka hladká, sůl, sádlo, cukr moučkový, vejce, citron, mléko, borůvky, cukr, skořice, tuk, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu