Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medový dort s krémem a oříšky

Medový dort je velmi oblíbený pro svou jednoduchou přípravu, vynikající chuť a v neposlední řadě i proto, že je ho možné péci několik dní dopředu. Jednotlivé pláty jsou protřené lahodným krémem a povrch zdobí oříškový posyp.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AdaDru AdaDru

Náročný

Doba přípravy 67 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 7 min každý plát 7 minút + 35 minút

67 min (60 min příprava + 7 min tepelná úprava, každý plát 7 minút + 35 minút)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 672 kJ /
6 375 kcal
Bílkoviny80,46 g
Tuky427,68 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 3,92 g
Sůl1,38 g
Sacharidy544,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnca dáme variť na 1 hodinu Salko, potom necháme vo vode až do použitia. Krok 2: Vo vodnom kúpeli rozpustíme Heru, rozklepneme do nej vajcia a postupne pridávame med, cukor, múku a jedlú sódu. Predhrejeme rúru na 170 stupňov. Krok 3: Elektrickým miešačom s hnietiacimi paličkami miešame cesto asi 10 minút dozlata. Dáme na nelepivú dosku a rozdelíme na 7 rovnako veľkých častí. Krok 4: Na pečiacom papieri rozvaľkáme 1 diel cesta na tenučký plát asi o 5 cm väčší ako tortová forma. Dáme piecť dozlata 7 minút. Postup opakujeme pri všetkých dieloch. Krok 5: Z upečených plátov tortovou formou vykrojíme kruhy. Zbytky z plátov odložíme na posýpku. Krok 6: Pripravíme si krém. Otvoríme karamelové Salko, necháme vychladnúť a elektrickou metličkou vymiešame s maslom dohladka asi 10 minút. Krok 7: Plát potrieme krémom a posypeme kúskami posekaných orechov. Prikryjeme ho ďalším plátom a opakujeme postup pri všetkých siedmich. Posledný vrchný plát a okraje natrieme krémom a posypeme hrubšími omrvinkami z medovníkových zbytkov a posekanými orechmi. Krok 8: Necháme odležať aspoň 3 dni alebo pokým vydržíte. Počas tohto času medovník zmäkne.

Zveřejněno 22. 7. 2011

Poznámka autorky AdaDru

Ak chcete, cukor možete vyradiť úplne a pridať med podľa chuti, len bude asi potrebné potom pridať aj múku. Može sa poliať (cikcakovito) čokoládovou polevou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medový dort s krémem a oříšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAvJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medový dort s krémem a oříšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KAvJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Na 7 placek málo krému, musela jsem dodělávat krém, ale jinak vše OK :yes:

Mohu to také upéct ? Musím do kulata nebo mohu i řezy ,jenom tak na domácí sežvýkání.:-?:-D

Moučník, který nezklame:-p:-p přidávám Ti foto a:yes:

www.toprecepty.czDěkuji autorce, že uvedla, že kruh vykrojí až po upečení. Nikdo toto neuvádí a já jsem zjistila, že těsto je řídké a vykrajovat nejde.Tak jsem to zkusila až po upečení a šlo to dobře. Ještě mám jednu radu pro nezkušené jako jsem já: těsto dám lžící na trochu pomoučený papír na pečení, znovu trochu pomoučím, položím svačinovou fólii, trochu přimáčknu rukou a potom přes fólii rozválím.Fólie jde potom dobře oddělat, chce to jen trochu cviku.
Z 400g mouky mám sedm placek.Právě jsem medovník doděla a teď se chladí v lednici. Vypadá dobře, teď už jen vydržet a nechat ho uležet!

;-)

Tématické fráze:
medovník marlenka, medovník marlenka recept, medovník marlenka recepty, domácí medovník recept, recept na medovník marlenka, marlenka kuličky, marlenka kuličky recept, marlenka, kakaový medovník, marlenka recept, domaci medovnik, medovník kuličky, hrnkový medovník, recept na domácí medovník, kakaový medovník recept, medovník recept, medovníkové kuličky, recept na kuličky marlenka, marlenka medovník, kuličky marlenka recept

Suroviny:
tuk hera, vejce, med, cukr moučkový, soda jedlá, mouka hladká, prášek kakaový, salko, máslo, ořechy

Přidat fotografie receptu