Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině

Pokud váháte, co uvařit k obědu, vyzkoušejte toto hovězí maso dušené ve vývaru s mrkví a celerem. Základ ze špeku a cibule a pomalé dušení masa zajistí tomuto jídlu bohatou chuť a připomene vám kuchyni našich babiček.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 110 min

135 min (25 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 609 kJ /
1 102 kcal
Bílkoviny17,14 g
Tuky88,19 g
Vláknina40,42 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 2,27 g
Sůl5,48 g
Sacharidy41,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Krok 2: Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Krok 3: Špek nakrájíme na kostičky a orestujeme v kastrolu na mírné teplotě. Přidáme cibuli, kterou 10-15 minut smažíme dozlatova. Krok 4: Přidáme plátky masa a opečeme je z obou stran dohněda. Krok 5: Podlijeme malým množstvím horkého vývaru, přidáme kmín, nové koření a bobkový list a necháme dusit. Krok 6: Kontrolujeme po 10-15 minutách a podle potřeby doléváme horký vývar. Podle druhu masa dusíme téměř doměkka. U zadního hovězího je nejlepší až hodinu a půl. Krok 7: Mezitím oloupeme mrkev a celer, mrkev nakrájíme na silná kolečka a celer na menší kousky. Krok 8: Celer a mrkev přidáme k masu a dusíme, dokud nejsou měkké. Krok 9: Podáváme s pečivem.

TIP: Jak se vyznat v dělení hovězího masa

Zveřejněno 25. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnwX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnwX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

:-)<3:yes::yes: Také dělávám s trochou červeného vína a s bramborovou kaší je to opravdu výborné :-K

Moc dobré, chutná už jen při koštování, zda je potřeba dochutit nebo ne. Udělala jsem s br.kaší. <3 Mňamka i bez špeku, ten jsem neměla, ale příště zkusím s ním, to bude mít ještě lepší šmak. ;-)<3

Skvělý recept. Všichni včetně návštěvy jsme si moc pochutnali. S bramboráčkama to bylo dokonalé.

Elizo - fantastické, my to také milujeme:yes::-D

Milujeme hovězí:-p a v takové úpravě-mňam:yes::yes:
P.S. takové talíře s vlnitým okrajem měla babička,oživilo mi to milé vzpomínky:-*

Dobrá bašta:-p+11:yes:Krásná šťávička:yes:

Bomba!!! Krásná šťáva!:yes: Super dostupné ingredience.:yes:

Eli, dala bych si a to hned:yes:

jj - moje babička to taky vařila a někdy ještě přidávala víno;-):-):yes:

:-KEli nádherný recept:-p:yes::yes:+7

:-KKrásné Eli+:yes::yes:

Hezke foto. jidlo taky, z niceho neni tak dobry sosik jak z hoveziho, poctivo pomalounku dusene.S knedlikem, mana nebeska. dal bych ti bodana.

Otto, já taky, když je dobře udělané...:-p
Ivinko, nějak si poslední dobou stýskám po babičce, je to osobní, ale připomínám si ji i takto...byla kuchařka a výborná. Naštěstí doma tu starobylou českou kuchyni oceňují a chutná jim. Já to jako dítě nejedla, ale dneska se nemůžu nabažit už jen té vůně...

Mňamka, hovězí mohu vždy a za každého počasí;-);-);-):-K

Kačko, jaký chceš a obvykle používáš. Pro mě platí, že když vařím z hovězího, použiju logicky hovězí vývar...

Eli, opravdu připomínka starých dobrých hospodyň+:-D:-p

Horký vývar, ale jaký:-?:-? Zeleninový, hovězí:-?

Eliza:to už mě(díky použitým ingrediencím v rcp)připomněl:-8:-)
no práávě:-8:-D:-D
El,ale tolik hodin..a ty takové dobroty..to budou sny:-S:-8:-D:yes:

Nene, tyhle talíře mám v Praze a na chalupě jsou novější, samá Ikea...:-) Takže žádná dovča, hákuju a vytvářím kulturní hodnoty ve prospěch nikoli svůj, ale budoucích generací...;-):-)) Jak říká náš pan ředitel, schraňujeme národní poklad a protože to nikdo nahoře zatím neocení, pracujeme hlavně pro radost...;-)
Tak už se chystám ke spánku, abych neusínala na projekcích a nepadala hlavou do klávesnice... Jsem ráda, že se někomu recept líbí a když si ho uvaříte, možná vám to také připomene babiččinu poctivou kuchyni...

parádička,El:-K:-p:yes::yes:
jsi na chalupě,že:-?;-) soudím podle talíře;-):-?:yes::yes::-K

:-p:-p:yes::yes:

:-K;-):-p ahojky, pěkné, zrovna jsem dnes si říkala, zda nejsi na dovce, je to k zakousnutí:-K:-p:-):yes::yes::yes:

Krásně udělané hovězí maso:yes:

Tématické fráze:
hovězí na zelenině, hovězí maso na zelenině, maso na zelenině, hovezi na korenove zelenine, hovězí na špeku, hovězí maso recepty, recepty hovězí maso na zelenině, maso na korenove zelenine, pecene hovezi na korenove zelenine, recepty z hovězího masa, maso na špeku, pečené hovězí maso na zelenině, rostena na zelenine, hovězí plátky na kořenové zelenině, hovězí maso na špeku, hovězí pečené na kořenové zelenině, hovezi platky na zelenine, hovězí maso s korenovou zeleninou, hovězí pečené na zelenině, hovězí s kořenovou zeleninou

Suroviny:
roštěná hovězí, mrkev, cibule, celer, špek, mouka hladká, kmín drcený, koření nové koření mleté, bobkový list, pepř mletý, sůl, vývar masový

Přidat fotografie receptu