Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové karbanátky

Hledáte inspiraci na přípravu chutného, bezmasého oběda, který bude hotový ani ne za hodinu? Pak vyzkoušejte recept na dozlatova usmažené květákové karbanátky, které jsou výborné ještě horké, servírované s vařenými bramborami, ale chutnají výborně i zastudena.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-m

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 813 kJ /
1 150 kcal
Bílkoviny61,04 g
Tuky24,32 g
Vláknina26,15 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,33 g
Sacharidy158,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, povaříme v osolené vodě. Po uvaření jej dáme na sítko a necháme jej pořádně okapat a vychladit. Krok 2: Potom květák nožem nasekáme na jemno a dáme do mísy. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a namočíme v mléce. Až se mléko vsákne,tak je přidáme ke květáku. Dále pak přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a nasekanou petržel. Krok 3: Uděláme placičky a na pávi na oleji osmažíme z obou stran dozlatova.

TIP: Další oblíbené recepty z květáku

Zveřejněno 22. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/686V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/686V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Moc dobré.

Tak jsem dělala vaše květákové karbenátky a jsou výborné.Jen při obalování jsem je obalila dvakrát ve strouhance a ztvarovala.Dala na pečící papír na buchtový plech,potřela olejem a dala do rozehřáté trouby a pekla do zlatova.Prostě neměly chybu.Budu už je dělávat pravidělně,jako tento recept.Díky za něj

Tak jsem je právě udělal k obědu a děti stáli u kamen a křičeli mňa mňa,, jsou opravdu lahodné...:yes::-p

Doporucuju 17. 6. 2014 10:48
VYNIKAJÍCÍI FAKT..;-)

mnam udelala jsem je pac jsem chtela neco noveho a super uzasne nadychane moc chvalim a bod na horu :yes::yes:

Také dělám a jsou výborné i z brokolice.:-p dávám 2body:yes:

Zo všetkých receptov na karfiolové karbanátky sa mi najviac zapáčil tento a neľutujem,sú moc dobré:yes:aj keď sa mi zo začiatku trochu rozpadávali.Možno je tých rohlíkov veľa na 2 vajcia a 700g karfiolu.Stačia 3.Urobila som k tomu zemiakovú kašu s mrkvou a dávam bod:-)):yes:+fotky

Karbanátky velmi chválím - jsou výtečné.:yes:
Právě jsem snědla tři naposezení a už se mi dělají boule za ušima:-K

nemají chybičku:-*

Jsou výborné.:-):yes:

tak jsme si pochutnali, karbanátky jsou opravdu velice chutné. Nic nepřehlušuje chuť květáku. Dávám 1* :yes: :-)

Tématické fráze:
květákové karbenátky, kvetakovy karbanatek, karbenátky z květáku, květákový karbenátek, květákové karbánátky-recept, recepty z kvetaku, květákový karbanátek recept, kvetakove rizky, zeleninové karbanátky, zeleninové karbanátky recept, recept na květákové karbenátky, zeleninový karbanátek, karbanátek z květáku, karfiolové karbanátky, karbanátky, květákové karbenátky recept, zeleninové karbenátky, zeleninové karbanátky v troubě, květákovy karbenatky, recept na květákový karbanátek

Suroviny:
květák, rohlík, mléko, vejce, mouka hladká, sůl, pepř, petržel, olej

Přidat fotografie receptu