Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tchýnin jazyk

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 183 kJ /
283 kcal
Bílkoviny10,25 g
Tuky2,24 g
Vláknina9,97 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,61 g
Sůl10,95 g
Sacharidy37,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyk s cibulí, česnekem, masoxem, okořeníme sojovou omáčkou, vínem, přidáme vodu a vaříme 45 minut v tlakovém hrnci. Uvařený jazyk dáme do studené vody, stáhneme, nakrájíme na plátky. Krok 2: Šťávu přecedíme, zeleninu prolisujeme přes sítko do omáčky, zahustíme 1 lžící hladké mouky, rozmíchané v trošce vody, tak 1 1/2 deci. Provaříme. Podáváme s rýží, já jsem udělala hráškovou.

Zveřejněno 29. 7. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Prima recepty

Koupila jsem včera v Hypernově vepřové jazyky. Docela drahá záležitost, kilo 89 Kč, takže více než plec v akci za 70 Kč. Nelituji, je to vynikající, jen pro ty, kdo moc nesolí, bych doporučovala masox buď vynechat, nebo ho dát méně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tchýnin jazyk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZEg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tchýnin jazyk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZEg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Postrádám jeho náležitou ostrost jako má jazyk všech tchýní !!!!

Petr: třeba nejsou všechny stejné :-D

Ivana79: Budu ráda;-)

Jani,to je nádhera:-KA tá ryža:-O:-DVyskúšam tento týždeň:-)

To vypadá zajimavě tak to asi skusíme :-p

Dávám za pravdu Aničce, že dobře připravený jazyk je opravdová delikatesa:-p

Anna Kocikova: No, já jsem si všimla až doma tu cenu, co už, ne?:-D Ale určitě bych ho sehnala levněji. Oni všechno, co bývalo za pár korun tak podražili, že se nestačím divit. Kdysi nikdo nechtěl bůček a vsadím boty, že bude dražžší než kýta, protože dnes ho lidé kupují snad nejvíc. Pakáž poslanecká..:-D

Jani:-OTy mi děláš chutě:-p+14:yes:Ale dobře mi tak,co tady ještě dělám,že jo;-):-DJanko-vepřové jazyky jsou u nás "srdeční"záležitost:-8máme je moc rádi,ale jak píšeš-opravdu cenová šlupka:-/My je vozíme z Ostravy,když jedeme za mamčou.Ta je pro nás kupuje v masně na Kuřím rynku za 39kč/kg.Jinak tady u nás jsou k dostání stále,ale také za 89/kg.Ale delikateska to opravdu je a tento Tvůj bájo rcp si ukládám;-)

Janko :yes::-p:-p,taky jsem ještě jazyk nezkoušela,ale nápad je to dobrý :yes::yes::yes:musím vyzkoušet...

Jujda Jani, tak to se mi hodně líbí. Ukládám a máš velkého boda:yes::yes:+

Jaruna18: já jsem mimo postupu právě ukázala na jedné fotce, jak je to jednoduché udělat si takový kopeček rýže;-). Do ní jsem přimíchala rozmražený hrášek a bylo to. Něco člověk odkouká, když jsem pomáhala v kuchyni:-).

Jenda1: díky moc, od tebe bod těší obzvlášť.:-8 Ale díky všem za hezké kometáře, určitě jsou i uživatelé, kteří by to nejedli, ale já musím vyzkoušet všechno:-!:-))

Jani, opět krásný recept a já opět ukládám:-)):-D

Jani, vepřový jazyk můžu v jakékoliv úpravě:-p:-p;-). :-!:-)):yes::yes::yes:+8

Ahoj Jani.Vypadá to moc hezky a ta krásná rýže.Kdo umí umí a kdo neumí čumí.Někdy zkusím,manžel si určitě pochutná.Hezké fotky a bodík letí.:yes::yes::-p:-K

Posílám 6. bod, krásné fotky. :yes::-K

varilamyskakasicku: Naštěstí-škoda, že už není mezi námi?:-D:-D:-D Dobře jsi to napsala!!:-D
Děkuji za milé komentáře. U mne to byla jazyčí premiéra;-)

To vypadá tak báječně,že mám na to chuť,bodík +++111:yes::-p

:-p:yes:

Parádní receptík, zrovna jsem koupila 2 jazyky. Budou zítra k obědu. Díky za inspiraci.

krásné Jani, ten jazyk má tchyně mívala dobrý, naštěstí, škoda, že už není mezi námi, ráda by se koukla také, :-K:-K:-p:-):yes:

Jana Remkova:Jani, recept parádní a zajisté dobrý:-p u nás je jazyk dost oblíbený, má výbornou chuť a dá se uplatnit na plno způsobů. Máš jasnej 4.bod:yes:

Jani, labužníci se jednoznačně shodují na prvotřídní pochoutce, to jen já jsem někdy konzervativec...:-/:-))

Jana Remkova::-D:-Djoooo:-!:-!:yes::yes: to udělám:-!:yes: skříň i jazyk:-D:-D:yes::yes:

Vepřový jazyk má moc rád náš taťka(vařený na ovar), ale má ho moc rád i jinak upravený. Receptů na jeho úpravu je tady víc, všechny jsou dobrý.

Eliza: je to super libové masíčko, ale chápu, každý nemůže jíst všechno;-)

Jsem se nejdřív lekla, že někdo vařil tu jedovatou pokojovou rostlinu...;-):-D Může to být dobré, jazyk - uzený - má rád můj táta, já to ale asi neochutnám... a možná ke své škodě, přiznávám.:-8

suslajda: já ho také vařila poprvé, vyjma tlačenky;-)

rebeka: Chcete-li mít klid v rodině, zavřete tchýně do skříně a až příjdou dětičky, vytáhněte babičky!:-D:-D:-D

a kdo by to řek,že má tchýně tak dobrý jazyk:-8:-?:-D:-D:-D:yes::yes:

:-Kjani vypadá to pěkně jazyk jsem ještě nikdy nevařila ani nejedla:-*tobě bod+1

Tématické fráze:
tchinin jazyk, jazyk, co uvařit k obědu, vepřove jazyky, tchynin, thýnin jazyk, tchíně jazyk, tchýniny kotlety, tchynin jazyk vařený, thynin, co uvařit tchýni k obědu, jazyk s rýží, tchínin jazik, jazyk recept, co uvařit z vepřového jazyka?, vepřový jazyk v kuchyni, tchýniny kuřecí řízky, veprovy jszyk tchynin jazyk, thcynin jazyk recept, chynin

Suroviny:
jazyk vepřový, cibule, česnek, omáčka sojová, masox, paprika sušená pálivá, zázvor, víno bílé, voda, mouka

Přidat fotografie receptu