Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová tortilla (Španělsko)

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 088 kJ /
1 694 kcal
Bílkoviny91,40 g
Tuky61,82 g
Vláknina30,40 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 866 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy180,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud máme nové brambory s tenkou slupkou, nemusíme loupat a nakrájíme je na tenká kolečka. Krok 2: Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Krok 3: Ve větší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Krok 4: Vyjmeme ji a do výpeku vsypeme brambory. Přiklopíme je a na mírném ohni je necháme zvolna péct. Občas je otočime. Krok 5: Když se brambory začnou rozpadat, vmícháme k nim cibuli. Směs ochutíme solí a pepřem a přesypeme do mísy. Krok 6: Vejce rozšleháme a promícháme se směsí v míse. Krok 7: Bramborovou směs rozprostřeme do pánve s trochou oleje. Krok 8: Když je omeleta ze spodní strany hotová, překlopíme ji na talíř a pak ji opatrně vrátíme do pánve a dopečeme z druhé strany.

Zveřejněno 29. 7. 2011

Poznámka autorky Jaruna18

Recept jsem našla v časopisu Claudia.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová tortilla (Španělsko)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4WnJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová tortilla (Španělsko)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4WnJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Miluju tortillu :-p a ano toto je přesný recept na španělskou tortillu.Posílám bodíka;-)
lejpek: ale tady není uvedeno že se to peče v troubě;-)

AntoninZ: treba rozlišovať mexickú tortillu a španielsku tortillu. Toto je španielska tortilla, ako je aj v názve. Takže netreba kritizovať bez znalosti veci. ;-)

hele AntoníneZ nevím, kde jsi spolkl tolik moudrosti,, mě kamarád španěl učil Tortillu a dělal jí takto, tedy s malým rozdílem. Tohle je nejpřesnější co jsem na netu našel, s tím rozdílem, že to nepekl v troubě.. dolcevita.blog.cz/0701/tortilla-spanelska

Potřebovala jsem rychlou večeři.Diky za tip.Všem moc chutnalo.Posílám bodík :yes:

Kombinaci brambor a cibule mám ráda:-*a tento recept se mi líbí:-p+3:yes:

Spanelsko 29. 7. 2011 17:40
Pro AntoninaZ:Bydlim ve Spanelsku a mohu potvrdit ze presne takhle se tortilla dela.;-)

Takže ona je to spíš frittata, žejo. To si někdo v Claudii popustil fantazii na špacír. Tohle má k tortille daleko jako z Prahy na Sněžku. Tím ovšem zdaleka nechci tvrdit, že to není dobré, je, a moc. Tady je recept na frittatu.http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_conten...

Líbí se mi recepty, které nejsou zrovna české. Tenhle vypadá na vyzkoušení;-):yes:

Tématické fráze:
bramborová frittata, španělská bramborová omeleta, španělská bramborová placka, španělská frittata, tortilla recept, spanielska tortila, recepty španělsko, bamborová tortila, bramborova tortela, braborová tortila, recept na tortilla patata, recept na bramborovou tortilu, bramborova tortela, recept na spanelske jidlo s bramborami, recept španělská torilla, španělská fritata, španělska bramborová omeleta recept, tortia, bramborova tortila s cuketou, frittata španělská

Suroviny:
brambory, cibule, olej olivový, pepř mletý, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu