Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecká klasika

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tajja

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 029 kJ /
1 680 kcal
Bílkoviny40,54 g
Tuky142,35 g
Vláknina16,34 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 4,11 g
Sůl10,00 g
Sacharidy52,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu nakrajíme na větší kousky a rovnoměrně rozdělíme na hluboké talíře. Řecký salát se připravuje pro každého člověka zvlášť, tudíž se nenabírá ze společné mísy. Krok 2: Sýr nakrajíme na kostičky a poklademe spolu s olivami na zeleninu. Krok 3: Zálivku připravíme z oliv.oleje, vinného octa, soli, pepře a oregána (tzatziki). Můžeme přidat čerstvou petrželku případně čerstvé oregáno.

Zveřejněno 1. 8. 2011

Poznámka autora tajja

Pravá feta se vyrabí pouze z ovčího mléka, popřípadně z kozího. Sýr je drobivý, má vyšší obsah tuku a prodavá se většinou ve slanném nálevu. Řekové tento sýr klasicky konzumují s chlebem na snídani, do salátu nebo jej grilují, případně používají jako náplň do paprik či baklažanů .Já osobne ho miluji jen opepřeny, politý oliv.olejem, popřípadě doplěny olivama k bilému vinu. Tak se nechte inspirovat a pochutnejte si

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecká klasika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypB6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecká klasika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ypB6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

marcík: určitě se zlobit nebudu:D asi se mi vloudila chybka v informačním toku:-D takže každe upřesnění se vítá:-!

marcik:já myslím,že je to přínosem pro nás pro všechny včetně receptíku.;-):yes:

Simona Kucerova: ahoj, rádo se stalo;-), a něco k fetě. u nás existuje dost druhů fety. nevyrábí se pouze z ovčího, ale většinou se přidává 30% kozího sýru. co se týče tuku, tak normální je 45%, ale záleží na firmě, takže se může tuk pohybovat od 30%-60%.
tajja, doufám že se nebudeš zlobit za těch pár informací;-):-))

marcik:ahojky Marciku,jsem ráda,když to můžeš říci,jak se to vlastně dělá opravdu v zemi odkud by měl být receptík,to jsou super poznatky;-)když tam bydlíš;-):yes:díky
receptík se mi líbí;-)+1:yes:

receptik je pěkný +:yes:, ale v Řecku se saláty dělají do jedné velké mísy a pak si každý nabere na talířek, tak se to dělá i v domácnosti ale i v tavernách. Co se týče fety, nesnídá se s chlebem, ale jako náplnˇ v pitach ( záviny z těsta). a kdybych dala do salátu korení tzatziky, tak bych se mu moc nezavděčila;-). to jen tak pro informaci..:-8

Tak ten ráda vyzkouším, už se mi sbíhají sliny:yes::-)

tajja: každopádně máš super recepty. Už jsem ti to myslím psala. Já nejsem moc na tu zeleninu, ikdyž ji jím. Mám ráda tady ty receptíky, ať už indické, nebo řecké, je to super a věřím, že foto někdo přidá;-)

děkuji:-8

Musím uznat, že recepty od Tebe jsou exkluzivní !!!!:-K:yes:

Rony, Ja na ty fotečky nějak nejsem aspon zatim.Uvařim seběhnou se zblajznou to ja si dam recept bokem a az je čas dam je sem pro inspiraci ostatnim a abych je mela všechny po kupě..možna i tomu přijdu někdy na chuť . Kazdopadně když někdo dodá fotečku budu určitě ráda:-)

Tajja - proč u Tvých receptů, kterých je tu nesmírné množství, nejsou fotečky?:-(;-(:-(

Tématické fráze:
recka zelenina, tatziki, řecká zálivka, řecké recepty, zálivka na řecký salát, řecká zelenina recept, recka snidane, zálivky na řecké salat, indické a řecké recepty, řecká snídaně recepty, řecká kuřecí, recka zalivka na salat, recepty na řeckou zálivky do salátu, recka dusena zelenina, recept řecká zelenina, řecké koření do salátu, řecká zálivka na salát recept, řecké koření na salát, řecké snídaně, obsah tuku ve fetě

Suroviny:
olivy černé, salát ledový, paprika čerstvá červená, rajče, okurka čerstvá, cibule, sýr feta, olej, ocet vinný, sůl, pepř, koření oregáno

Přidat fotografie receptu