Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč z josty

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Náročný

Suroviny

Porce: dortová forma

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 613 kJ /
2 059 kcal
Bílkoviny51,84 g
Tuky95,28 g
Vláknina16,65 g
Cholesterol 804 mg
Sodík 476 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy240,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z ingrediencí na korpus vypracujte rukama těsto, až se pěkně spojí, zabalte ho do folie a nechte alespoň hodinu odležet v chladu. Krok 2: Jostu operte, odstraňte stopky i "bubáky", smíchejte s oběma cukry a krátce povařte. Směs rozmixujte a přeceďte, aby se odstranila zrníčka a slupky. Nechte vychladnout do vlažna. Poté přilijte směs vajec a smetany. Nemusíte šlehat, stačí dobře zamíchat. Krok 3: Těsto vyválejte, vyložte dortovou nebo koláčovou formu, propíchejte vidličkou a při 180°C 15 minut předpečte. Krok 4: Vyjměte formu z trouby, do korpusu vhoďte hrst josty a zalijte to celé připravenou směsí. Pečte dalších 25-35 minut, dokud směs na povrchu lehce nezatuhne. Při poklepu by se měla chvět jako pudink. Krok 5: Koláč nechte důkladně vychladnout (můžete i vychladit).

Zveřejněno 2. 8. 2011

Poznámka autorky Kanyla

Můžete použít i ANGREŠT místo josty, jen přidejte při vaření ovoce víc cukru.

Inspirace v časopisu Apetit.

Koláč má skvělou kyselkavou chuť! Já použila smetanu 12%, takže je to skoro i dietní =) A hlavně PLNO náplně a skoro žádné těsto!!!

Omlouvám se za různé světlo u fotek, pekla jsem večer, krájela až ráno...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč z josty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LAOD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč z josty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LAOD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

No, teda, to nemá chybu, jenže jostu nemám. Poslala mi ji Nadja a zeťák mi ji omylem pokosil:-/

:yes:+4:yes:

Bibinka: Bibinka, josta začína rodiť uť už v 2-3 roku, najviac rodí stále na 2-3-ročnom dreve, preto netreba držať staršie konáre, ale orezovať ich a dopestovávať vždy mladé ;-)

To je teda barvička :yes::-K.

:-p+2:yes:

Bibinka: Počkej, sotjí to za to :-p Anebo zkus jostu smíchat s angreštem nebo rybízem (nebo obojím), je to fakt dobrota!:-8

Kanylo, ten koláč z josty může být fajn osvěžující, já si ale musím počkat, Josty mám 3, ale jsou mladé, tak ještě tolik neplodí, aby to bylo na koláč, spíš tak na chuť. To nic nemění na tom, že máš 1.bod:yes:

Tématické fráze:
ovoce josta recepty, justa ovoce, josta řez, recepty z josty, josta recepty, ovoce justa, josta recept, řez josty, moučníky z josty, pečení z josty, koláč z justy, moučník z josty, recept z josty, vareni josty, pečeme z josty, recepty josta, justa ovocem, co z josty, josta pečení, angrešt justa

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, vejce, kůra citronová, josta, cukr krupice, cukr vanilkový, smetana, vejce, josta

Přidat fotografie receptu