Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ragú po selsku-DIA

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 940 kJ /
464 kcal
Bílkoviny34,60 g
Tuky13,00 g
Vláknina23,67 g
Cholesterol 79 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy48,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plecko si nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostičky. Na pánvi nebo v tlakovém hrnci na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme maso a mícháme do vydušení šťávy z masa. Krok 2: Zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a žampiony. Krok 3: Podlijeme troškou vody, přidáme masox a dusíme doměkka. Po dovaření opepříme a posolíme, pokud je potřeba. Podáváme s bramborami uvařenými ve slupce.

Zveřejněno 3. 8. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Diabetická kuchařka.

Myslím, že by bylo fajn, aby tady byly i takové recepty s postupem. Svého času jsem je hodně vyhledávala. Co se týká chuti, jídlo bylo maximálně pochváleno. Brambory netřeba solit, šťáva vystačí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ragú po selsku-DIA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAjy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ragú po selsku-DIA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAjy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Výborný recept, :-K sice místo žampionů jsem použil hlívu růžovou, kterou jsem si sám vypěstoval, ale výsledek byl fakt úžasná mňamka . <3 Přidávám i foto. Janička by za pochvalu měla určitě radost.:-K

:yes: dobré

vera1234: díky;-)

tak to je bašta a chutná to všem :yes::yes::yes:

marcik: snažím se, teď můžu, já nejím skoro nic:-D, takže vařím pro jednoho;-)

Jani, Vaggelis ho má taky v pořádku, ale musíme si to holt hlídat;-).jen sem dávej takový receptíky....:-8

marcik:No, je to docela na hlavu!:-D 2g slaniny, s tím moc zázraků nejde udělat, ale Láďovi fakt krásně klesl cukr!! Teď tady mám i něco z mletého masa, tak uvidíme, zkusím, no;-)

+9:yes:já se snad zblázním, nevím kam se mám podívat dřív, a
stejně všechno nestíhám;-(
uloženo, já mám taky kuchařku pro diabetiky, ale není to nic moc a manžel mi zakázal z ní vařit:-D

Pěkné dia jídlo, Jani:-K:-p:yes:

rebeka: natvrdlíku:-D:-D:-D:-D

Jana Remkova:joo táák:-D:-D DIA recepty s postupem:-! já myslela,že ti tu chybí u receptů postup:-8:-D

rebeka: ale ano!!! Ale podívej se, kolik je tady DIA jídel;-). Nějaké moučníky a jinak nic moc a myslím, že někomu se budou hodit. Já jsem je na Topreceptech nenašla a tak jsem musela hledat jinde.;-)

jani..jak s postupem:-?:-?ty tu přece jsou..nebo ne:-O:-?

srettka: že jo?;-) No a právě o to jde:-)

Dia možná, jinak to vypadá úúúžasně nedietně a to je na tom to krásný:-p:yes::yes:

Bibinka: díky;-). Já houby nemám, takže buď hlíva, nebo žampiony. Tady se houby nerodí, jako u vás, ale doufám, že na Visalájích budou, jako vloni;-)

Jana Remkova:Jani, tohle jídlo dělám často a zvlášť, když jsou houby, s žampionama moc nee. Zítra mám zrovna v plánu vepřovou krkovičku na hříbkách:-p Protože houby a maso jsou výborné vždy, dávám ti 2.bod:yes:

S těmi brambory souhlas a muž je ani jinak než vařené ve slupce nechce

Schválně jsem se podívala na nadpis;-), je tam "Diabetická kuchařka" a jsou tam fakt super jídla. Člověk by nepoznal, že jsou pro diabetiky, jen ten tuk a slanina, taky mouka jsou v minimálních množstvích. U tohoto receptu je ještě napsáno, ža má 5g sacharidů.;-) A že brambory ve slupce jsou pro diabetiky vhodnější, než klasicky oloupané a uvařené. To jsem zase našla jinde. Učím se!:-D:-D

No hurá, tu kuchařku mám asi taky (ta moje se přesně jmenuje Kuchařka pro diabetiky) a souhlas, je to výborné a receptů málo ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
vepřové ragú, dia kuchařka, dia recepty z vepřového masa, vepřové ragu recept, vepřová plec po selsku, ragu z plecka, vepřové maso po selsku, ragu z veproveho masa, ragú recept, recept na ragu, dia recepty, diakucharka, dia jidlo, dia jidla, vepřové maso dia, vepřové ragú se zeleninou, ragu pro diabetiky, ragú z vepřového plecka, vepřove maso,recepty dia, diabetické recepty

Suroviny:
plec vepřová, olej, slanina, mouka hladká, cibule, česnek, žampióny, masox, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu