Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vyborná mrkvová buchta

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

libelula libelula

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 519 kJ /
3 470 kcal
Bílkoviny46,71 g
Tuky151,31 g
Vláknina9,35 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 540 mg
Sůl1,89 g
Sacharidy475,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr, olej a vejce trochu rozšlehat a přidat nastrouhanou mrkev, kůru, rozinky. Krok 2: Mouku, prášek, koření prosít do řídkého těsta. POZOR! Těsto musí byt řidké. Krok 3: Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 4: Pečeme při 175 st. 40-45 min. Necháme zchladnout na mřížce. Krok 5: Všechny suroviny na polevu smícháme dohromady a nalijeme na buchtu.

Zveřejněno 4. 8. 2011

Poznámka autora libelula

Nemějte obavy, mrkev neucítíte vůbec.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vyborná mrkvová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oArX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vyborná mrkvová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oArX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Tvoje sestra je ruska, že fotkou přispěla i na tento server?
Lhát bys nám nemusela a fotku smaž, pokud nemáš svolení pravého autora fotografie, ono se na ně totiž vztahuje autorské právo, pokud nevíš:-//:-//:-//:no::no::no:
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sour...

libelula, jeste otazka - jak jsi doakzala udelat tak tmavou, ja ji teda mam svetlejsi. Strouhas do toho cokoladu?

Tuhle buchtu znam a delam. Jen ten orisek mam v recepti "na spicku noze". Buchtu vrele doporucuji. Pridavam do ni i kandovane ovoce, nema chybu! Spagetka, jsem z Prahy a tady se mlety orisek sezene bezne. Jako bulharka ho pouzivam casto. :yes:

libelula: dobře, ujišťuju tě, že hned zítra vtrhnu do Alberta a mrknu po mletém ořechu!!! Nechci tvrdit, že nemáš pravdu, třeba ano, protože já si radši koření strouhám a melu sama. Ale hlavní problémek byl v tom množství ;-);-);-)

spagetka:"mletý oříšek se u nás nedostane, jen květ"
V Albertu jsem kupovala mletý od Kotanyi
"nediv se, že někdo jiný má jiné názory"
já se tomu vubec nedivím, každý jsme jiný

libelula: mletý oříšek se u nás nedostane, jen květ, oříšek si musíš nastrouhat a je daleko silnější, než květ. Nic to ale nemění na tom, že je toho moc právě vzhledem k surovinám, ale hlavně že ti chutnalo, jenže nediv se, že někdo jiný má jiné názory.

šákul:Díky za poučení ale jen pro zajímavost
1. psala jsem o mletém muškátovém oříšku
2. 1/2 PL je to kolem 10 g, což podle mě není tak moc s ohledem na ostatní suroviny
3. budu ráda když se někdo z vás rozhodne a vyzkouší to ale nikoho k tomu nenutím!

souhlasím, že ve vysokém množství to je halucinogen, i tady mi ho připadá dost, ale určitě to nebude 20 g, což se udává jako nebezpečné množství, ale tolik bych ho k buchtě nedala, to je fakt, na mě je i dost aromatické
http://alkohol-drogy.ic.cz/muskat.html

Celá intoxikace probíhá zhruba takto – v počátečních fázích se objevují pocity demence a bezdůvodný přihlouplý smích, které střídá sucho v ústech a hlad, občas se dostavuje hyperaktivita, mnohem častěji však malátnost. Člověk není schopen pohybu, většinou zvládá jen ležet, pokud se přeci jen dokáže hýbat, všechno je neuvěřitelně zpomalené.

Takový stav trvá kolem dvanácti hodin, během kterých intoxikovaný není schopen úplně spát, jen otupěle podřimuje. V následujících čtyřiadvaceti hodinách odeznění účinků muškátového oříšku naopak uživatel spí tvrdě a nadměrně. Fyzické odeznívání drogy je provázeno bolestmi v kloubech, svalech, bolestmi hlavy, očí, únavou a depresemi.

Fyzický útok muškátu na lidské tělo může být tak silný, že u žen vyvolá předčasnou menstruaci. Právě díky tomuto účinku byl ve středověku hojně využíván k potratům. Jediné pozitivum intoxikace muškátem tedy spočívá v tom, že jeho účinky a odeznění jsou tak nepříjemné, že snad ani nelze hovořit o jakémsi vznikajícím návyku.

půl polévkové lžíce muškátového oříšku????? Tak to je vražedné,protože muškát. oříšek má silné halucinogenní účinky a v tak velkém množství už může vést cesta rovnou na hřbitov!!!! Nepracuješ v pohřebním ústavu? Toto je cesta, jak zajistit klientelu :)

Jana Remkova: Jano, já netvrdím, že nemá hezké fotky, ale tahle je prostě až moc dokonalá, tak se mi to nezdálo a sama autorka psala, když si ten komentář přečteš pozorně, že to fotila její sestra:-K

chevy: já, pokud jsem se náhodně dívala, všechny fotky libeluly jsou moc hezké;-)

Z mrkve už jsem něco dělala a opravdu není cítit. Tvůj zákusek má super barvu!! Moc hezké!!:yes:

Podobně dělám svůj mrkvový dort...je to výborné...a ještě ke všemu miluji mrkve!

chevy:Fotografka bohužel nejsem, fotila moje segra.

Tématické fráze:
mrkvová buchta, mrkvová buchta na plech, mrkvová buchta s jablky, mrkvová buchta s ořechy, nejlepší mrkvová buchta, vláčná mrkvová buchta, buchta z mrkve, recept mrkvova buchta, nejlepší mrkvová buchta na plech, jablkovo mrkvová buchta, mrkvová buchta s rozinky, buchta mrkev oříšky, buchta s jablky a mrkví, mrkvová vláčná buchta, google mrkvova buchta, buchta mrkvova, buchta s rozinky, mrkvova buchta bez cukru, nejlepsi buchta z mrkve, mrkvová buchta vláčná

Suroviny:
cukr, mouka hladká, olej, vejce, mrkev, kůra citronová, prášek do pečiva, skořice, ořech muškátový, rozinky, ořechy, cukr moučkový, šťáva citronová, šťáva pomerančová

Přidat fotografie receptu