Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lafeta

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 893 kJ /
1 887 kcal
Bílkoviny30,97 g
Tuky136,86 g
Vláknina20,45 g
Cholesterol 364 mg
Sodík 2,88 g
Sůl7,12 g
Sacharidy124,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky ošúpeme a pokrájame na štvrťky, uvaríme vo vode s čiernym korením, rascou, celou cibuľou a soľou. Krok 2: Keď sú zemiaky mäkké, cibuľu vyberieme a zemiaky popučíme. Dolejeme vriacou vodou na potrebné množstvo, pridáme bujón masový, prelisovaný cesnak. Necháme zovrieť. Krok 3: Slaninu narežeme na kocky, upražíme na škvarky a tie vyberieme z tuku. Krok 4: K masti pridáme hladkú múku, mletú papriku, dobre rozmiešame a pridáme do polievky. Povaríme 10 minút. Krok 5: Polievku odstavíme z ohňa a vlejeme do nej za stáleho miešania 1 dobre rozšľahané vajíčko. Krok 6: Polievku dáme do tanierov, do stredu dáme klasické zemiakové halušky, posypeme škvarkami a sekanou petržlenovou vňaťou. Krok 7: Halušky : Zemiaky nastrúhame, pridáme soľ a múku, aby sme dostali hustejšie cesto. Halušky sádžeme do osolenej vriacej vody. Keď vyplávu, sú uvarené. Scedíme.

Zveřejněno 7. 8. 2011

Poznámka autorky tejaja

Môžeme podávať i ako samostatné jedlo, vtedy dáme halušiek trošku viac. Polievka nemá byť vodnatá, má byť hustejšia.

Recept je zo Života.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lafeta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k646

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lafeta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k646

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Jaj, ale toto vypadá zajímavě, to určo mýmu pojede:-p:yes:

Helča42: :-D:-D:-D Ja viem, čo je lafeta, a určite aj iní :-D:-D:-D Asi netreba citovať Wikipédiu :-D:-D:-D
Tá polievka je proste ako základ, ako delo, tak preto...ale je to nárečový výraz pre túto polievku, a nemusí to s tým vôbec súvisieť.
vseumel, spagetka to vyjadrila presne :-D popučiť = pomačkať použiť "šťouchadlo", je to na jednej z fotiek ;-) Nemáš sa za čo ospravedlňovať, ak niečo človek nevie, tak sa spýta, nie ? ;-)

:-p:-p vyzkouším :yes::yes::yes::-K

vseumel: nejsem autorka, ale mělo by to znamenat, že pomačkáme brambory šťouchadlem. Teri, mám pravdu? ;-), jinak :-p:yes:

Vypadá to slibně !:yes: Jen jeden malý dotaz, a za svou neznalost se omlouvám, co znamená ... a zemiaky POPUČÍME ?

:-K:yes::-K:yes: polévka, to je moje:-O;-)

:yes::-p

Tejajko, docela zajímavá polévka a jak my jsme polévkoví, tak jí budu muset vyzkoušet a tobě dávám 4.bod:yes:

Helča42 7. 8. 2011 09:08
Tejajo, proč název lafeta? Lafeta je zařízení pro upevnění nějaké zbraně za účelem zvýšení její stability.Souvisí to nějak? Ale tvá polévka vypadá lákavě, jsou v ní samé dobré ingredience.Uvařím hned zítra.

:-Ktejaja zajmavá polévka:yes::yes:+1:yes:

Parádní polévka, stojí za vyzkoušení;-);-);-)

Tématické fráze:
polievka lefeta recept, jedlo lafeta, halusky z lefetou, polévka lafeta, upevnění hrášku, omáčka lafeta, lafeta polievka, polievka lafeta, leffeta

Suroviny:
brambory, pepř, kmín celý, cibule, sůl, bujón, česnek, slanina, mouka hladká, paprika sušená sladká, vejce, petrželka, brambory, sůl, mouka polohrubá,

Přidat fotografie receptu