Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bedly na víně

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 038 kJ /
726 kcal
Bílkoviny15,95 g
Tuky54,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 843 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy18,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlavičky bedel sloupneme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je narovnáme na zapékací misky vymazané máslem. Osolíme je a opepříme (nešetříme). Krok 2: Nožičky bedel a slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme vínem a povaříme. Krok 3: Ochutíme citrónovou šťávou a nalijeme na bedly. Pečeme ve středně teplé troubě asi půl hodinky.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Přílohou je vhodné bílé pečivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedly na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedly na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Musím zkusit. Předpokládám že z růžovek to půjde taky ;-)

Zkoušel jsem tento recept, trochu jinak. Bílé víno nekonzumuju, takže jsem tam dal červené polosladké Monas Šušu a vynechal jsem citronovou šťávu. Loupání bedel a smažení klobouků jsem nědělal, nechápu na co a jak. Byla to zajímavá chuť, ale "nádivku" jsem udělal moc koncentrovanou. Byla to jen jedna bedla a proto jsem to dělal od oka a bez vaření. Nožičky jsem nejdříve podusil s vodou, a pak přidal víno. Příště bych ale toho červeného vína dal fakt jen minimum, ne aby se to "koupalo". Nádivku jsem dělal v poměru 1:1 tzn. jedna nakrájená nožička a stejné množství nějaké uzené šunky (chtěl jsem dát anglickou slaninu, ale nebyla) a trochu normální slaniny. Takže příště dám té šunky o polovinu méně. Napadá mě ještě jedna varianta a to nakrájet ty klobouky a přidat to pak k těm nožičkám se slaninou. Což by určitě chutnalo skvěle a bylo by to jednodušší.

Mňam ten recept je skvělý.:-D:yes:Ale bedly se špatně rozpoznávají některé jsou i jedovaté.

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:yes:

Dnes jsem pro velký úspěch dělala repete :-p, tak posílám ještě obrázky. Slaninka nebyla, místní prodavačka má jen vody, pivo, pár konzerv a spoustu bonbónů a při mém dotazu se jen zasmála... tak musel postačit lovečák. I tak je to s tím vínem výborné.

Tady jich jsou plné lesy :-O. Ale to se nevytahuju, fakt :-D:-D.

Mňamky!!! Bedly jsou výborné, jen špatně k dostání...;-(

:-p:yes:+3

Snad se na mě kluci nebudou zlobit, přidala jsem jim k receptu bedly před kuchyňskou úpravou ;-), tak je vytvořil les...:yes::-8
Ale kdyby se někomu nelíbily, smáznu je. :-)

Tak tohle je skutečná lahůdka, spěchám s bodem a fotečkama.:-)
Jen tu citrónovou šťávu jsem tam po přečtení předchozího komentáře nedala. Jinak doporučuji, je to vynikající :yes:.

Tak jsme se rozhodli pro tento recept. Napad je dobry, nezvykla myslenka jak tento druh houby upravit. Jelikoz jsme jej delali poprve tak jsme se jakz takz drzeli receptu. Po nove zkusenosti jiz vime, ze v nasem provedeni dozna zmeny.

Ne kazdemu bude vyhovovat citronova stava, my ji dali, ale priste jiz nebude pridana. Navic jsme po osmazeni slaniny pridali zelene olivy nakrajene nadrobno a nechali prejit varem. Prvnich 15 minut bylo dle receptu peceno ve stredne teple troube a dalsich 10 minut na max. Slanina se s olivama pekne opece. Priste zkusime pouzit i smetanu 31%.

PS: Receptu (napadu) udelujeme bod a :yes: - chvalime.

http://www.hergo.estranky.cz

Tématické fráze:
recepty z bedel, úprava bedel, pokrmy z bedel, recept z bedel, bedla jedlá top recepty, houby bedly, recepty na houby bedle, houby bedle, loupání bedel, houba bedla, jak připravit bedlu jedlou, houby bedla jedlá, houby bedla, bedla jedlá jak poznat, zpracování bedel, houby na vine, co z bedel, guláš z bedel, co uvařit z bedel, houby bedle recepty

Suroviny:
houba bedla, víno bílé, olej, slanina anglická, šťáva citronová, pepř, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu