Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé ragú (vegetarianska verze)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Středně náročný

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 410 kJ /
815 kcal
Bílkoviny4,07 g
Tuky64,76 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 162 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy51,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev, řapíkatý celer i jarní cibulku očistíme, omyjeme a dáme do mixéru. Přidáme chilli papričku a vše rozmixujeme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozmixovanou zeleninu a osmahneme. Krok 2: Poté přidáme Quorn mleté maso (případně uvařené a vymačkané sojové maso nebo namleté párky) a promícháme. Po pár minutách zakápneme balsamic octem, přidáme nastrouhaný česnek, ochutíme oreganem a necháme chviličku provařit. Krok 3: Poté přidáme konzervu sekaných rajčat a stejné množství (1 konzervu) vody. Promícháme a necháme vařit. Mezitím dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody. Krok 4: Jakmile jsou těstoviny uvařené, odebereme zhruba 1/2 hrnku (125 ml) vody z uvařených těstovin a zbytek slijeme. Ragú dochutíme, je-li potřeba a přidáme těstoviny. Krok 5: Promícháme a přilijeme odebranou vodu z vařených těstovin. Díky škrobu ve vodě vše zahustí a ragú bude na těstovinách krásně držet. Poté přimícháme čerstvou natrhanou bazalku a podáváme sypané sýrem a čerstvými lístky bazalky.

Zveřejněno 9. 8. 2011

Poznámka autorky Lucasinka

Inspirovala jsem se pořadem 30 Minutes Meals od Jamie Olivera

http://www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé ragú (vegetarianska verze)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJMX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé ragú (vegetarianska verze)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJMX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

myšlenka:definice zni - pokr pripravovany z vetsich kousku masa nebo vnitrnosti nebo zeleniny - pokud to tedy musi byt takto dopodrobna. Myslim, ze staci to, ze jsem do zavorky dala, ze se jedna o vegetarianskou verzi. Dalsi zmeny s nazvem opravdu delat neminim.

myšlenka 9. 8. 2011 14:38
Lucasinko, no právě, ty píšeš, že definice slova RAGÚ zní: "pokrm z větších kousků masa" a já tam žádné maso nevidím! Tak to je nějaký protimluv. Jako kompromis bych, vzhledem k tomu, že jsi vegetariánka, navrhla co píše cathleen - VEGETARIÁNSKÉ RAGÚ. Hezký den přeji ;-)

Lucko, já zase v některé ze svých kuchařek kdysi narazila na recept Zeleninové ragú (také bez masa) ;-)

Lucasinka: možná by bylo dobré to nazvat Vegetariánské ragú, co myslíš?
Jinak se mi to líbí ;-):-p:yes::yes:

myšlenka: pro tento nazev mam dva duvody. Za prve jsem se inspirovala Jamie Oliverem, ktery tento pokrm "Ragú" nazval a ma verze je odlisna pouze v tom, ze on pouzil veprove parky, ktere rozemlel, kdezto ja pouzila vegetarianske "maso" a druhy duvod je ten, ze definice slova "ragú" zni, ze je to pokrm, pripravovany z vetsich kousku masa, vnitrnosti nebo zeleniny. ;-)

myšlenka 9. 8. 2011 11:53
Nechci být za rejpala. . . ale ragú bez masa, tak to nevím. Nazvala bych to zeleninovou směsí nebo tak nějak, ale základem ragú je maso. Možná líbivý výraz, proto si ho použila. Bez masa teda fakt nevím. :-//

Tématické fráze:
sojove ragu, zeleninové ragů, ragú ze sojového masa, vegetariánská sekaná, tofu ragú, zeleninové ragů s tofu, párkové ragů, jamie oliver ragu, zeleninová sekaná vegetarianská, co je to ragú, definice ragů, co je ragú, čočkové ragú s tofu, ragu z parku, sojové ragů se zeleninou, rychlý recept s tofu, ragú z tofu, jehněčí (tofu) ragú, sojové maso ragů, ragu bez masa

Suroviny:
celer řapíkatý, mrkev, cibulka jarní, chilli paprika čerstvá, olej olivový, balsamico, česnek, koření oregáno, rajče sekané, granulát sojový, těstoviny, sýr, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu