Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina v bramborovém těstě

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 238 kJ /
1 252 kcal
Bílkoviny65,38 g
Tuky37,26 g
Vláknina18,60 g
Cholesterol 349 mg
Sodík 2,22 g
Sůl5,46 g
Sacharidy154,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a prelisujeme. Pridáme 1 vajce, múku a vypracujeme cesto. Ochutíme soľou. Krok 2: Do zmesi hrášku, kukurice a pokrájanej papriky primiešame na kocky pokrájané špekačky a postrúhaný syr. Primiešame vajcia, mlieko, niekoľko kvapiek tabasca, soľ, korenie a dobre premiešame. Krok 3: Cesto rozdelíme na polovicu, každú vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Jednou vyvaľkanou časťou vystelieme vymastený pekáč. Krok 4: Na cesto vylejeme zeleninovú zmes, prikryjeme druhou časťou cesta. Cesto popicháme vidličkou. Pečieme v rúre pri strednej teplote asi 40 minút. Krok 5: Upečené ihneď potrieme roztopeným maslom a servírujeme. Podávame s jogurtom ochuteným bylinkami a cesnakom alebo ľubovoľným zeleninovým šalátom.

Zveřejněno 9. 8. 2011

Poznámka autorky tejaja

Výborná je aj varianta bez špekáčikov, len so zeleninou :)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina v bramborovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZQ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina v bramborovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZZQ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

marunda: Ďakujem, som rada, že chutilo ;-)

tejaja: dnes jsem dělala k obědu. Musím říct, že je to vynikající. Dali jsme si to s bílým jogurtem a s česnekem a supr. Moc díky a ukládám na jiný dny.:yes::yes::yes::yes:

jojo :-)):yes:

marunda: :-D:-D:-D samozrejme, že to ide, je úplne jedno, aké zemiakové cesto použiješ. Predsa Vitana varí za nás, nie ? ;-):-D

přemýšlím, co k obědu v neděli a teď jsem narazila na tento a je jasný, co zkusím. Vypadá to krásně. Šlo by to i z těsta v pytlíku na bramborové knedlíky? Asi jo, že? Moc díky zkusím.:yes:

Vladěna: Vladenka, cca 15o - 170 °C. Podľa toho, aká je rúra.

Kolik sptupňu je to asi střední teplota? Díky.

Tak takto jídlo připravit by mě nenapadlo:-8Recept se mi hodně líbí:-p+6:yes:

1974andrea: áno Andrejka, ako na knedlíky, aby si mohla pekne vyvaľkať. ;-)

:-K;-):-p:yes:

Teri, to těsto má mít konzistenci jako na knedlíky? Pěkný receptík:-p:yes:

Teri, proč až teď? Já chuděrka si ohřála jen párek a přitom uvařené brambory mám :-//:-D:-D:-D;-):-p:yes:

Tématické fráze:
bramborové těsto recept, cuketa v bramborovém těstě, těsto a zelenina, párky v bramborovém těstě z pytrlíku

Suroviny:
vejce, sůl, hrášek, kukuřice, paprika čerstvá červená, sýr tvrdý, špekáček, tabasco, jogurt, bylinky

Přidat fotografie receptu