Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatovo - cibulový salát

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 704 kJ /
3 275 kcal
Bílkoviny36,42 g
Tuky10,40 g
Vláknina96,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,45 g
Sůl8,00 g
Sacharidy728,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všetky ingrediencie na nálev dáme do veľkého hrnca a privedieme k varu. Varíme 5 minút. Potom vsypeme narezanú cibuľu a paradajky a varíme 10 minút. Krok 2: Po uvarení ihneď horúcu zeleninu dávame do fliaš aj s nálevom a uzatvoríme. Zabalíme do deky až do úplného vychladnutia.

Zveřejněno 10. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo - cibulový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jArv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo - cibulový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jArv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Včera jsem spáchala,jen z poloviční dávky na zkoušku.:-pPoužila jsem červená rajčata,snad to nevadí.V lahvích zatím ještě docházejí v dekách,uvidíme jestli se salátek doma ujme.Dám jednu testovací lahev zítra k zapečené rybě k obědu.;-)

tejaja:To bychom se 2 dny nevyspali:-O:-D, tolik dek navíc nemáme. Radši to dám na chvilku sterilovat

1974andrea: Andrejka, nie, neotáčajú sa. Tým, že fľaše poriadne zabalíš do deky ich vlastne sterilizuješ, hovorí sa tomu u nás "suchý dunst" :-D
Podložím deku, uložím fľaše, zabalím a navrch zakryjem ešte jednou dekou. Nechám vychladnúť úplne, teraz v lete je to 2 dni, fľaše nesmú byť ani troška vlažné.
Neboj sa uzavrú sa prvotriedne. :-D;-) Keď sa nám takto zavarené zeleniny a ovocie ešte počas niekoľkých desiatok rokov nikdy neskazili, neskazia sa ani tebe ( zavárala takto niektoré veci už moja babička ).

spagetka:Tak spoléhám na tebe, že se to nezkazí;-). Díky

1974andrea: andrejko, tyhle se nesterilizujou, takže ne - ale pořadně uzavři. Zkontroluj po vychladnutí tak, že skleničku převrátíš a nesmí z ní nic vytéci, pak je to o.k. Kdyby náhodou, oprav uzavření sklenice, hoď to ještě jednou do horké vody cca na 15 min. a totéž.
Doufám, že mě Terezka nezabije:-O:-D, takhle to dělám já. Zavírá sklenice ale můj muž, má větší sílu a postřeh, když je třeba víčko přes závit ;-);-)

A nemají se sklenice také otočit dnem vzhůru?

Na tenhle salát asi brzy dojde. Byla jsem nucena díky plísni vytrhat veškeré keříky plné rajčat a těch nezralých je většina.:-(. Něco nechám dojít a ze zbytku zkusím tohle:-p:yes:

Také se mi tento recept líbí:yes:+5:yes:

tejaja:tvoj recept sa mi páči. :yes: dažde zapracovali na paradajkách v záhrade, takže sa zíde.
Aj ja zaváram zelené paradajky s cibuľou, recept nepridám, je podobný tvojmu, iba paradajky nechávam vcelku, pridávam zelerovú vňať a sterilizujem. Určite sa ozvú hlasy o solaníne...zatiaľ žijem, ale kilá toho denne nezjem...(tak isto sa čudujem, že som prežila - ako decko som skonzumovala snáď metrák marhuľových jadierok...)

spagetka: díky, zase som o niečo múdrejšia ;-):-D

Teri, fruktoza je vlastně náhradní cukr pro diabetiky a jelikož jí do takovýchto konzerv zásadně nepoužívám umělá diasladidla, tak jsem se radila a bylo mi řečeno, že hořčičné semínko pomáhá při hladině inzulínu lépe zužitkovat tu fruktozu

spagetka: Laďka, :-D:-D:-D:-D:-D Kdo si to umí zařídit ;-) :-D:-D:-D
V čom je lepšie to spojenie semienok horčice a fruktózy ? Kvôli diabetu ? Má to nejaký význam ? Myslím zdravotný...;-)

Teri, to víš, někdo na ty, co mají prázdniny, musí vydělávat :-D:-D;-):-K. Jinak já napsala jen svou variantu. To semínko ve spojení s fruktózou je lepší pro diabetiky ;-)

spagetka: A kuš, ty jedna...čo ešte nespíš ? :-D:-D:-D Do tohto šalátu horčicové semienka neidú ;-):-D:-D Nie do všetkých šalátov dávam všetko, aby boli rôznej chuti ;-):-D Tu je väčšie množstvo nového korenia, šalát má chuť a vôňu za ním. ;-)

Já tam většinou dávám i hořčičné semínko. No a protože to dělám i pro diabetika, tak dávám místo cukru 100 g fruktozy a úměrně snížím ocet. Jinak :-p:yes:

Tématické fráze:
rajčatovo cibulový salát, rajcatocibulovy salat, rajcatovocibulovy salat, cibulový salát, rajčatovo-cibulový salát, suchy dunst, recepty nalev na rajčatovocibulovy salat, rajcatovo cibuloví salat, rajčatovo - cubilový salát, rajcatova salat, rajcinovo cibulovy salat, rajcatovo cibulovy salar, rajcatovo cibulovej salat, rajčatovo - cubilový salát, recept s dekem a rajcaty, recept na rajčatovo cibulovy salat, recepty rajčatovo cibulovy salat, rajcotovo cibulovy salat, rajcatovibulovy salat, cibulový salát recept

Suroviny:
rajče zelené nezralé, cibule, voda, ocet, cukr, pepř celý, koření nové koření, sůl, bobkový list

Přidat fotografie receptu