Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh po florentinsku

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zuzka - Cobra Zuzka - Cobra

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 441 kJ /
1 062 kcal
Bílkoviny18,94 g
Tuky96,85 g
Vláknina15,94 g
Cholesterol 106 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,90 g
Sacharidy22,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na suché pánvi opečeme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Česnek nasekáme na tenké plátky a vložíme do pánve ke slanině s cibulí. Necháme asi minutu restovat. Následně přidáme listový špenát - spařila jsem jej horkou vodou, ochutíme solí a pepřem a 2-3 minutky opékáme. Takto připravenou špenátovou směsí vyložíme dno zapékací formy. Krok 2: Řádně očištěné pstruhy, pokapané citronovou šťávou, necháme 10 minut odpočívat, poté je osušíme, osolíme, použila jsem i zbytek koření na ryby, obalíme v hladké mouce a na pánvi s rozpuštěným máslem pečeme 3-5 minut z každé strany. Opečené pstruhy dáme vedle sebe do zapékací mísy na špenátovou směs a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200°C 25 minut. Krok 3: Během procesu v troubě si připravíme zapékací omáčku. Vypečenou šťávu z ryb v pánvi zastříkneme bílým vínem, krátce povaříme a vmícháme zakysanou smetanu. Těsně před dopečením nalijeme omáčku na pstruhy a ještě pár minutek zapékáme. Příloha - máslové brambory s vůní libečku.

Zveřejněno 10. 8. 2011

Poznámka autorky Zuzka - Cobra

Zdroj neuvádím, neb jej nevím... Šmejdila jsem na všech možných webkách o rybách a vždy narazila na pár zajímavých receptíků a vytiskla si je. Pokud se mi podaří najít, doplním.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh po florentinsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7oG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh po florentinsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7oG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

:-p:yes:

:-K:-p:yes:

Zrovna dnes jsem měla pstroužka na večeři. Byl grilovaný v horkovzdušné troubě. Tento vypadá taky moc jedle a je to příjemná změna:yes::yes::yes:

:-p+3:yes:Rybky taky můžu;-):-))

Sice nevím, jestli to ve Florencii dělaj :-D:-D, ale pstroužka můžu ve všech podobách ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
ryba po florentinsku, recept na pstruha v troubě, pstruh na špenátu, pstruh v horkovzdušné troubě, pstruh minutka, příprava pstruha v horkovzdušné troubě, recepty pstruh, pstruh v troubě, ryba po florentánsku, minutky z pstruha, pstruh spenat, pstruh na spenatu recept, pstruh a špenát, recepty pstruh a listový spenar, minutky ze pstruha, pstruh, špenát recept, rybapo florentinsku, michany ovocny salat, pstruh špenát recept, pstruzi v horkovzdušné troubě

Suroviny:
špenát listový, slanina anglická, cibule, česnek, pstruh, mouka hladká, sůl, pepř, máslo, víno bílé, smetana zakysaná, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu