Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta pro nečekanou návštěvu

Buchta z hrnku je známá také pod celosvětovým názvem mug cake. Zpravidla jen smícháte suroviny, vložíte do hrnečku a necháte v mikrovlnce upéct. V tomto receptu jde o klasické buchtové těsto s Grankem. Po upečení můžete dozdobit šlehačkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 8 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 3 min

8 min (5 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 hrnek

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 555 kJ /
1 089 kcal
Bílkoviny16,31 g
Tuky42,94 g
Vláknina3,15 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy157,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčko si ušleháme s cukrem elektrickým šlehačem. Krok 2: Pomalu přidáváme mouku s kakaem a práškem do pečiva, nakonec vmícháme mléko a olej. Krok 3: Hrnek (pokud možno vyšší) vymažeme máslem a vysypeme moukou a vlijeme do něj hotové těsto. Krok 4: Dáme do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon na 3-3,5 minuty. Pokud vidíme, že nám těsto vytéká z hrnku, nic se neděje, neotvírat! Krok 5: Hrnek poté vyndáme i s vyteklou upečenou částí. Moučník můžeme ozdobit šlehačkou.

TIP: Další oblíbené a osvědčené recepty na oblíbené buchty z hrnku

Zveřejněno 12. 8. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta pro nečekanou návštěvu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GM1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta pro nečekanou návštěvu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GM1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Strašně jsme se u toho nasmáli! Přemýšleli jsme, kde asi soudruzi z NDR udělali chybu :-D Ne vážně, na to, jak je buchta rychlá, není špatná. Jen trošku sušší. Pekla jsem s xylitolem místo cukru a asi dala moc prášku do pečiva.

Hrnečková buchta trošku jinak :) Je to nejen pro návštěvu, ale také fajn zpestření snídaní... a aby to pokrylo i potřebné výživové hodnoty, můžeme se inspirovat třeba tímto mug cakem
:-K

Dělal jsem prvně a povedlo se. Přidal jsem hrst ostružin. Díky za recept.

Bezva recept a pokud uděláte v silikonové formě, budete mít určitě vláčné...kdo chce, může před tím než dá vlnit do MVT, poházet nahoru čokoládové bombony nebo kousky čokolády...ty propadnou do těsta a pak je to jako brownies...nebo fondán...dáte-li hrozinky, nebo kandované ovoce, máte zase změnu. :yes::yes:

Mariela: Děkuji, dobré rady jsou vátány :-)

no, výsledek mizerný, buchta nenaskočila a srazila se a hrozně smrděla:-(, takže příště radši klasicky v troubě.

Super rychlá buchta :-)Trochu jsem se bála, že se mi nepovede :-O, ale dopadlo to dobře.

Jen v receptu chybí ty 3 lžíce oleje!:-S

ivanecka11: děkuji, jsem ráda za vyzkoušení:-)

Krásný den,musela jsem to hned vyzkoušet a dopadlo to na výbornou.Můžu to udělat dětem ke svačině klidně ráno. Super nápad .:yes::yes::yes::yes::yes::-))

Karolína 27. 6. 2013 18:17
Asi sem udělala něco špatně :-D je to jako houba :-// měla sem to tam přesně tři minuty a asi to bylo moc dlouho :-(

hanahcotton:
:-)
Pokud můžu, já dělám v MVT moučníky, hrníčkový knedlík a dokonce jsem dělala škvarky, byly za pár minut. :yes:
Já osobně to neberu jako experimenty, ale dělám podle odzkoušených receptů, a kolikrát se něco v troubě nepovede... ;-)
Teď jsem dovlnila muffin a paráda, za 5 minut je měkký moučník - s kokosem, rumem a rozpustnou kávou, bez předehřívání. :-)

Pavee: Je třeba zkoušet, určitě. Já jsem to nezkoušela;-)

Chystám se na to už dlouho, ale ještě jsem se k tomu nedostal. Napadá mě, že by to mohlo mít desítky různých variant přidáním třeba vanilkového cukru místo granka, přidáním různého ovoce, nebo oříšků, hrozinek a tak... Nevim teda co by to udělalo v té mikrovlnce, ale uričtě vyzkouším :-).

Martina::-S Hmm, to je mi líto:-S

Tak jsem jí tam nechala asi malinko dýl.Chroupu to jak suchar :) Ale potřený jogurtem to jde. :-D

Adél::-O:-/ Hmmm, to je mi líto:-S

Asi jsme udělala chybu, otevřela jsem mikrovlnku v polovině pečení, buchta mi spadla a udělal se sní tzv. "záprtek"

místo mléka jsem dala vodu a přidala lžíci kysané smetany

tak tohle bych neupekl ani nepříteli :)

sofie1973: díky moc!!:-)

DOKONALÉ!!!!:yes::yes::yes::yes: posílám bodíka!

varilamyskakasicku: jééé, díky, tys tady dlouho nebyla!:-)

:-K;-):-):yes::-K

Jana Remkova:;-)není to tuhé, neboj. Dělala jsem ji několikrát.

cathleen: no, v receptu bylo, že jen zamíchat, ale měla jsem strach, že to bude tuhé, tak jsem to trochu našlehala.;-)

:-))Jani, tento tvůj recept mi nějak utekl...mám tady vlastně recept úplně stejný http://www.toprecepty.cz/recept/4127-rychlokolac-p..., je v něm pouze trocha oleje navíc....a taky suroviny nešlehám, ale jen v hrnečku (misce) smíchám a v tomtéž pak i mikrovllním. Ušetřím si nádobí;-)

Tak tohle je, Jani, fofrmoučník:-D, já se do experimentů s mikrovlnkou nehrnu, bojím se, že by to nedopadlo, ale tobě velké plus!:-O:-K:yes::yes:

Zuzka - Cobra: Svého času jsem tam dělala hlavně rýži. Neměla chybu, ale to když jsem kupovala nesáčkovanou.;-) Osmahla jsem tam cibulku, na to rýži, promíchala a taky osmahla, zalila vodou a po 17 minutách neměla chybu;-). Ale buchty v mikru dělám málokdy. Pravda je, že je mikrovlnka a mikrovlnka.;-) Já mám jen obyčejnou za 1000kč, ale jsou už vymakané, ve kterých se dá dělat všechno;-)

Jani, super!:yes: Jinak moc nechápu, proč se tolik lidí bojí mikrovlnky. Já jsem se naučila dělat v MW všechno - vajíčka, rýži, těstoviny, brambory, buchty, pizzu i korpus na dort jsem v ní pekla, když mi exla obyč. trouba. Jen se smažením cibulky nemám moc dobré zkušenosti, to bylo čoudu :-(

Janka,super:yes:

Klara: díky moc, opraveno:-8

Bodík za odvahu, strčit hrnek s těstem do MT, smekám, já nevím, jestli bych měla tu odvahu. Ale nápad a pohoštění pro návštěvu dobrý a nápaditý:yes:

Jani,pridaj do surovín vajíčko, nejak Ti to asi ušlo:-8:-S

No pokud by mi to vytékalo z hrnku a měla jsem ještě uklízet, tak fakt né.Jinak na pečení v MW moc nejsem, miluju vůnii z obyčejné trouby

já mám zase detonační zkušenost s mikrovlnkou,takže jen na ohřev, jiak ja bajús:-8:-))
ale není na fofr buchtu:-p
ikdyž na hlavní stránce topreceptů mi to v tom malém formátku připadalo jako krvavá tlačenka:-8 ale jen na tom pidi obrázku, tady už je jasně vidět že je to bochte:-p:yes:

Jani já mám mikrovlnku fakt jen na ohřev jídla...jinak vůbec nemám odvahu v tom cokoli jiného zkoušet...proto klobouk dolů přede všemi, kdo s ní experimentují ;-):yes:

hanahcotton: měla jsem stejné obavy. Povedlo se. Taky nemám důvěru v mikrovlnku. Ale pokud by to hrnek snesl, proč ne? Taky mne to napadlo, jen jsem neměla nějakou takovou mini nádobu právě do trouby;-)

Jani to vypadá dobře:yes: Já ale moc důvěru v mikrovlnku nemám, tak bych to asi dala péct do trouby:-8 Mě by se to asi v té mikrovlnce nepovedlo :-//

Tématické fráze:
buchta v mikrovlnce, buchta do hrnku, buchta do hrnečku, buchta v hrnku, buchta do hrnečku z mikrovlnky, obyčejná buchta, buchta z mikrovlnky, buchta z granka, buchta do mikrovlnky, buchta do hrníčku, buchta v hrnečku, buchta z hrnku, konopná buchta, buchta za tři minuty, rychlá buchta pro návštěvu, buchta z hrnečku, rychlá buchta v mikrovlnce, buchta v hrníčku, buchta za 3 minuty, bábovka do hrnečku do mikrovlné trouby

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, kakao granko, vejce, mléko, olej, máslo

Přidat fotografie receptu