Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová salsa

Chcete zpracovat cukety pro pozdější využití? Zkuste variantu zeleninové omáčky podle našeho receptu. Cukety ochotně přeberou chuť všech přísad a výsledek využijete při přípravě těstovin, mletého masa, či jako salsu k oblíbeným tacos.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min + 20 minut sterilování

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, + 20 minut sterilování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 299 kJ /
4 135 kcal
Bílkoviny26,13 g
Tuky384,74 g
Vláknina69,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 292 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy123,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mladé cukety pouze očistíme, větší zbavíme slupky a středové části se semeny. Papriky očistíme, zbavíme semen a stopek. Pokud jsou mezi nimi i pálivé a máme v oblibě pikantní chuť, můžeme ponechat několik paprik i se semínky. Cibuli oloupeme. Krok 2: Zeleninu nakrájíme na podobně malé kousky, česnek nadrobno. Krok 3: Společně s kořením, kečupem a olejem dáme vše pozvolna vařit zhruba na hodinu. Hmota by měla přiměřeně zhoustnout. Krok 4: Horké plníme hned do sklenic. Otřeme hrdla sklenic, uzavřeme a otočíme na několik minut na víčko. Případně můžeme pro delší uchování ještě sterilovat 20 minut při 85 °C.

TIP: Sterilování zeleniny

Zveřejněno 16. 8. 2011

Poznámka autorky lemarti

Výsledná zeleninová zavařenina se výborně hodí k mletému masu a těstovinám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová salsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/93KB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová salsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/93KB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

JezulkaS: já pokud zavařuji, tak dávám rajčata (nahrubo je umelu i se slupkou) a nechám vařit s cuketou na požadovanou hustotu

Chci se zeptat: opravdu kečup a nebo tam mají být rajčata? Je to zajímavý recept a tak ho chci vyzkoušet.

Leni, cuketu jsem nastrouhala, česneku přidala víc a oleje dala polovinu:-p přidávám Ti foto a:yes:

Leni, určitě se bude hodit;-)

Mně se určitě receptík hodit bude a vyzkouším, cuket je naopak nadbytek. Díky za další inspiraci na využití cukety:-p:yes:

Tématické fráze:
cuketová salsa, salsa z cukety, salza z cukety, cuketová salza, salsa z cuket, salsa recept, recepty z cukety salsa, salsa cuketová, zavařená salsa, salsa s cukety, využiti cuket, salsa z rajčat a cukety, salza s cuketa, zavarena cuketa s rajcaty recept, salsa, recept salsa s cuketou paprikou rajčetem, salsa s cukety a rajčat, svestkova salsa omacka, křepelčí maso na cuketách, cuketové salsa

Suroviny:
kečup sladký, cuketa, paprika, cibule, tabasco, omáčka worcesterová, česnek, olej olivový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu