Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Želé bábovičky s hroznovým vínem

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: 4 - 5 jednoporcových formiček o objemu 200 ml

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 128 kJ /
748 kcal
Bílkoviny24,36 g
Tuky40,70 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 16 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy68,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z odměřené tekutiny si odebereme zhruba 200 ml, rozšleháme v ní želatinu a necháme ji asi 10 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání metličkou zahříváme až do rozpuštění želatiny. Teplota nesmí být moc vysoká, zhruba do 55°C, maximálně 60°C, při překročení želatina netuhne. Mně k rozpuštění stačila teplota podstatně menší. Kdo nemá velké zkušenosti, zahřívá raději ve vodní lázni. Krok 2: Rozpuštěnou želatinu smícháme se zbylou tekutinou. Jednoporcové formičky velmi jemně vymastíme olejem a dáme je předem do chladničky vychladit. Krok 3: Pak do nich nalijeme asi centimetrovou vrstvu tekutiny, dáme zpět ztuhnout - alespoň částečně, pak rozložíme bobule vína a vlašké ořechy, zase zalijeme a znovu dáme ztuhnout. Krok 4: A ještě si to znovu nakonec zopakujeme - zase víno, ořechy a zalít zbytkem tekutiny s rozpuštěnou želatinou. Necháme důkladně vychladit a vyklopíme.

Zveřejněno 17. 8. 2011

Poznámka autorky Merylas

Inspiraci jsem čerpala v časopise, ale recept je hodně poupravený. Hodí se jako osvěžení v letních dnech. Nesehnala jsem žádnou šťávu - džus z hroznů, tak jsem použila čaj.

Jelikož jsou některé položky v ingrediencích rozklikávací, tak bych chtěla upřesnit, že čaj není myšlený sypký, ale pití v láhvích, víno jsou bobule a olej na vymazání nemusí být lisovaný za studena, ale obyčejný jakýkoliv.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Želé bábovičky s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7p5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Želé bábovičky s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7p5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Iriska: Děkuji:-K

Maruško, to je krása :yes::yes:+

Ještě jednou všem děkuji za milé komentáře.:-K Přidala jsem ještě jedno foto, dělala jsem i z neperlivé vody s příchutí bílých hroznů. Ořechy jsem už neměla, přidala jsem lístky máty.

Hm, mňam. Krást dětem bábovičky teda nemíním :-D:-D:-D, ale objevila jsem v kuchyňských potřebách parádní formičky, už je mám zamluvený ;-):-p:yes:

je to mooc pěkné;-)

Mery Ty dokážeš z obyčejného receptíku vytvořit takovou nádheru:-8:-KJe to moc krásné a i když i já moc nekamarádím se želatinou(vždy se klepu strachy,aby to v závěru vyšlo:-O)rcp si ukládám a Tobě další bodíček posílám:-p+11:yes::-K

:yes:moc je mám ráda..ale s želé nějak neumím..vždy je to jako v loterii..:-S

Děkuji všem za komentáře:-K

rebeka: G.... nedošla, ale nepoužívám ji na všechno, má svoje specifika a reklamní kampaň tady dělá někdo jiný:-D Tady se nehodí. A jinak bábovičky jsou fakt osvěžující, už jsem myslela, že ani žádné léto nebude a osvěžení nebude ani třeba:-)).

isindy: Dlouho jsem sháněla nějaké tvarově hezké formičky, až jsem je sehnala v prodejně nábytku. Nevím už docela přesně, ale myslím, že to bylo v Möbelixu:-)) Jsem :-O

Sodovka: Tak tady moc neporadím, já používám právě tu obyčejnou, sypkou želatinu živočišného původu. Taky je mi na ni sympatické, že by měla pomáhat na klouby, jen kdo ví, kolik by ji bylo třeba sníst :-D Naučila jsem se s ní dělat a právě nic jiného nepoužívám, tak nevím, jak by se dělalo z dortového želé. Určitě má zase jiné vlastnosti, ale opravdu neznám to. Možná, že to bude lepší, neříkám, že ne, budu ráda, jestli někdo napíše.;-)Ono by se mohlo vše zalít najednou, ale bobule by "plavaly" nahoru a chtěla jsem mít vrstvy. Ono to zas tak moc dlouho netuhlo, stačí, aby to jen trochu zrosolovatělo a může se dávat další vrstva. Hrozno můžeš mít taky vychlazené, jen tu rozpuštěnou želatinu jsem měla pořád při pokojové teplotě, nebylo ji třeba znovu rozpouštět. Musíš si to ale naplánovat, jak máš i jinou práci v kuchyni, aby Tě to nezdržovalo;-):-)):-):-K

:yes::yes::yes:paráda:yes::yes::yes:

krásný amarounek :-D:yes: ukládám si - teď ještě sebrat dětem někde na pískovišti hezké bábovičky :-8:-8:-D

Merylas, veškeré tvé želé dortíky a bábovičky jsou :yes: Chci se ale zeptat, jestli by na tyhle bábovičky nebyla vhodnější dortová želatina? Odpadla by totiž zdlouhavější práce = lednička-vychladit, bobule - zalít a pak opět lednice ....
Dortová želatina tuhne rychleji, proto by odpadla zdlouhavá práce s tuhnutím v lednici. ;-) A pak má dortová želatina další plus v tom, že kdybychom náhodou nestíhali a želé by v kastrůlku příliš ztuhlo, tak ho můžeme znovu krátce nahřát.;-) Píšu to jenom jako radu. Tvým bábovičkám posílám +6.:-K:yes:
Dortové želé - čiré
http://www.bohemikum.cz/prisady-do-peciva/dortove-...
Dortové želé - červené
http://www.bohemikum.cz/prisady-do-peciva/dortove-...

Maruš, to je nádhera. Moc hezky to vypadá.;-):yes:

:-K:-KJsi prostě šikovná a umíš +:yes::yes:

Maruško..a Galeretka už došla,nebo co:-O:-?:-D:-D
moc hezké to je:-K:-K asi to bude osvěžující a lehounký desertík,což;-):-?:-):yes:

KRÁSNÝ RCP, JUJDA, UKLÁDÁM, UDĚLAM RÁDA:-K;-):yes:

Tématické fráze:
pití želatiny na klouby, galeretka, ovocné želé s hrozny, želé z vína, zele na klouby, želatina netuhne, co s hroznovým vínem, buchta s hroznovým vínem, želé z vína recept, želé z hroznového vína, nepečený dezert s hroznovým vínem, nepečený dort s hroznovým vínem, formičky bábovičky, formičky bábovičky, co delat když netuhne želatina, netuhne mi želatina, nepečený tvarohový dort s hroznovým vínem, když netuhne želatina, zele netuhne, recepty na buchtu s hroznovym vinem

Suroviny:
džus ovocný, želatina prášková, víno hroznové, ořechy vlašské, olej

Přidat fotografie receptu