Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchtičky s vinným šodó

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sardinka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 182 kJ /
1 956 kcal
Bílkoviny68,07 g
Tuky54,17 g
Vláknina7,95 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 495 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy255,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto na buchtičky zadělávám v domácí pekárně; smíchám všechny sypké suroviny kromě droždí. Do pekárny vložím mléko, vejce, máslo, poté sypkou směs, prstem nahoře vytvořím korýtko a nasypu droždí. Nastavím program Příprava těsta. Krok 2: Malý plech (pekáček) vymažu olejem. Po dokončení programu těsto vyjmu, malou lžičkou odeberu po kouscích těsta. Z tolika kousků, kolik se okem vejde do jedné řady plechu, dlaněmi vyválím kuličky a skládám na plíšek jednu vedle druhé, před přidáním další vždy společný bok potřu olejem. Krok 3: Jakmile mám řadu celistvou, potřu olejem celý bok, utvořím opět nové kuličky a kladu hned vedle stejně jako řadu první a tak dále. Krok 4: Když je hotovo, potřu všechny buchtičky z vrchu a pod utěrkou nechám chvilenku kynout (5 minut). Pak vložím do horké trouby na 200°C a peču 20 minut. Po vytažení z trouby ještě jednou z vrchu potřu lehce buchtičky olejem. Nechám vychladnout. Krok 5: Na šodó si utvořím vodní lázeň ze dvou hrnců jiné velikosti. Vyjde mi to tak, že menší se ve větším ušima zapře tak, že je mezi dny aspoň centimetr mezera. Do většího hrnce naliji vodu, aby byl ponořen pár čísel i menší hrnec. Krok 6: V menším hrnci smíchám všechny ingredience na šodó a lázeň postavím na plotnu. Šlehačem na menší rychlost neustále šlehám už od zahřívání. Šleháním šodó nabude, stále šlehám, poté zase svůj objem zmenší, ještě chvíli šlehám, šodó zhoustne a je hotové. Hrnec vyndám z vody. Krok 7: Buchtičky od sebe na talíři oddělím a přeliji je šodó.

Zveřejněno 21. 8. 2011

Poznámka autorky sardinka

Nádoby na vodní lázeň radím zvolit vetší, když šodó šleháním zprvu nabývá, je to jak Hrnečku, vař! :)

Když šodó děláte z oblíbeného vína, které radi pijete, šodó Vám bude chutnat také více.

A v případě výrazného přejezení radši nějakou chvíli neusedat za volant...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s vinným šodó

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WW4v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s vinným šodó

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WW4v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

4 porce :-O
Tuto krmi jsem vařil nedávno: buchtičky byly kupované, šodó bylo podle receptu, tedy i množství bylo podle rcp v surovinách
No a bylo toho tak akorát pro mou maličkost...:-)

mnam miluji buchtitčky mnamky :-)

No, zatímco já bych za trošku šodó zapřel i nejlepšího přítele, tak u mančaftu se pravé vinné šodó velké oblibě netěší ;-(
...a kůra samozřejmě nestrouhaná, že :-)

Sardinko, buchtičky jsou dobré a dcera s manželem je milují, ale příště udělám zase to naše pudinkové šodó-chutná nám víc, i když tohle vínové taky mnení špatný;-) Dávám ti fotky a 5.bodíka:yes:

Klasika, kterou ale známe spíš v ošizené pudinkové verzi školních jídelen. Za poctivou domácí práci bod :yes::-K.

Tématické fráze:
buchtičky se šódo, šodó, šodó recept, recept na šodo, buchtičky se šodo ze sušeného droždí, buchtičky se šodo recept, dukátové buchtičky se šodo, recept šodó, jak se dela sodo, domácí buchtičky se šodo, buchtičky se šodo z domácí pekárny, jak uvařit šodó, domácí šodo, jak udělat šodo, příprava šodó, šodo na dukátové buchtičky, pudinkové šodo, hrníčkové dukátové buchtičky, recept na pravé šodo, buchty se šodó

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, cukr krystal, tuk, vejce, sůl, droždí sušené, olej, víno bílé, cukr vanilkový, vejce, kůra citronová

Přidat fotografie receptu