Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí jogurt

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marta Marta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 908 kJ /
934 kcal
Bílkoviny68,00 g
Tuky30,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 800 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy98,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko převaříme, když zchladne asi na 40 stupňů, tak do něj zamícháme jogurt a zahuštěné mléko. Necháme stát vklidu a v teple asi 24 hodin, ale může zhoustnout i dříve. V lednici vydrží i několik dní.

Zveřejněno 31. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí jogurt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xRV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí jogurt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xRV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Svatoušek1547 28. 11. 2017 21:56
Tenhle jogurt si dělám ve svém miláčkovi fermentoru Kuvings. Je to fakt ňamina.

Svatoušek 28. 11. 2017 21:56
Tenhle jogurt si dělám ve svém miláčkovi fermentoru Kuvings. Je to fakt ňamina.

Svatoušek 28. 11. 2017 21:55
Tenhle jogurt si dělám ve svém miláčkovi fermentoru Kuvings. Je to fakt ňamina.

Kohoutová 19. 4. 2016 19:36
Zdravím, může mi někdo poradit jogurt se mi srazil. V minulosti jsem ho dělala několikrát úspěšně a teď se mi srazil:-//:no:

Už jste někdo použil sojové sušené mléko Zajíc místo normálního sušeného mléka???:-?

Určitě můžete na další dávku použít váš domácí jogurt ;-)

PROSIM O RADU , jogurt dělám podle vašeho receptu, ale zajimá mě zda jde použít můj jogurt pro výrobu - nebo musím stále pokaždé kupovat.

dělám jogurt jenom z mléka a bílého jogurtu skleničky zabalím do deky a nechám přes noc na kuchynské lince. Jogurt krásně zhoustne a ted když jsou čerstvé jahody nemá chybu.

helena:activii ne, výborný je z madety nebo choceňský či holandii;-)

jaký jogurt dáváte,dala jsem aktivii a neudělal se

my jsme vždycky přidávali ovoce až před před servírováním, variantu před ztuhnutím nemám vyzkoušenou ;-):-)

ahoj, cráda vyzkouším, ale moje děti jsou spíš na ovocné jogurtíky, tak se chci zeptat - může se do jogurtu před ztuhnutím přidat třeba mixované ovoce ? Zhoustne to i s ním ? Nebo se přidává až před snědením ? díky za odpověď

MarkétaX 23. 1. 2011 13:22
dotaz pro Martu

jogurtovač jsem dostala darem, bohužel bez návodu k použití, na jak dlouho tam dáváte jogurty ztuhnut?:-8

Já dělám jednodušší, 1 litr čerstvého mléka(kupuji Bio amálku),1 kelímek "živého" jogurtu, smíchat a dát na teplé místo. V zimě dám na noc na topení, nebo to šoupnu do peřim s pt lahvemi horké vody a za 4-6 hodin je hotovo. Dám vychladit, při tom to zhoustne a je jogurt na světě. Lepší je hned po umíchání dát do skleniček s víčkem, aby se do hotového jogurtu nemuselo sahat. Vydrží tak i více jak týden v lednici. A pokud to strčíme do trouby, nesmí být teplejší než 50°C, jinak živé kultuy v jogurtu uhynou.

Pro "marta nereg." - dělám jogurt z mléka z automatu, který je přímo v kravíně a z jogurtu koupeného hned ve vedlejším okénku a je to fakt BOMBA!!! Skvělá chuť i bez tatry!!! A hustý, mňam - dcerky ho baští s grankem

Tématické fráze:
výroba domácího jogurtu, výroba jogurtu v jogurtovači, výroba domácího jogurtu bez jogurtovače, výroba domácího jogurtu v jogurtovači, recept na jogurt, jogurt, jogurtovač recepty, výroba jogurtu, výroba domácího jogurtu, recept, jogurt recept, výroba domácího jogurtu recepty, výroba jogurtu recept, jak se dela jogurt, jogurtovač výroba jogurtu, domácí bílý jogurt recept, výroba domácího jogurtu recept, jak udělat jogurt, výroba jogurtu bez jogurtovače, jogurtovač recept, jak vyrobit jogurt

Suroviny:
mléko, jogurt, mléko salko

Přidat fotografie receptu