Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík cibulář

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 921 kJ /
937 kcal
Bílkoviny8,12 g
Tuky84,72 g
Vláknina20,10 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,63 g
Sůl4,00 g
Sacharidy30,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí žebra a zeleninu dáme vařit na polévku. Játra opečeme na oleji a odložíme. Krok 2: Na vyškvařené slanině zpěníme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Na ni přidáme očištěné a osolené porce králíka a chvíli je pečeme. Potom přidáme bobkový list, tymián a pepř. Krok 3: Podlijeme vývarem a dusíme doměkka za občasného přilévání horkého vývaru. Měkké porce králíka vyjmeme, šťávu z něho rozmixujeme a propasírujeme. Krok 4: Porce králíka i játra vrátíme do šťávy a krátce povaříme. Játra nakrájíme na plátky.
Podáváme s houskovým knedlíkem a ke každé porci přidáme kousek jater s brusinkami.

Zveřejněno 22. 8. 2011

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: Kniha nejlepší české a zahraniční recepty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík cibulář

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgOK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík cibulář

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rgOK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Tak ten králíček vypadá nádherně nevím čím to je ale mám oslintaný noťas:-D chválím

:-OJá bych si tak dala,ale kde vzít mycáčka;-(Moc hezký a suprově nafocený recept:-p+9:yes:

Bahul super recept aj foto;-)+1:yes:

Bahulo, pěkný recept a servíruješ ho opravdu lákavě :yes::-K.

Bahula: Ježíš Marjááá!:-D Nějak jsem se rychle koukla a četla..že máš 2 mladé tchýně v mrazáku a uvažuješ, jak je uděláš!:-D:-D:-D Zkus králíka po hájecku;-), nám strašně chutnal:-p a nikdy mne nezklamal béřovický králík;-)

Mám dva mladé od tchýně v mražáku a přemýšlím, jak je udělám.

Tak bobkový listopad, jo? :-D:-D:-D Králíky nemám, ale recepty na ně miluji. Zase si koupím aspoň ty přední nohy a zmáknu;-):yes:

rebeka: játra králíčí, doplněno, díky:-)

ta játra..myslíš králičí nebo jaká:-? v surovinách je nemůžu najít;-)

Bahulko, zase ten králík, kterého my rádi a už rok jsem ho neměla a nemám:-(, ale ty máš 3. bod:yes:

:yes::-):-K

Uuuuu! Přestože jsem po proslaveném a prožraném víkendu, dala bych si ho HNED!!! Nádherná fotka! :yes:

Tématické fráze:
jatra z kralika, cibulář, králik recepty, beřovický králík, kralík, kralik jatra, králík recept, kralici zebra, pečený králík cibulář, nejlepší recepty na králíka, králík s játry, nejlepší recept na králíka, králík játra recept, recept králik, jatra z kralíka recepty, kralík domácí, játra z králíka recept, králík žebra, recepty na králika, recepty z králíka

Suroviny:
králík, slanina, cibule, bobkový list, tymián, pepř celý, sůl, olej, zelenina kořenová, brusinky

Přidat fotografie receptu