Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 932 kJ / 940 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,33 g |
Tuky | 6,08 g |
Vláknina | 116,89 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 394 mg |
Sůl | 1,01 g |
Sacharidy | 107,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Velké fazole propláchneme a v hrnci si rozpustíme asi 150 g másla.
Krok 2: Na jemno nakrájenou cibuli společně s nasekaným česnekem orestujeme na rozpuštěném másle ke kterému přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev a petržel.
Krok 3: K orestované kořenové zelenině přidáme v 2 bobkové listy a 6 kuliček nového koření.
Krok 4: Velkou bramboru oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky, tak aby velké fazole zůstali dominantní surovinou této polévky.
Krok 5: Zalijeme horkou vodou, ve které jsme nechali rozpustit kostku zeleninového bujónu a přidáme propláchnuté velké fazole. Vaříme do změknutí fazolí, což u čerstvých netrvá tak dlouho jako u sušených. Nerozvařte velké fazole – moment skousnutí výborných velkých fazolí by byl nenávratně pryč a to by byla opravdu škoda.
Krok 6: Po změknutí fazolí dochutíme solí, mletým pepřem a hrstí majoránky.
Krok 7: Pokud máme potřebu zahustit, můžeme přidat trochu instantní světlé jíšky.
Zveřejněno 23. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z velkých fazolí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8r5
Moje poznámka
Polévka z velkých fazolí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8r5
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 8 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 9 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 12 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 12 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 35 minutami
Tvarohová rybičková pomazánka
Neregistrovaný před 36 minutami
Míša řezy
Neregistrovaný před 40 minutami
Šťáva k masu
Neregistrovaný před 1 hodinou
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 2 hodinami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 2 hodinami
Rajská omáčka
Laelenka před 2 hodinami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 3 hodinami
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 3 hodinami
Tématické fráze:
fazolová polévka z velkých fazolí,
fazolova polevka velke fazole,
velké fazole,
fazole barevné velké,
velké fazole recept,
velké bílé fazole recept,
polévka z barevných fazolí,
barevné fazole velké recept,
fazolová polévka z barevnych fazoli,
barevné fazole velké,
velké barevné fazole,
fazole velké,
velké fazole recepty,
velké bílé fazole recepty,
recept na velke bile fazole,
velké bílé fazole,
fazolová polévka s velkých fazolí,
fazole velká,
jak dlouho vaříme fazole,
barevné fazole
Suroviny:
fazole barevné,
cibule,
mrkev,
petržel,
brambory,
bujón zeleninový,
máslo,
sůl,
pepř,
majoránka,
česnek,
koření nové koření,
bobkový list
Komentáře (4)